ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η πιο νόστιμη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κιμά και τυρί κασέρι

Δια χειρός Πέτρου Συρίγου!
02.04.2021
3
'
μπουγάτσα με κιμά και τυρί κασέρι Shutterstock

Μπουγάτσα με κιμά και τυρί κασέρι, εύκολη και πεντανόστιμη σε συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο με προέλευση από την Θεσσαλονίκη! 

Υλικά για την μπουγάτσα με κιμά και τυρί κασέρι

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο το λευκό του μέρος ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 100 γρ μπεσαμέλ σφιχτή
  • 1 κρόκο αυγού
  • 70 γρ Κασέρι τυρί τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 500 γρ κιμά μόσχου περασμένο δυο φόρες από την μηχανή του κιμά
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 150 γρ βούτυρο γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι

Η συνταγή για την μπουγάτσα με κιμά και τυρί κασέρι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ( όταν βάλουμε την μπουγάτσα να την ψήσουμε τον κατεβάζουμε στους 180).
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και ανακατεύουμε, σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμάλη φωτιά, μετά σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι για περίπου 5 λεπτά.
  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα επιπλέον υγρά
  • Προσθέτουμε την μπεσαμέλ, τον κροκό του αυγού και το τριμμένο κασέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την φάρσα του κιμά στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Βουτυρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα φύλλο πολύ καλά.
  • Βάζουμε στο κέντρο του μισό φύλλο βουτυρωμένο και αυτό, απλώνουμε από πάνω την γέμιση του κιμά και τον απλώνουμε στο κέντρο για να κάνουμε μια επιφάνεια τετράγωνη και μετά βάζουμε από πάνω το άλλο μισό φύλο, βουτυρωμένο και αυτό καλά.
  • Κλείνουμε την μπουγάτσα σταυρώνοντας το εξωτερικό φύλο και φτιάχνουμε ένα τετράγωνο σχήμα (φάκελο).
  • Βάζουμε στον πάγκο μας ένα νέο φύλλο και το βουτυρώνουμε και αυτό πολύ καλά.
  • Βάζουμε μέσα σ αυτό την τετράγωνη μπουγάτσα που είχαμε κάνει πριν και την διπλώνουμε στο νέο φύλλο για μια ακόμα φόρα.
  • Τοποθετούμε την μπουγάτσα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου.
Αγαπημένο