Φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού

03.09.2022
1
'
Φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού

Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει πεντανόστιμα φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού.

Για τα φαλάφελ θα χρειαστούμε:

  • 900 - 1000 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 140 γρ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σουσάμι

Για τη σάλτσα ταχινιού:

  • 1 κούπα ταχίνι
  • Μισή κούπα νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σύνθεση:

  • Αραβικές πίτες
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 αγγούρι
  • Ντοματίνια
  • Μαρούλι
  • Φρέσκα μυρωδικά, δυόσμος, μαϊντανός

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!

Μάθετε ακόμα: Το γαλακτομπούρεκο της... πεθεράς