Αφράτο κέικ με γιαούρτι

1
'
iStock

Μια εύκολη συνταγή για ένα απίστευτα υγρό και αφράτο ελληνικό κέικ γιαουρτιού. Φτιαγμένο με αλεύρι αμυγδάλου, αυτό το κέικ είναι επίσης χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και χωρίς γλουτένη και κάτω από 200 θερμίδες. Ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο πρωινό αλλά και τέλειο σνακ με τον καφέ σου.

Για τη συνταγή του κέικ με γιαούρτι θα χρειαστείς:

Υλικά:

  • Λάδι αβοκάντο για το τηγάνι ( βάλε το λάδι της επιλογής σου)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι πλήρους γάλακτος
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού γλυκαντικό stevia (ισούται με ½ φλιτζάνι ζάχαρη)
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1½ φλιτζάνια αλεσμένο αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Οδηγίες :

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 160 °C.
  2. Άλειψε γενναιόδωρα μία φόρμα για κέικ με λάδι.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπα μαζί τα αυγά, το γιαούρτι, τη στέβια, τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Ανακάτεψε με το αλεύρι αμυγδάλου, χτυπώντας ελαφρά έως ότου το μίγμα είναι λείο και χωρίς σβώλους.
  5. Ανακάτεψε με τη μαγειρική σόδα.
  6. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, μετέφερε το μίγμα στη φόρμα.
  7. Ψήσε έως ότου η κορυφή είναι χρυσή.
  8. Άφησε το να κρυώσει και σέρβιρε.

 

#glutenfree