ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Απλά και Διαφορετικά – Συνταγές μαγειρικής από τον Γιώργο Ευγενειάδη που αξίζει να δοκιμάσεις

Μία..διαφορετική προσέγγιση των συνταγών για σένα που θες να μαγειρεύεις εύκολα, θρεπτικά και διασκεδαστικά!
15.06.2021
3
'
Γιώργος Ευγενειάδης απλά και διαφορετικά

O Γιώργος Ευγενειάδης παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Απλά και Διαφορετικά», το οποίο αποτυπώνει με διαφορετικό τρόπο 26 συνταγές μαγειρικής και κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 

Εικόνα
απλά και διαφορετικά

 

Μία..διαφορετική προσέγγιση των συνταγών 

Η λογική των συνταγών είναι το "Comfort Food”. Η πρωτοτυπία του βιβλίου βρίσκεται στο γεγονός ότι παρουσιάζονται βήμα-βήμα με σκίτσα και κείμενο τα υλικά, τα σκεύη και η διαδικασία των συνταγών, καθιστώντας πιο εύκολη την ανάγνωση και κατανόηση κάθε συνταγής.  

Εικόνα
syntages

 

Τα είδη των υλικών 

Τα υλικά είναι απλά και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι, ενώ οι συνταγές βασίζονται στην πυραμίδα της σύγχρονης μεσογειακής διατροφής που απεικονίζεται στο τέλος του βιβλίου.  Για την παρασκευή τους δεν απαιτείται χρήση ζυγαριάς και δοσομετρητών, ώστε όλοι να έχουν κίνητρο να μαγειρέψουν και να φτιάξουν κάτι σπίτι τους!   

Η έμπνευση

Η ιδέα προέκυψε από τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται οι μαθητές του συγγραφέα. Μαθητές με Αναπηρία  (νοητική υστέρηση και αυτισμό) και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Τα κοινωνικά μηνύματα βάσει των χρωμάτων 

Εικόνα
γιωργος
Γιώργος Ευγενειάδης 

 

Το βιβλίο είναι έτσι δομημένο ώστε να περνά διάφορα μηνύματα. Για παράδειγμα το κίτρινο  χρώμα στο εξώφυλλο συμβολίζει την δράση και θέλει να μας βάλει όλους στην κουζίνα να κάνουμε κάτι! Τα δυο κόκκινα πρόσωπα είναι το σήμα της νοητικής υστέρησης που συμβολίζει ένα άτομο με νοητική υστέρηση και ένα δεύτερο που το βοηθά και το στηρίζει. Η σημασία της οικογενειακής συνάθροισης και του τρόπου ζωής τονίζεται με ιδιαίτερη σημασία στην Διατροφική Πυραμίδα στο τέλος του βιβλίου.

Ενώ είναι ένα βιβλίο γιά την απόλαυση της μαγειρικής από τον καθένα από μας, μπορεί να λειτουργήσει και εκπαιδευτικά αναπτύσσοντας τις δεξιότητες των μαθητών και παρέχοντας πληροφορίες γύρω από τα τρόφιμα και την επιστήμη τους.

Να και μια λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Γεμιστή Ομελέτα Φούρνου

Εικόνα
ομελετα

 

Υλικά 

Για την ομελέτα

  • 6 αυγά
  • 1 κόκκινη πιπέρια
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπέρια
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • Μισό φλιτζάνι  αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Για την γέμιση

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δυόσμο ή ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε στην επιφάνεια κοπής, τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια. Σπάμε τα αυγά στο μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια  του ταψιού με τη βοήθεια της σπάτουλας. Ψήνουμε την ομελέτα στου 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε την ομελέτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε στο μικρό μπολ το γιαούρτι με τον δυόσμο. Απλώνουμε το γιαούρτι με τη βοήθεια της σπάτουλας σε όλη την επιφάνεια της ψημένης ομελέτας. Τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό και κόβουμε σε φέτες.

*μπορούμε αντί για αλεύρι να βάλουμε σκόνη από νιφάδες βρώμης.

Καλή όρεξη!

Αγαπημένο