ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα φέτος

Οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν στον εκκλησιασμό και τις συναθροίσεις την ημέρα του Πάσχα.
3
'
Πάσχα 2021 με μέτρα shutterstock

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας παρόλο που υπάρχει απόλυτη κατανόηση στην επιθυμία πολλών Ελλήνων να μετακινηθούν για το Πάσχα στην εξοχή, μακριά από τις μεγαλουπόλεις, η Επιτροπή εισηγήθηκε αρνητικά για το άνοιγμα της διαπεριφερειακής μετακίνησης.

Όπως τόνισε η Καθηγήτρια Βάνα Παπαυευαγγέλου η απόφαση αυτή βασίστηκε στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο των μεγαλουπόλεων και τη μεγάλη ασυμμετρία που υπάρχει μεταξύ των μητροπολιτικών κέντρων και της επαρχίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μεταφέρουμε τον ιό από τις πόλεις στα χωριά μας και στα νησιά μας, όπου στην πλειοψηφία τους το επιδημιολογικό φορτίο είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Ασφαλώς, το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα είχε σαν αποτέλεσμα ένα δικαιολογημένο αλλά και μαζικό κύμα μετακίνησης του πληθυσμού, που θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε μια αύξηση του ιικού φορτίου, σε ένα πισωγύρισμα.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, την πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υπάρχει σήμερα, αλλά και ότι τυχόν έξαρση κρουσμάτων σε πολλές επαρχιακές πόλεις ταυτόχρονα, αυτόματα θα είχε σημαντική περαιτέρω πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στις επαρχιακές πόλεις που, ας μην ξεχνάμε, δεν έχουν τις δυνατότητες που έχουν τα Νοσοκομεία μας στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη».

Πως θα πάμε στη εκκλησία

Αναφορικά με τις δραστηριότητές μας κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, και συγκεκριμένα κατά τον εκκλησιασμό μας, η κυρία Παπαευαγγέλου εξήγησε ότι είναι σημαντικό να τηρήσουμε τις αποστάσεις τόσο μέσα στους ναούς όσο και στον εξωτερικό χώρο. Θα πρέπει να προτιμάμε να μένουμε στο προαύλιο της εκκλησίας, ενώ όλοι οι πιστοί παροτρύνονται να κάνουν χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Πως θα γιορτάσουμε το Πάσχα

Αναφορικά με τις οικογενειακές μας συνευρέσεις την ημέρα του Πάσχα, προτείνεται και πάλι η παραμονή σε υπαίθριο χώρο, όπως άλλωστε παραδοσιακά όλοι προτιμάμε να κάνουμε αυτές τις ημέρες, με δύο ευρύτερες οικογένειες και πάντως μέχρι 12 άτομα.

Παροτρύνονται επίσης όλοι να διενεργήσουν ένα οικιακό αυτοδιαγνωστικό τεστ πριν τις συγκεντρώσεις αυτές, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενδοοικογενειακή διασπορά αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα κινδύνου μετάδοσης, καθώς όλοι μας μέσα στα σπίτια μας, όταν συναντιόμαστε με τους αγαπημένους μας είναι φυσικό να χαλαρώσουμε και να ξεχαστούμε.

Με υψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης

«Έχει πια επιβεβαιωθεί και είναι τεκμηριωμένο, ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση, η διατήρηση της λεγόμενης «φούσκας» στις κοινωνικές μας συναθροίσεις αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα προστασίας», τόνισε η κυρία Παπαευγγέλου συνεχίζοντας με τα εξής λόγια:

«Αυτό το Πάσχα όλοι μας νιώθουμε ευγνώμονες που είμαστε υγιείς και θα πρέπει να σκεφτούμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας που πενθούν και όλους αυτούς που έχουν συγγενείς τους σήμερα στο Νοσοκομείο και αγωνιούν.

Έχοντας, λοιπόν, σταθερά στο μυαλό μας τόσο την υγεία την δική μας όσο και των συνανθρώπων μας, η οποία αποτελεί το κύριο μέλημά μας, θα συνεχίσουμε με υπομονή και με υψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης».

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!