ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ask the experts
10.12.2020

Τι είναι η Yoga Nidra;

Απαντά η:

Νίκη Πετρουλάκη

Yoga Instructor
 
 
Διαβάστε περισσότερα Διαβάστε λιγότερα

Η Yoga Nidra ή αλλιώς Satyananda Yoga Nidra, αποτελεί μία επιστημονική μέθοδο που απομακρύνει κάθε είδους ένταση, καθώς επιφέρει την απόλυτη σωματική, ψυχική και συναισθηματική χαλάρωση. Είναι ευρέως γνωστή ως «ο ύπνος της επίγνωσης», καθώς αποτελείται από δύο λέξεις, τη Yoga που σημαίνει ένωση- επίγνωση και τη λέξη Nidra που σημαίνει ύπνος.

«Πρόκειται για μία μέθοδο με την οποία χαλαρώνεις συνειδητά και έχεις πλήρη επίγνωση για το τι συμβαίνει γύρω σου. Παράλληλα αναζωογονείσαι, αναδιαμορφώνεις και να αναπλάθεις την ίδια σου την προσωπικότητα και αποφορτίζεις το μυαλό σου από όλα όσα το απασχολούν. Και αυτό με τη σειρά του σε βοηθάει να βελτιώσεις την μνήμη σου, να διευρύνεις τις γνώσεις σου, να καλλιεργήσεις την δημιουργικότητά σου και να είσαι περισσότερο παραγωγικός» σημειώνει η Νίκη Πετρουλάκη.

Η μέθοδος αυτή έχει τα ίδια αποτελέσματα με 4 ώρες ύπνου και αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο ενάντια στα αυξημένα επίπεδα άγχους και στρες. Αφιέρωσε 30 λεπτά πρωί και βράδυ και κάνε την μέρος της καθημερινότητάς σου .

Πώς θα την εφαρμόσεις; 

Χαμήλωσε τα φώτα του δωματίου σου και ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια σου τεντωμένα και χαλαρά. Αυτή η στάση λέγεται «shava asana» και είναι παρόμοια με την φωτογραφία στο επάνω μέρος του άρθρου. Σκοπός της Yoga Nidra είναι να χαλαρώσεις απόλυτα, χωρίς να κοιμηθείς. 

Ask the experts

Κάνε κι εσύ τη δική σου ερώτηση στους ειδικούς του Best of You.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ !
Ρώτα τον ειδικό