ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Bestofyou.gr: Η τηλεοπτική επιστροφή με το Maestro, η πρόταση στην Χάρις Αλεξίου και η επιλογή των ηθοποιών

Όλα όσα είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για το "Maestro"
1
'
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Bestofyou.gr: Η τηλεοπτική επιστροφή με το Maestro, η πρόταση στην Χάρις Αλεξίου και η επιλογή των ηθοποιών Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Maestro» ανυπομονούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει τηλεοπτικά μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, με μια σειρά που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και αποτελείται από 9 επεισόδια.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε φυσικά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, αλλά και τους: Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνη Μουρατίδη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοο Αλμπάνη, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννη Τσορτέκη, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστη Χαλκιά, Γιώργο Μπένο, Δημήτρη Κίτσο, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, και Γιώργο Μπινιάρη.

 

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υποδέχτηκε μαζί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς της σειράς, εκπρόσωπους των media σε μία συνέντευξη Τύπου και το BESTOFYOU.GR ήταν εκεί για να μάθει τα πάντα για το «Maestro».

"Τολμώ να πω ότι για μένα αυτή είναι η αγαπημένη μου και η καλύτερή μου δουλειά! Φυσικά, αγαπώ πάρα πολύ τις δουλειές μου, είναι όλα “παιδιά” μου!", δήλωσε αρχικά.

Όσο για το ποιους ηθοποιούς είχε στο μυαλό του όταν έγραφε τη σειρά, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είπε χαρακτηριστικά: "Δύο ηθοποιούς είχα στο μυαλό μου όταν έγραψα το πρώτο επεισόδιο. Αυτοί ήταν η Μαρία Καβογιάννη και ο Φάνης Μουρατίδης, εξ ου και πήραν τα ονόματά τους οι ήρωες. Έβαλα τους ηθοποιούς αυτούς το μυαλό μου για τη φωνή τους. Με τη Μαρία έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές, οπότε είναι οικογένεια και με τον Φάνη αντίστοιχα. Την Χαρούλα Αλεξίου η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα στο μυαλό μου. Όταν έγραφα το 2ο επεισόδιο άκουσα το τραγούδι “Προσευχή” που ακούγεται και στη σειρά. Όπως άκουγα το τραγούδι, οι στίχοι του μου… έδιναν εικόνες και έγραφα σκηνές. Τότε σκέφτηκα θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο της γιαγιάς, την αρχηγό της οικογένειας; Έχω να χάσω τίποτα να γράψω το επεισόδιο, να της το στείλω και να της κάνω την πρόταση; Και έτσι έγινε και τελικά είπε “ναι”. Θέλω να σας πω ότι η Χάρις Αλεξίου είναι συγκλονιστική ηθοποιός και απίστευτη κωμικός επίσης".

Έπειτα ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματά του για την τηλεοπτική του επιστροφή καθώς και τα άγχη του ενώ όπως είπε θα κοιτάξει τα νούμερα τηλεθέασης μετά την πρεμιέρα. Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει πως θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος του «Maestro».

Εικόνα
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Bestofyou.gr: Η τηλεοπτική επιστροφή με το Maestro, ο 2ος κύκλος και οι ηθοποιοί που είχε στο μυαλό του όταν έγραψε την σειρά

 

Ρίξε μια ματιά: Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Έχετε δει τους γλυκύτατους γονείς του; Η εκπληκτική ομοιότητα με τον πατέρα του

Πως νιώθετε που επιστρέφετε τηλεοπτικά με το Maestro; Ποια είναι τα συναισθήματα σας;

"Νιώθω μεγάλη χαρά, από την άλλη νιώθω αγωνία και προσμονή ότι νιώθεις πάντα παραμονές μίας πρεμιέρας για κάτι που έχεις δουλέψει πολύ σκληρά και έχουν δουλέψει πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη δουλειά".

Υπάρχει και ένας άγχος για την τηλεοπτική σας επιστροφή για το πως θα φανεί στον κόσμο;

"Όχι δεν υπάρχει αυτό το άγχος. Προς το παρόν το άγχος μου περιορίζεται στο να αφηγηθώ καλά την ιστορία που είχα οραματιστεί πριν από 2 χρόνια όταν ξεκίνησα να τη γράφω. Όλα τα άλλα άγχη είναι πολύ λογικά και μέσα στο παιχνίδι".

Μετά την πρεμιέρα θα κοιτάξετε τα σχόλια του κόσμου ή τα νούμερα τηλεθέασης;

"Νομίζω όλοι θα τα κοιτάξουμε. Βέβαια τα κοιτάζεις όταν είσαι σε ένα μέσο όπως είναι η τηλεόραση. Νομίζω όμως ότι πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα στον τρόπο που παίρνουμε τις μετρήσεις. Είναι διαφορετικά τα μέσα από την τελευταία φορά που έκανα εγώ τηλεόραση, γιατί με τον κινηματογράφο είναι αλλιώς, τώρα πάλι είναι αλλιώς. Πάντως αποφάσισα το συγκεκριμένο μέσο να το προσεγγίσω με τον ίδιο τρόπο, που προσέγγιζα πάντα τα πράγματα και με τον τρόπο που προσεγγίζω το σινεμά".

 

 

Πως αποφασίσατε να το κάνετε αυτό τηλεοπτικά και όχι στο σινεμά;

"Αποφάσισα να το κάνω τηλεοπτικά και όχι στο σινεμά το συγκεκριμένο έργο γιατί έβλεπα ότι η ιστορία αυτή θα μπορούσε να κρατήσει για πάνω από 1-2 επεισόδια. Θα μπορούσε να αφηγηθεί, είχε 10 πρωταγωνιστές και είναι μια ιστορία που θα μπορούσα να την πω σε 9 επεισόδια. Κάνοντας αυτή την ιστορία είδα ότι είχε κι άλλο, ακριβώς γιατί έχω τόσο εξαιρετικούς πρωταγωνιστές οι οποίοι μπορούν να απογειώσουν τους ήρωες που έγραψα".

Μας είπατε ότι θα υπάρξει και 2ος κύκλος, αν δείτε ότι πάει καλά υπάρχει πιθανότητα και για 3ο;         

"Δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Έχω πάρα πολύ δουλειά σε σχέση με το δεύτερο κύκλο οπότε θα επικεντρωθώ εκεί. Και ο δεύτερος κύκλος θα έχει περίπου εννέα επεισόδια".

Υπάρχουν κοινά στοιχεία από τον κινηματογράφο με την τηλεόραση; Ή μεγάλες διαφορές που να έχετε εντοπίσει στην δουλειά;    

"Είναι δύο διαφορετικά μέσα. Το ένα είναι μεγάλη οθόνη το άλλο είναι μικρή οθόνη. Οπότε σίγουρα αμέσως η γλώσσα αλλάζει. Όμως όπως είπα και πριν είναι άλλες εποχές και μπορείς όντως κινηματογραφικά να αφηγηθείς μια τηλεοπτική ιστορία".

Εικόνα
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Bestofyou.gr: Η τηλεοπτική επιστροφή με το Maestro, ο 2ος κύκλος και οι ηθοποιοί που είχε στο μυαλό του όταν έγραψε την σειρά

 

Είναι δύσκολο σε μια τέτοια εποχή να σταθεί μια τέτοια υπερπαραγωγή;  Να στηριχτεί από ένα τηλεοπτικό σταθμό;

"Είναι δύσκολο και ευτυχώς στην περίπτωση μας πέρα από το Mega που μου έδωσε την ελευθερία να πω τα πράγματα και την ιστορία όπως ήθελα. Ευχαριστώ και όλους τους ανθρώπους που έχουν στηρίξει αυτή τη δουλειά".

Διάβασε ακόμη: Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Φωτογραφίες από το μοντέρνο και cozy σπίτι του ηθοποιού με το υπέροχο σαλόνι

Αγαπημένο