ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ιωάννα Τούνη: Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της - Οι φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλίτσα!

Δείτε τους λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής:
27.10.2022
1
'
Ιωάννα Τούνη: Αύτη είναι η γυμναστική που κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της - Οι φωτογραφίες με κοιλίτσα από το γυμναστήριο! Ιωάννα_Τούνη

Η Ιωάννα Τούνη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράζεται με τους ακολούθους αλλά και τους φίλους της, στιγμιότυπα από διάφορους τομείς της ζωής της.

Αυτή την φορά λοιπόν, ανέβασε αποσπάσματα από την γυμναστική που κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η οποία δεν είναι άλλη από το πρόγραμμα, Pregnancy Pilates.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που δοκιμάζει αυτό το είδος γυμναστικής που φαίνεται να απολαμβάνει αρκετά!

Δείτε τις φωτογραφίες που έβαλε σε σχετικό στόρι της:

Εικόνα
Ιωάννα Τούνη: Αύτη είναι η γυμναστική που κάνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της - Οι φωτογραφίες από το γυμναστήριο!
Εικόνα
Ιωάννα Τούνη: Αύτη είναι η γυμναστική που κάνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της - Οι φωτογραφίες από το γυμναστήριο!

Χαρακτηριστικά σε παλαιότερο βίντεο που είχε ανεβάσει μιλώντας για την πρώτη φορά που δοκίμασε τα Pregnancy Pilates είχε αναφέρει:

 «Μόλις έκανα pregnacy pilates (yoga). Πολύ μου άρεσε θα ξανακάνω σύντομα! Δουλέψαμε πολύ αναπνοές, τεντώματα, στρέτσινγκ. Πράγματα που μεταγενέστερα θα με βοηθήσουν και στον τοκετό απ’ ό,τι διάβασα, έμαθα και ενημερώθηκα».

Η επιλογή της Ιωάννας όχι μόνο δεν είναι τυχαία, αλλά είναι και μια πολύ καλή επιλογή να γυμνάσει όλους τους μυς που παίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού, αλλά και της λοχειας.

Εικόνα
Ιωάννα Τούνη: Αύτη είναι η γυμναστική που κάνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της - Οι φωτογραφίες από το γυμναστήριο!

Πρόκειται για ένα είδος άσκησης που δεν προκαλεί εύκολα τραυματισμούς, είναι ασφαλές ακόμα και για γυναίκες που δεν έχουν γυμναστεί ιδιαίτερα στη ζωή τους.

Κάποια σημαντικά οφέλη των Pregnancy Pilates που ίσως σε ενδιαφέρουν:

  • Γυμνάζει το περίνεο και όλους τους μύες που βρίσκονται στη βάση της λεκάνης οι οποίοι στηρίζουν τα γεννητικά όργανα. Αυτό βοηθάει να γίνει όσο τον δυνατόν πιο ανώδυνος ο τοκετός.
  • Οι μέθοδοι του Pilates βασίζονται στις σωστές αναπνοές. Αυτό βοηθάει στην οξυγόνωση, απαραίτητο για το σώμα και το μυαλό. Με τις σωστές αναπνοές μπορεί να αποκτήσει η έγκυος έλεγχο της αναπνοής στη καίρια και κρίσιμη στιγμή του τοκετού.
  • Βοηθάει να κρατήσει το σώμα μια καλή φυσική κατάσταση. Η καλή φυσική κατάσταση θα κάνει πιο εύκολη την επαναφορά του σώματος μετά τη γέννα.
  • Δυναμώνει παράλληλα τους μύες της πλάτης και της μέσης. Με το τρόπο αυτό βοηθάει την κάθε έγκυο να αντιμετωπίσει το έξτρα βάρος που μπορεί να προκαλέσει πόνους στη μέση και στα πόδια, ένα παράλληλα βελτιώνει τη στάση του σώματος , την ισορροπία και την ευλυγισία.
  • Οι μέθοδοι του Pilates είναι μια ήπια και ασφαλής μορφή άσκησης και γι’ αυτό ενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με τις ασκήσεις να διαφοροποιούνται ανά τρίμηνο και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας.
  • Τέλος και πολύ σημαντικό βοηθάει στην ψυχολογία, στο να αποβάλλει το άγχος και το στρες που που έχει η κάθε έγκυος στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της.

Φωτογραφικά πρακτορεία: Instagram, iStock

Αγαπημένο