ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Η ηλικία, η γνωριμία με τη Μπέσσυ Μάλφα, η σχέση με τα παιδιά του, η απουσία του πατρικού προτύπου και ο ρόλος του στο "Μαύρο Ρόδο"

Μάθετε λεπτομέρειες για τη ζωή και την καριέρα του Γεράσιμου Σκιαδαρέση!
3
'
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Η ηλικία, η καταγωγή, η γνωριμία με τη Μπέσυ Μάλφα, η σχέση με τα παιδιά του και η απουσία του πατρικού προτύπου Γεράσιμος_Σκιαδαρέσης

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς του. Έγινε ευρέως γνωστός στο τηλεοπτικό κονό μέσα από το ρόλο του Φατσέα στη θρυλική σειρά, «Το Καφέ της Χαράς». Ωστόσο, στη συνέχεια, ακολούθησαν πολλές επιτυχημένες ερμηνείες στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε την ηλικία του, για τη γνωριμία με τη Μπέσσυ Μάλφα, για τη σχέση με τα παιδιά του, για την απουσία του πατρικού προτύπου και για το ρόλο του στη σειρά, «Μαύρο Ρόδο», συνεχίστε να διαβάζετε!

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Όσα δεν γνωρίζετε για τον αγαπημένο ηθοποιό

 • Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 18 Δεκεμβρίου του 1960.
 • Είναι 62 ετών.
 • Σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή Ε. Χατζίκου, απ' όπου και αποφοίτησε το 1982.
 • Έγινε ευρέως γνωστός στο τηλεοπτικό κονό μέσα από το ρόλο του Φατσέα στη σειρά, «Το Καφέ της Χαράς».
 • Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν πολύ μικρός και μεγάλωσε με τη μαμά, τη γιαγιά και τον παππού του.
 • Στην Αθήνα ήρθε με την οικογένειά του, όταν ήταν επτά ετών, καθώς η μητέρα του έχασε τη δουλειά της λόγω της δικτατορίας.
 • Όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας. Ωστόσο, μετά τη συμμετοχή του σε μια ερασιτεχνική παράσταση, τον κέρδισε η υποκριτική. Χαρακτηριστικά, είχε πει σε συνέντευξή του: «Δραστηριοποιήθηκα λίγο στα πολιτιστικά όταν ήμουν οργανωμένος στην ΚΝΕ και κάναμε μια παράσταση σε μια ερασιτεχνική ομάδα και κόλλησα. Θεωρητικά θα πήγαινα Αρχιτεκτονική, αλλά δεν διάβαζα. Οπότε χρειαζόμουν μια σχολή για να πάρω αναβολή, κλασικά. Έτσι βρήκα τη μοναδική δραματική σχολή όπου έμπαινες χωρίς εξετάσεις, της Ευγενίας Χατζίκου, γιατί δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνεις, τι κομμάτια να δώσεις. Όταν μπήκα στη σχολή, είπα “αυτό θέλω να κάνω”. Και ξέχασα και την Αρχιτεκτονική και όλα τα υπόλοιπα. Δεν είχα συνείδηση, δεν ήξερα τίποτα για τη δουλειά, δεν φοβόμουν τίποτε απ’ όσα μπορεί να σκέφτεται κάποιος σήμερα όταν θέλει να γίνει ηθοποιός, τι συμβαίνει, αν βρίσκεις ή όχι δουλειά, τι είναι αυτό το “σόι”, τίποτα».
Εικόνα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 • Στο θέατρο έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Αντώνη Αντωνίου, Μίνωα Βολανάκη, Αντώνη Αντύπα, Νίκο Καμτσή, Νίκο Μαστοράκη, Σταμάτη Φασουλή, Θωμά Μοσχόπουλο, Βαρβάρα Μαυρομάτη, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Γρηγόρη Βαλτινό, Κώστα Σπυρόπουλο, Νικαίτη Κοντούρη, κ.ά.
 • Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Σμαραγδή, Κώστα Κουτσομύτη, Μανούσο Μανουσάκη, Πάνο Κοκκινόπουλο, σε επιτυχίες όπως: «Αναστασία», «Πρόβα Νυφικού», «Το Καφέ της Χαράς», «Δέκατη Εντολή», «Μαύρα Μεσάνυχτα» και «Χαρά, Αγνοείται». Η καριέρα του στον κινηματογράφο είναι εκτεταμένη και περιλαμβάνει τις ταινίες «Η Κληρονόμος» (2009) του Παναγιώτη Φαφούτη, «Bank Bang» (2008) του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, «Quo Vadis» (2003) του Τάκη Τουλιάτου, «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» (2001) του Τζον Μάντεν, «Μπραζιλέρο» (2001), «Βαλκανιζατέr» (1997) και «Απ’ το Χιόνι» (1993) του Σωτήρη Γκορίτσα, «Κόκκινος Δράκος» (1998) του Μανούσου Μανουσάκη, «Η Σφαγή του Κόκκορα» (1996) του Ανδρέα Πάντζη, «Άσπρο Κόκκινο» (1993) του Γιάννη Παπαδάκη, «Δονούσα» (1992) της Αγγελικής Αντωνίου (Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Β’ Ανδρικού Ρόλου 1992), «Νυχτερινή Έξοδος» (1991) του Μένιου Δίτσα, «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού» (1991) και «Τοπίο στην Ομίχλη» (1988) του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Δεξιότερα της Δεξιάς» (1989) του Νίκου Αντωνάκου (Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο 30ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στο 11ο Φεστιβάλ της Βαλέντσια, Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Α’ Ανδρικού Ρόλου 1989), «Βίος και Πολιτεία» (1987) και «Λούφα και Παραλλαγή» (1984) του Νίκου Περάκη, «Κλοιός» (1986) του Κώστα Κουτσομύτη (Τιμητική Διάκριση Ερμηνείας στο 28ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), «Άλκηστη» (1986) του Τόνυ Λυκουρέση, «Μπορντέλο» (1985) του Νίκου Κούνδουρου, «Μετέωρο και Σκιά» (1985) του Τάκη Σπετσιώτη.
Εικόνα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 • Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: «Λούφα και Παραλλαγή» (1984), «Μετέωρο και σκιά» (1985), «Άλκυστη» (1986), «Ο κλοιός» (1986), «Βίος και Πολιτεία» (1987), «Τοπίο στην ομίχλη» (1988), «Δεξιότερα της δεξιάς» (1989)», «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» (1991), «Δονούσα» (1992), «Άσπρο-Κόκκινο» (1993), «Απ' το χιόνι» (1993), «Η σφαγή του κόκορα» (1996), «Βαλκανιζατέρ» (1998), «Κόκκινος δράκος» (1998), «Η ληστεία» (1999), «Μπραζιλέρο» (2001), «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» (2001), «Ρ 20» (2004), «Quo Vadis» (2004), «Bank Bang (2008)», «Η Κληρονόμος (2009)», «I love Karditsa» (2010), «Λάρισα Εμπιστευτικό» (2012), «Το πουλί της Κύπρου» (2014), και «Μαριονέτες» (2015).
 • Επίσης, το 2017 συμμετείχε στην ιταλική σειρά του Netflix, «Suburra (Aίμα στη Ρώμη)». Αφορμή για τη συμμετοχή του στη σειρά στάθηκε μία ταινία που έκανε το 2010 στην Ιταλία, το «Appartamento ad' Atene».

Δείτε επισης: Μπέσσυ Μάλφα- Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Δείτε το vintage και κομψό σπίτι τους με το τζάκι και την βιβλιοθήκη

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Η εξομολόγηση για τον πατέρα του

Εικόνα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είχε μιλήσει στο παρελθόν στην εκπομπή «DOT» και μεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στον πατέρα του και συγκεκριμένα στην απουσία του πατρικού προτύπου από τη ζωή του.

 «Οι γονείς μου χώρισαν πολύ μικροί. Τον πατέρα μου τον έβλεπα μέχρι τα 10 μου χρόνια και μετά τον ξαναείδα στα 50. Στο μεταξύ τηλεφωνηθήκαμε 3-4 φορές. Ούτε εγώ ήθελα, ούτε εκείνος. Δεν είχαμε καλές σχέσεις. Δεν είχα θυμό, μού πέρασε πολύ γρήγορα ο θυμός. Δεν μου έλειπε, ίσως επειδή δεν το είχα ποτέ. Ζούσε στην Πάτρα και πέθανε πριν από 3 χρόνια. Δεν είχαμε κακή σχέση, απλώς δεν είχαμε σχέση. Τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε μία υποτυπώδη σχέση γιατί έβλεπα την ανάγκη του να επικοινωνήσει. Είχε κάνει άλλη οικογένεια, αλλά χωρίς παιδιά. Δεν ζήτησα εξηγήσεις. Όταν βρισκόμουν με τον πατέρα μου πάντα υπήρχε μία σχετική αμηχανία, δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ, δηλαδή με δυσκολία μου έβγαινε και η λέξη “πατέρας”. Τον αντιμετώπισα με κατανόηση επειδή είναι ένας μεγάλος άνθρωπος, δεν του θύμωσα», είχε εξηγήσει ο ηθοποιός.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Η γνωριμία και ο γάμος με τη Μπέσσυ Μάλφα και η σχέση με τα παιδιά του

Εικόνα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι 25 χρόνια παντρεμένος με τη γνωστή ηθοποιό, Μπέσσυ Μάλφα και μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τις δίδυμες Όλγα και Νικολίτσα που γεννήθηκαν το 1997 και το Γιάγγο (Ιωάννης-Άγγελος) που γεννήθηκε το 2005. Κουμπάροι στον γάμο τους ήταν οι ηθοποιοί, Στέλιος Μάινας, Λήδα Ματσάγγου και Γιώργος Στριφτάρης. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1994 στην σειρά της ΕΡΤ1, το «Πανδοχείο βρικολάκων» και σιγά σιγά αυτή η γνωριμία εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα.

Η Μπέσσυ Μάλφα είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη σχέση με το σύζυγό της στην εκπομπή «Κυψέλη» και είχε εξομολογηθεί τον τρόπο που γνωρίστηκαν, αλλά και τι ερωτεύτηκε στον άντρα της ζωής της.

Εικόνα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

«Παίζαμε μαζί σε μία σειρά της ΕΡΤ, γνωριστήκαμε κάναμε παρέα, μιλούσαμε πολύ ωραία για το θέατρο και σιγά σιγά ερωτευτήκαμε. Στον Γεράσιμο μου άρεσε η απόσταση που κρατάει από τους ανθρώπους, το οποίο το θαυμάζω και προσπαθώ και εγώ να το πετύχω. Για εμένα ήταν μια πρόκληση να σπάσω τα όρια του Γεράσιμου. Είναι ήρεμος, ήταν εξαιρετικός ηθοποιός, τον λάτρευα, πολύ γοητευτικός για εμένα και πολύ σέξι. Επικοινωνήσαμε αμέσως. Ήταν ωραίος ο τρόπος που προσέγγισε ο ένας τον άλλο. Υπήρχε ευγένεια και σεβασμός», είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Ενώ, ο ηθοποιός σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στη «Lifo», είχε αναφερθεί με τα πιο τρυφερά λόγια στη σύζυγό του, δηλώνοντας: «Η Μπέσσυ (Μάλφα) είναι ο άνθρωπος που με έκανε να αισθανθώ ότι βρήκα το λιμάνι μου. Άραξα, είπα “εδώ θέλω να μείνω, είναι η επιλογή μου”. Βρήκα έναν άνθρωπο που γούσταρα πάρα πολύ και είπα αυτός είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλω να ζήσω, να κάνω και παιδιά και να περάσω τα χρόνια της ζωής μου. Η πίστα της «ολόκληρης ζωής» είναι δύσκολη αλλά και πολύ γοητευτική. Για μένα αυτό είναι η ουσία της ζωής και έτσι αισθάνομαι. Αισθάνομαι μια σιγουριά γι’ αυτήν, εξακολουθώ να την αγαπώ και να τη θαυμάζω για την καθημερινή της συμπεριφορά, για το πόσο με στηρίζει. Και μόνο η σκέψη να ζήσω μακριά από την Μπέσσυ με τρελαίνει».

Εικόνα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Εικόνα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Εικόνα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είχε μιλήσει για την ανατροφή των παιδιών του και τη σχέση που έχει μαζί τους, αναφέροντας: «Έχω τρία παιδιά και δεν τους λέω τίποτα, δεν πιστεύω στις συμβουλές. Πιστεύω ότι τα πράγματα βιώνονται ή ότι βλέπουν τη συμπεριφορά τη δική μου και παίρνουν παράδειγμα. Εμείς ούτε έχουμε ως οικογένεια τα πολλά χρήματα ούτε μεγαλώσαμε έτσι. Πολυτέλειες για εμάς είναι να κάνουμε ένα ταξίδι, να ανοίξουν τα μάτια μας γιατί δεν πήραμε ποτέ τρελές αμοιβές. Νομίζω ότι είμαι πιο κοντά σε αυτό που είπε η Αρβελέρ, με την οποία διαφωνώ σε πολλά άλλα, ότι κοιτάμε πώς θα γίνουν επιτυχημένα τα παιδιά μας, ενώ θα έπρεπε να κοιτάμε πώς θα γίνουν ευτυχισμένα. Προσπαθώ να πω ότι θέλω να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι ευτυχισμένα. Με αυτήν τη λογική, όταν και οι δύο κόρες μου θέλησαν να ακολουθήσουν τη δική μας δουλειά, δεν έκανα τίποτε άλλο παρά να τις στηρίξω με τα χίλια. Τον δρόμο και τις δυσκολίες τα ξέρουν».

Οι δίδυμες κόρες του αγαπημένου ζευγαριού φαίνεται πως ακολουθούν τα καλλιτεχνικά βήματα των γονιών τους και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ο Βενιαμίν της οικογένειας είναι ο Γιάγκος, ο οποίος είναι 17 ετών.

«Θα ήταν βαρετό να είμαστε και οι πέντε ηθοποιοί. Ας κάνει ένας και κάτι άλλο, να έχουμε να συζητάμε», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στην εκπομπή «The 2Night Show» σχετικά με το επαγγελματικό μέλλον του γιου του.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Ο ρόλος του στη σειρά, «Μαύρο Ρόδο»

Στη νέα δραματική σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο» θα βρεθεί ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Μιλώντας στο περιοδικό «ΟΚ!» και τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαϊωάννου, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε αυτή την τηλεοπτική πρόταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αυτό που με έκανε να πω το “ναι” στο Μαύρο Ρόδο ήταν αρχικά ότι πρόκειται για μια δραματική σειρά, μιας και ήθελα αυτή την αλλαγή έπειτα από τόσες κωμωδίες που έχω κάνει. Στη συνέχεια αυτό που με κέρδισε ήταν οι συντελεστές με τους οποίους θα συνεργαστώ αλλά και το σενάριο. Έχοντας διαβάσει το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η σειρά, κατάλαβα ότι η ιστορία έχει ενδιαφέρον και μου δημιούργησε εμπιστοσύνη για το αποτέλεσμα».

«Μέχρι τώρα η αίσθηση μου από τα γυρίσματα είναι νπολύ θετική. Μου αρέσει ο ρυθμός, η ατμόσφαιρα, η συνεργασία με τους ανθρώπους, γενικά το κλίμα που επικρατεί. Με κάποιους έχω συνεργαστεί ξανά και αυτό δημιουργεί μια ασφάλεια, αλλά έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια τόσο για τον σκηνοθέτη όσο και για τους υπόλοιπους συντελεστές», συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο περιοδικό «ΟΚ!».

Μάθετε ακόμα: Μπέσυ Μάλφα- Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Έχετε δει το γιο τους; Η ομοιότητα με τον πατέρα του είναι εκπληκτική

Αγαπημένο