ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βασιλιάς Κάρολος Γ': Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η αμύθητη περιουσία του νέου μονάρχη

Η κληρονομιά και η περιουσία του νέου μονάρχη
21.09.2022
1
'
Βασιλιάς Κάρολος Γ': Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η αμύθητη περιουσία του νέου μονάρχη Βασιλιάς Κάρολος Γ

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος μονάρχης βασιλιάς Κάρολος Γ’ κληρονόμησε μια αμύθητη περιουσία με μεγάλες εκτάσεις γης, βασιλικά κτήματα, σπάνια κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής και άλλα περιουσιακά στοιχεία τα οποία χρονολογούνται αιώνες πίσω από την μητέρα του. Στην κατοχή του βρίσκεται και ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 42 δις δολαρίων που φυλάσσονται για το Βασίλειο.

Όπως έγινε γνωστό η διαθήκη της Αυτού Μεγαλειότητας αναμένεται να σφραγιστεί για τουλάχιστον 90 χρόνια, οπότε η ακριβής κατανομή των περιουσιακών της στοιχείων δεν θα είναι γνωστή για αρκετές γενιές. Αλλά ως ο μεγαλύτερος γιος της, ο Κάρολος κληρονόμησε τα ιδιωτικά κτήματα της βασίλισσας -το πολυαγαπημένο της κάστρο στο Balmoral της Σκωτίας, όπου πέθανε, καθώς και το Sandringham στην ανατολική Αγγλία, όπου βρίσκεται η φάρμα καθαρόαιμων αλόγων γνωστή ως Royal Studs.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί το παλάτι δεν έχει ανακοινώσει τίτλους για τα παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ;

Εικόνα
Βασιλιάς Κάρολος Γ': Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η αμύθητη περιουσία του νέου μονάρχη

 

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται επίσης να κληρονομήσει την τεράστια ιδιωτική συλλογή της από κοσμήματα, έργα τέχνης, σπάνια γραμματόσημα και τυχόν προσωπικές επενδύσεις. Συνολικά, το Forbes εκτιμά ότι αυτά τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε 500 εκατ. δολάρια. Και ο Κάρολος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε ένα σελίνι για φόρο κληρονομιάς, χάρη σε μια συμφωνία του 1993 με τη βρετανική κυβέρνηση που απαλλάσσει τις μεταβιβάσεις περιουσίας από τον έναν ηγεμόνα στον άλλο.

Ο 73χρονος νέος Βασιλιάς αναλαμβάνει τον θρόνο έχοντας και ο ίδιος μεγάλη προσωπική περιουσία, κυρίως μέσω του προσοδοφόρου ετήσιου εισοδήματός του από το Δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο του απέφερε φέτος 27 εκατ. δολάρια και το οποίο θα κληρονομήσει τώρα ο μεγαλύτερος γιος του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Να αναφέρουμε πως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο που κατέχει ο Βασιλιάς Κάρολος είναι το Crown Estate, ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων με καθαρά περιουσιακά στοιχεία ύψους 17,5 δισ. δολαρίων. Τα ακίνητα αυτά περιλαμβάνουν την Regent Street, τον κυριότερο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, τον ιππόδρομο Ascot Racecourse, (αγαπημένο της Βασίλισσας) και σχεδόν ολόκληρο τον θαλάσσιο βυθό του Ηνωμένου Βασιλείου

Υπάρχει επίσης μια τεράστια συλλογή αυτοκινήτων, ρολογιών και άλλων πολυτελών αντικειμένων που κατέχει ο Βασιλιάς και η βασιλική οικογένεια.

Δες και αυτό: Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι 3 φορές που αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν- Γιατί η μία έμεινε κρυφή;

Αγαπημένο