ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Βίντεο με μαθητές από όλον τον κόσμο

Με ένα ξεχωριστό βίντεο, στο οποίο συμμετέχει ο Πρωθυπουργός, το ΥΠΕΞ τιμά την φετινή Παγκόσμια Ημέρα.
09.02.2021
See the video

Στις 9 Φεβρουαρίου κάθε έτους εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, όπως καθιερώθηκε το 2017 με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό, από το Υπουργείο Εξωτερικών και ειδικότερα με μέριμνα του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες και τις Προξενικές Αρχές της Ελλάδας, δημιουργήθηκε ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο μαθητές/φοιτητές κάθε ηλικίας, που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό απαντούν στο ερώτημα: "Γιατί μαθαίνετε Ελληνικά;".

Το βίντεο ολοκληρώνεται με μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τα ελληνικά είναι η γλώσσα του Ομήρου και του Αριστοτέλη. Αλλά και η γλώσσα του Σεφέρη και του Ελύτη. Αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού. Πυξίδα του σήμερα και φάρος του μέλλοντος. Μια γέφυρα πάνω από σύνορα, που αγκαλιάζει τον κόσμο. Γι' αυτό μαθαίνουμε ελληνικά. Για να μιλάμε και να νιώθουμε ελληνικά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του αφιερώματος.

Αγαπημένο