ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τριαντάφυλλα: Τι συμβολίζει το κάθε χρώμα

Τα λουλούδια είναι το πρώτο δώρο που σου έρχεται το μυαλό όταν ακούς για κάποια γιορτή ή κάποια επέτειο. Τα τριαντάφυλλα είναι εκείνα που θα σου τραβήξουν συνήθως την προσοχή πρώτα.
2
'
Τι συμβολίζει το κάθε χρώμα istockphoto

Πίσω από κάθε τριαντάφυλλο  κρύβεται μια μικρή ιστορία, ανακάλυψε την.

Το τριαντάφυλλο είναι το κατεξοχήν λουλούδι του έρωτα.Τώρα που έρχεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μάθε τι σημαίνει το κάθε χρώμα και επίλεξε ανάλογα.Είναι επομένως σημαντικό πριν δωρίσεις σε κάποιον τριαντάφυλλα να γνωρίζεις λίγο καλύτερα τι αντιπροσωπεύει το κάθε χρώμα.Όταν έχεις επιλέξει συνηδειτά, το χρώμα , την ποσότητα και την ποικιλία, τότε η χειρονομία σου αποκτά άλλο νόημα.

Κόκκινα Τριαντάφυλλα

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα εκφράζουν την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, την δύναμη και το πάθος. Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει έντονα συναισθήματα όπως η αγάπη και η επιθυμία. Το σκούρο χρώμα σε κάποιες περιπτώσεις, συμβολίζει την λύπη και τη θλίψη. Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή του αριθμού των κόκκινων τριαντάφυλλων, ιδιαίτερα όταν συνοδεύουν τρυφερά συναισθήματα προς το άλλο φύλο.

Ροζ Τριαντάφυλλα

Τα ροζ τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν τρυφερά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευχαρίστηση, ο θαυμασμός. Το ανοιχτόχρωμα ροζ μπουμπούκια είναι σύμβολο της αθωότητας. Επειδή συνδέονται με την χάρη και τη γλυκύτητα είναι ιδανικό δώρο για κορίτσια.

Λευκά Τριαντάφυλλα

Το λευκό τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει την αθωότητα. Συντροφεύουν ιδανικά μια νύφη γιατί συνδέονται επίσης, με μία καινούρια αρχή, με την πνευματικότητα, την εντιμότητα, την κατανόηση. Είναι ιδανική επιλογή και ως επίσημη χειρονομία λόγω της κομψότητας και της απλότητάς τους.

Κίτρινα Τριαντάφυλλα

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα θυμίζουν τον ήλιο και μεταφέρουν το μήνυμα της αφθονίας. Συμβολίζουν την ζεστασιά, την φιλία και τρυφερότητα ενώ είναι το μόνο χρώμα τριαντάφυλλων που δεν εκφράζει τον ρομαντισμό και τον έρωτα. Στη βικτωριανή εποχή τα κίτρινα τριαντάφυλλα συνδέονταν με το φθόνο και την εμπάθεια, κάτι που στις μέρες έχει ξεπεραστεί.

Πορτοκαλί Τριαντάφυλλα

Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα θυμίζουν τη φωτιά και γι’αυτό συμβολίζουν το πάθος, την ενέργεια και ενθουσιασμό. Εκφράζουν περηφάνια κι επιθυμία και συναγωνίζονται τα κόκκινα τριαντάφυλλα ως αγγελιοφόροι ενός δυνατού έρωτα.

Αγαπημένο