ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τελικά πρέπει να ξυπνάς νωρίς ή όχι; Τι λέει η επιστήμη

Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα!
2
'
proino-ksipnima

Είτε είσαι νυχτοπούλι, είτε όχι, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί κάποια στιγμή στην ζωή σου αν πρέπει να ξυπνάς νωρίς ή όχι. Η επιστήμη, και πιο συγεκκριμένα το Harvard σου λύνει την απορία, με μια έρευνα που έκανε πρόσφατα. Παρακάτω θα βρεις λοιπόν τι αναφέρει η έρευνα αλλά και 2 tips για να ξυπνάς νωρίτερα, αν το θέλεις.

Τι αναφέρει η έρευνα του Harvard για το πρωινό ξύπνημα

Η εν λόγω έρευνα, δημοσιεύτηκε στο Nature Communications και τα αποτελέσματά της, σίγουρα θα σε εκπλήξουν. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι εκείνοι που γενικά ήταν πρωινοί τύποι μπορεί να είχαν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν στην ζωη τους κατάθλιψη και σχιζοφρένεια, δηλαδή ψυχολογικές ασθένειες, αλλά όχι διαβήτη και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την φυσική κατάσταση και την γενικότερη ευεξία του σώματος. Επομένως, συμπαιρένουμε ότι το πρωινό ξύπνημα είναι καλό για την ψυχική σου υγεία, ενώ υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που συνθέτουν το παζλ της γενικότερης σου κλινικής εικόνας.

proino-ksipnima-tips

Πώς μπορείς όμως να ξυπνάς νωρίτερα;

Όσο κλισέ και αν σου ακουστεί, το πρώτο βήμα για να ξυπνάς νωρίτερα, είναι να κοιμάσαι νωρίτερα. Δηλαδή, πρέπει να προσπαθείς να είσαι στο κρεβάτι σου μια λογική ώρα, ώστε να αποκοιμηθείς νωρίτερα και τελικά να ξυπνάς πιο νωρίς, χωρίς όμως να νιώθεις κουρασμένος. Προκειμένου να κοιμάσαι νωρίτερα, απόφυγε τσάι, καφέ και άλλα ροφήματα τέτοιου τύπου μετά τις 17.00 και φρόντισε να φας δείπνο νωρίς, αλλά και να κάνεις ελαφριές επιλογές.

Επιπλέον, απανεργοποίησε όλες τις συσκευές με μπλε φως (κινητά, tablet, laptops και τηλεοράσεις) και απλά χαλάρωσε. Προσπάθησε να διαλογιστείς, να κάνεις αισιόδοξες σκέψεις και να μην κουράζεις το μυαλό σου, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ξαγρυπνήσεις για ακόμα μια φορά. Τέλος, μην προσπαθείς να κάνεις δραστικές αλλαγές αλλά στόχευε στην σταδιακή πρόοδο. Αν βέβαια, είσαι γενικά βραδινός τύπος μην πας τελείος κόντρα στην φύση σου αλλά προσπάθησε να βρεις μια χρυσή τομή. Εξάλλου στην ζωή η ισορροπία είναι το παν!

Αγαπημένο