ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ξαναζωντάνεψε τις γλάστρες σου με τα υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά εύκολα και οικονομικά

Και όμως είναι η τεχνική που θα σε "σώσει"!
3
'
γλάστρες με υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά istock

Ετοιμάζεσαι να αλλάξεις την διακόσμηση του κήπου σου αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Μην αγχώνεσαι, καθώς σου έχουμε λύση και μάλιστα είναι πιο οικονομική από ότι θα περίμενες. Και όμως μπορεί να ξαναζωντανέψεις τις γλάστρες σου με τα υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά εύκολα, ώστε να δημιουργήσεις τον κήπο των ονείρων σου.

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, όμως αυτός ο συνδυασμός είναι αυτός που θα σε σώσει μιας και είναι απίθανο να μην έχεις ήδη στο σπίτι σου, έστω τα μισά από τα παρακάτω υλικά.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Πως θα φτιάξεις εντυπωσιακά παρτέρια γύρω από τα δέντρα του κήπου σου

Δες τον τρόπο για να δημιουργήσεις έναν υπέροχο κήπο με υπολείμματα από φρούτα και λαχανικά

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι, υπολείμματα λαχανικών (ξερά και χλωρά), αγριόχορτα (χωρίς ώριμους σπόρους), ξερά λουλούδια, ξερά και χλωρά φύλλα, τεμαχισμένα κλαδιά δέντρων, άχυρο, κοπριά φρέσκια, φύκια, στάχτη, σκόνη, χαρτιά ή χαρτόκουτα ψιλοκομμένα, θρυμματισμένα τσόφλια αυγών, υπολείμματα καφέ, ψωμιού, φλούδες από φασόλια, ακόμη και λεμονόκουπες, και πορτοκαλόφλουδες αν έχεις. Θυμήσου πως θα πρέπει να μην περιέχονται τσιγάρα, μαγειρεμένα υπολείμματα, ούτε χημικά πρόσθετα.

Εικόνα
σπιτικό λίπασμα με φρούτα και λαχανικά
istock

 

Ευτυχώς υπάρχουν διάφοροι τύποι κάδων κομποστοποίησης  που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε κήπου. Έτσι δεν θα χρειαστεί να μπεις και σε πολύ κόπο. Οι κάδοι κομποστοποίησης εξασφαλίζουν ελεγχόμενες συνθήκες αερισμού, θερμοκρασίας και υγρασίας, ενώ συγχρόνως μειώνουν το χρόνο κομποστοποίησης και εξασφαλίζουν καλή ποιότητα τελικού προϊόντος.

Δες επίσης: Πώς να κάνεις την ταράτσα σου έναν πράσινο καλοκαιρινό παράδεισο

Ένας «υγιής» κομπόστ-σωρός θα πρέπει να έχει αρκετή ποικιλία υλικών, υγρασία και διείσδυση αέρα. Όταν ωριμάσει το λίπασμα και μυρίζει όπως τα φύλλα στο χώμα του δάσους, μπορεί να κοσκινισθεί. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να βάλεις λίγο από το μείγμα στα φυτά σου και θα παρατηρήσεις σύντομα διαφορά μέσα στις επόμενες μέρες.

Αγαπημένο