ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόθος: To φυτό εσωτερικού χώρου που θα σας αλλάξει την ατμόσφαιρα!

Καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες
2
'
pothos

Μπορεί το όνομά του να παραπέμπει σ' ένα έντονο συναίσθημα, αλλά παράλληλα αποτελεί και ένα ιδιαιτέρως ευεργετικό φυτό.  Όπως γνωρίζουμε όλα τα φυτά πραγματοποιούν φωτοσύνθεση, μία διαδικασία που απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και στη συνεχεία απελευθερώνει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.

Η Μελέτη Καθαρής Ατμόσφαιρας της NASA και ο Bill Wolverton επιστήμονας της NASA, ανακάλυψαν ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν, εκτός από την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, απορροφούν ποσότητα τοξικών χημικών στοιχείων από την ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων.

Υπάρχουν φυτά, τα οποία είναι εχθρικά προς τις χημικές ουσίες και τους πραθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ ως προς εμάς έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις επιβλαβείς οικιακές χημικές ουσίες από τον αέρα, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας από τα υγρά καθαρισμού και της φορμαλδεΰδης από τα χαλιά. 

pothos_futo

Ένα από αυτά τα φυτά, που παίζουν αυτόν το ρόλο, είναι ο πόθος, που αποδεικνύει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αφαίρεση της βενζίνης, της φορμαλδεϋδης, της τριχλωροαιθυλένης, του ξυλολίου και του τολουολίου από τον αέρα του εσωτερικού μας χώρου.

 Το συγκεκριμένο φυτό εσωτερικού χώρου είναι κρεμαστό ή αναρριχητικό και χρειάζεται το έμμεσο φως. Βοηθάει ακόμα στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη της οφθαλμικής υπέρτασης, του καταρράκτη και του γλαυκώματος. Ο πόθος μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και μέσα σε βάζο με νερό με την προϋπόθεση ότι τα φύλλα του βγαίνουν έξω από το νερό.

Αγαπημένο