ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πότε στρώνουμε τα χαλιά στο σπίτι; Tips για να το κάνετε γρήγορα και εύκολα

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να στρώσεις τα χαλιά;
2
'
Πότε στρώνουμε τα χαλιά στο σπίτι; Tips για να το κάνεις γρήγορα και σωστά Χαλιά

Ο καιρός αρχίζει να γίνεται όλο και πιο κρύος και οι πρώτες βροχές είναι γεγονός. Έχεις αρχίσει λοιπόν να σκέφτεσαι μήπως ήρθε η περίοδος να στρώσεις τα χαλιά σου και να κάνεις ξανά το σπίτι σου cozy και ζεστό! Βέβαια, αν και το αποτέλεσμα, θα σε κάνει να γεμίσεις ευχαρίστηση, η διαδικασία του στρωσίματος δεν είναι σίγουρα από τις πιο αγαπημένες σου, καθώς απαιτεί χρόνο και κόπο.

Πότε στρώνουμε τα χαλιά;

Εικόνα
ΧΑΛΙΑ

Είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις να στρώνεις τα χαλιά σου; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό γίνεται όταν αρχίζει να κάνει πιο έντονο κρύο, δηλαδή περίπου στα τέλη Οκτωβρίου. Βέβαια, αν τα χαλιά σου είναι πολύ ζεστά και χνουδωτά, όπως μια φλοκάτη, τότε ίσως πρέπει να περιμένεις λίγο περισσότερο, μέχρι να τα στρώσεις. Από την άλλη, αν το δάπεδο του σπιτιού είναι κρύο, όπως γίνεται με το μάρμαρο, τότε μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να τα στρώσεις άμεσα.

Μάθετε ακόμα: Τα 5 tips για να να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα σου και να χωρέσεις όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα

Πώς στρώνουμε σωστά και εύκολα τα χαλιά;

Εικόνα
ΧΑΛΙΑ
  • Αρχικά, θα πρέπει να μετακινήσεις όλα τα μικρά και τα μεγάλα έπιπλα από το χώρο που θέλεις να στρώσεις τα χαλιά. Διαφορετικά, η διαδικασία θα είναι κουραστική και πολύ πιο χρονοβόρα.
  • Στη συνέχεια, επίλεξε το σωστό χαλί για τον κάθε χώρο με βάση το μέγεθός του. Μην ξεχνάς άλλωστε πως το σωστό μέγεθος χαλιού είναι κομβικής σημασίας για το αισθητικό αποτέλεσμα. Ένα πολύ μικρό χαλί δείχνει παράταιρο σε ένα μεγάλο δωμάτιο, όπως το σαλόνι, ενώ αν είναι πολύ μεγάλο ενδέχεται να έρχεται σε σύγκρουση με τα έπιπλα. Γενικά, ο κανόνας λέει ότι το χαλί πρέπει είτε να μην βρίσκεται καθόλου κάτω από έπιπλα είτε να βρίσκεται σε μεγάλο μέρος τους.
  • Για να στρώσεις εύκολα το χαλί, τοποθέτησέ το τυλιγμένο κάτω από το έπιπλο, ακριβώς στο κέντρο του και ξετύλιξέ το σιγά σιγά και όταν φτάσεις στις άκρες του, σήκωσε απλά ελάχιστα τα ποδαράκια του επίπλου, για να μπει από κάτω.
  • Αφού στρώσεις τα χαλιά, φρόντισε να ακουμπούν τα πόδια κάποιων επίπλων στα επίμαχα σημεία, ώστε να παραμένουν σταθερά και να αποφύγεις κάποιο πιθανό ατύχημα. Εναλλακτικά, αλλά και καλύτερα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες διπλής όψεως, τις οποίες μπορείς να προμηθευτείς από το εμπόριο.
  •  Τέλος, για να προστατεύσεις τα χαλιά σου από πιθανές φθορές, φρόντισε να τοποθετήσεις στις άκρες των ποδιών τους τα ειδικά αυτοκόλλητα από τσόχα ή άλλο υλικό που βοηθούν ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το κόλπο για να κάνετε τα λευκά λευκότερα με μία πλύση

Αγαπημένο