ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό τον χειμώνα

Τα tips που θα σε σώσουν!
3
'
ζεστό σπίτι συμβουλές

Είναι γεγονός ότι διανύουμε τις πιο κρύες ημέρες για τον χειμώνα του 2021, αφού σε πολλές περιοχές έχει χιονίσει και σε άλλες οι θερμοκρασίες είναι υπό το μηδέν. Η θέρμανση στο σπίτι φυσικά είναι απαραίτητη, αλλά το ζήτημα είναι πώς μπορείς να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό όσο περισσότερο δυνατόν.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις, και μάλιστα το BBC δημοσίευσε πρόσφατα σχετική λίστα!

Τα tips για να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό

  • Οι χοντρές κουρτίνες είναι ένας από τους κύριους τρόπους για να προστατεύσεις το σπίτι σου από την απώλεια θερμότητας από τα παράθυρα. «Όσο πιο χοντρές τόσο το καλύτερο», τονίζει η Archna Luthra, υπεύθυνη στο moneysavingexpert.com. Και δεν είναι μόνο τα παράθυρα σου, ένα σημείο στο οποίο μπορείς να βάλεις κουρτίνες. Η τοποθέτηση μιας κουρτίνας μπροστά από τις πόρτες προς τα έξω προσθέτει ένα άλλο στρώμα προστασίας. 
  • Ο ήλιος, θα σε ζεστάνει όσο τίποτα. Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερη φυσική  θερμότητα (με τη μορφή ηλιακού φωτός). Τα παράθυρα και οι κουρτίνες πρέπει να παραμένουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το κλείσιμο των κουρτινών σας μόλις πέσει το σούρουπο θα διατηρήσει το σπίτι σου ζεστό για περισσότερη ώρα. 
  • Βεβαιώσου ότι τα καλοριφέρ λειτουργούν. Απόφυγε να τοποθετήσεις μεγάλα έπιπλα μπροστά τους. Έστω και βραχυπρόθεσμα, ο καναπές μπροστά  από το καλοριφέρ απορροφά θερμότητα.
  • Κλείσε τα δωμάτια του σπιτιού σου στα οποία δε σκοπεύεις να πας ή που δεν χρησιμοποιείς. Κρατώντας τις πόρτες κλειστές ο κρύος αέρας δεν θα μεταφερθεί στο υπόλοιπο σπίτι και η θερμότητά θα διατηρηθεί περισσότερο, αφού ο χώρος θεωρητικά θα «μικρύνει». 
  • Εσύ, πόση ώρα την ημέρα ανάβεις τα καλοριφέρ στο σπίτι σου; Είναι ένας  κοινός μύθος ότι το να έχεις θέρμανση όλη μέρα, είναι το καλύτερο.  Εάν το σπίτι είναι πολύ κρύο, ο χρονοδιακόπτης πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να ενεργοποιεί τη θέρμανση νωρίτερα, αλλά όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
  • Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μην έχει υγρασία στο σπίτι σου. Συνήθως, η υγρασία είναι αυτή που μας προκαλεί κρύο και έτσι, αν μένεις σε περιοχή με πολλή υγρασία ίσως να είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσεις αφυγραντήρα.
Αγαπημένο