ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 3 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσεις το καλοριφέρ και να αποδίδει καλύτερα!

Μάθε όλα τα tips και ζέστανε το σπίτι σου εύκολα και άμεσα!
04.02.2023
1
'
Οι 3 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσεις το καλοριφέρ και να αποδίδει καλύτερα! Photo/Istock

Τους μήνες του χειμώνα, το καλοριφέρ σου δουλεύει συνεχώς ώστε το σπίτι να διατηρείται ζεστό. Όπως και κάθε συσκευή, έτσι και το καλοριφέρ χρειάζεται τακτικό καθαρισμό και συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ο κατάλληλος τρόπος σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να καθαρίζεις τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του καλοριφέρ σου σχολαστικά και τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, για να διατηρείται στην καλύτερη του κατάσταση.

Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις τους 3 αποτελεσματικότερους τρόπους για να καθαρίσεις το καλοριφέρ και να αποδίδει καλύτερα, τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Εικόνα
Οι 3 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσεις το καλοριφέρ και να αποδίδει καλύτερα!

«Για να λειτουργεί καλά το καλοριφέρ σας και να μειώσετε την αερομεταφερόμενη σκόνη καθαρίστε το καλοριφέρ σας εξωτερικά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα», αναφέρει στο marthastewart.com η Kathy Cohoon, διευθύντρια franchise της Two Maids & A Mop.

Ιδανικά χρησιμοποίησε ένα νωπό πανί που θα έχεις αρχικά βρέξει με χλιαρό νερό και ξύδι και καθάρισε τις λεπτομέρειες και τις εσοχές από το καλοριφέρ με ένα φτερό. Στην περίπτωση που δεν έχεις φτερό, χρησιμοποίησε έναν χάρακα τυλιγμένο με πανί.

Μάθε επίσης: Σωτήρης Κοντιζάς: Ο λευκός καναπές και η ξύλινη βιβλιοθήκη στο μοντέρνο σαλόνι του σπιτιού του, εντυπωσιάζουν!

Οι 3 καλύτεροι τρόποι καθαρισμού του καλοριφέρ:

1) Βούρτσα καλοριφέρ

Στην αγορά θα βρείς πολλών ειδών βούρτσες που θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη του καλοριφέρ σου. Η χρήση τους είναι πολύ απλή και δεν θα σε ταλαιπωρήσει!

Εικόνα
Ο σωστός τρόπος να καθαρίζεις το καλοριφέρ σου!

2) Με τον ατμοκαθαριστή

Μια συσκευή με πολλαπλές χρήσεις, για διαφορετικές δουλειές μέσα στο σπίτι και ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού είναι ο ατμοκαθαριστής! Κυρίως χρησιμεύει για τον εσωτερικό καθαρισμό του καλοριφέρ σου, με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

3) Ηλεκτρική σκούπα

Αρκεί να τοποθετήσεις το βουρτσάκι της σκούπας στο στόμιο της. Βάλε το κοντάρι της ηλεκτρικής σου σκούπας στο πάνω και το κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων, για να καθαρίσεις το εσωτερικό του καλοριφέρ σου.

Διάβασε ακόμα: Το απίθανο tip για το σούρωμα τον μακαρονιών που έχει γίνει viral!

Εικόνα
Ο σωστός τρόπος να καθαρίζεις το καλοριφέρ σου!

Πότε κρίνεται απαραίτητο να συμβουλευτείς έναν ειδικό;

Στις περιπτώσεις που καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι αποτελεσματική για το καλοριφέρ σου, θα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από έναν επαγγελματία!

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο