ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μην πετάξεις τα παλιά σου περιοδικά πριν μάθεις πόσο χρήσιμα σου είναι

Και όμως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για περισσότερα πράγματα από ότι φαντάζεσαι!
3
'
διακόσμηση σπιτιού με παλιά περιοδικά istock

Ήρθε η ώρα για μια μικρή ή και μεγάλη αλλαγή στο σπίτι σου. Όπως και να έχει, αν έχεις παλιά περιοδικά που σκέφτεσαι να πετάξεις στα σκουπίδια, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς και να τα χρησιμοποιήσεις για την διακόσμηση του σπιτιού σου. Είναι μια πρωτότυπη ιδέα που σίγουρα θα ενθουσιάσει συγγενείς και φίλους, ενώ συγχρόνως είναι και οικονομική.

Για να πάψεις λοιπόν να έχεις στοίβες με περιοδικά δεξιά και αριστερά στο σπίτι σου, εμείς σου έχουμε μερικές έξυπνες ιδέες που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις την διακόσμηση του σπιτιού σου, αλλά και να κάνεις τα περιοδικά πιο χρήσιμα στην καθημερινότητά σου.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Οι 5 τρόποι για να βάλεις τα βιβλία στη διακόσμηση σου για ένα πιο σοφιστικέ σαλόνι

Δες τις κατασκευές που μπορείς να κάνεις με τα παλιά περιοδικά σου για μια οργανωμένη διακόσμηση  

Ξεκινάμε με κάτι εύκολο, που δεν είναι άλλο από το να κόψεις μερικές σελίδες σε μορφή γραμμάτων, ώστε να τα κολλήσεις στον τοίχο σου, δημιουργώντας ένα έξυπνο και προσωπικό «αυτοκόλλητο».

Συνεχίζουμε με κάτι που μπορεί να σου φανεί περίεργο αρχικά. Μπορείς να μαζέψεις τα παλιά σου περιοδικά και να τα μετατρέψεις σε σκαμπό. Και όμως! Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε στοίβες αν είναι πολλά ή ακόμη και να τα κάνεις ρολό και να τα ενώσεις όλα μαζί με μια ζώνη ώστε να μείνουν στην θέση τους.

Εικόνα
σκαμπό από περιοδικά
istock

 

Ένα χρήσιμο tip είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα περιοδικά σου για να κρατήσεις τις μπότες σου σε «φόρμα». Βάλε από ένα περιοδικό στο εσωτερικό μέρος, και αποθήκευσέ τες μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσουν το σχήμα τους και δεν θα κάνουν ζάρες.

Αν πάλι έχεις φαντασία και σου αρέσει η ζωγραφική και τα σχέδια γενικότερα, μπορείς να δοκιμάσεις να κόψεις μερικά σημεία από τα περιοδικά σου, ειδικά αν έχουν ωραίες φωτογραφίες και να τα κολλήσεις σε ένα κάδρο. Για να το κάνεις ακόμη πιο ιδιαίτερο, μπορείς να ζωγραφίσεις και εσύ μικρές πινελιές.

Δες και αυτό: Πώς να διακοσμήσεις τo σπίτι σου με Puzzle

Εικόνα
κολάζ κάδρο με περιοδικά
shutterstock

 

Μένοντας στο ίδιο στιλ, μπορείς να δημιουργήσεις και πιο μεγάλα κάδρα, ακόμη και αφίσες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδυάσεις τα διάφορα περιοδικά και να κάνεις ένα patchwork – κολάζ ουσιαστικά μεταξύ τους.

Εικόνα
διακόσμηση σπιτιού με παλιά περιοδικά
shutterstock

 

Τέλος, μια ακόμη χρήσιμη ιδέα είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα περιοδικά σου και ως βάσεις για τα βραχιόλια σου. Αν ψάχνεις εύκολο και οικονομικό τρόπο να οργανώσεις τα αξεσουάρ σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις ένα περιοδικό για να πάρει τη μορφή κυλίνδρου και να περάσεις τα βραχιόλια σου .

Γενικότερα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως η διακόσμηση του σπιτιού είναι ένα παιχνίδι, και ανάλογα με την φαντασία σου, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμη και το πιο άχρηστο αντικείμενο σε αριστούργημα τέχνης. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς να πετάξεις το περιοδικό μόδας που αγόρασες, θυμήσου πως μπορείς να δημιουργήσεις μερικές έξυπνες κατασκευές για να ανανεώσεις τους χώρους του σπιτιού σου.

Αγαπημένο