ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Feng Shui: Γνωρίζεις τι χρώμα πρέπει να έχει η εξώπορτα του σπιτιού σου;

Για να έχεις ευημερία και τύχη!
2
'
spiti_porta

Η μπροστινή πόρτα είναι πολύ σημαντική για το Feng Shui, και αποκαλείται το «στόμα του Τσι», από όπου δηλαδή το σπίτι λαμβάνει την ενέργεια.

Η σωστή όμως ενέργεια, η αρμονία και η θετική αύρα καθορίζεται και από το χρώμα της πόρτας, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο! Αλήθεια, εσύ το είχες σκεφτεί ποτέ αυτό; 

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, η επιλογή του πιο ευοίωνου χρώματος για την εξώπορτα βασίζεται στην κατεύθυνσή της και το αντίστοιχο στοιχείο της στο Φενγκ Σούι.

porta

Είστε έτοιμοι να δούμε τα χρώματα αναλυτικά;

Ανατολική: Το Φενγκ Σούι στοιχείο της Ανατολής είναι το ξύλο και τα χρώματα που το αντιπροσωπεύουν είναι το καφέ και το πράσινο. Αν η πόρτα είναι Νοτιοανατολική, ισχύουν τα ίδια χρώματα αλλά έχεις περισσότερες επιλογές, αφού η Νοτιοανατολική κατεύθυνση σχετίζεται με τον πλούτο και τα στοιχεία της Γης και του Νερού. Αντίστοιχα, τα χρώματα της Γης είναι το ανοιχτό κίτρινο και όλα τα γήινα χρώματα, ενώ του Νερού είναι το μπλε και το μαύρο.

Νότια: Είναι η μόνη κατεύθυνση με το Φενγκ Σούι στοιχείο της φωτιάς, επομένως η καλύτερη επιλογή χρώματος είναι το κόκκινο. Άλλα χρώματα που ταιριάζουν είναι κίτρινο, μοβ, πορτοκαλί και έντονο ροζ ή φούξια. Η ενέργεια Φενγκ Σούι που συνδέεται με μια Νοτιοδυτική πόρτα είναι η μητρική ενέργεια, καθώς και αυτή της αγάπης και του γάμου. Καλύτερη επιλογή είναι ένα χρώμα του στοιχείου της Γης - δηλαδή όλα τα γήινα και αμμώδη χρώματα ή ανοιχτό κίτρινο.

Δυτική: Τα καλύτερα χρώματα για μια δυτική πόρτα είναι αυτά του μεταλλικού Φενγκ Σούι στοιχείου, δηλαδή σε αποχρώσεις λευκού και γκρι. Αν η κατεύθυνση είναι Βορειοδυτική, χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή, αφού το Φενγκ Σούι στοιχείο της συμβολίζει τους εξυπηρετικούς ανθρώπους.

Βόρεια: Βόρεια είναι η κατεύθυνση του Φενγκ Σούι στοιχείου του νερού, οπότε οι καλύτερες επιλογές είναι το μαύρο και το μπλε. Η Βορειοανατολική κατεύθυνση συμβολίζει το άνοιγμα στην πνευματική ανάπτυξη και την καλλιέργεια, και το στοιχείο της είναι η Γη με όλες τις αποχρώσεις των γήινων χρωμάτων.

Αγαπημένο