ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Feng Shui: 5 χρυσοί κανόνες που θα φέρνουν τύχη στο σπίτι

Πρόκειται για μια ασιατική φιλοσοφία που υμνεί την ενεργειακή ισορροπία σ' ένα χώρο
2
'
energeia_feng+shui

Το Feng Shui, όπως άλλωστε μεταφράζεται ως λέξη Feng Shui = Aέρας και Nερό, είναι οι νόμοι της φύσης, αυτοί που πρέπει να υπάρχουν στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αν θέλουμε να νιώθουμε χαρούμενοι, υγιείς και ελεύθεροι. 

Σύμφωνα με το Feng Shui η ενέργεια αυτή, το λεγόμενο «Τσι», μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: του νερού, της φωτιάς, του ξύλου, του μετάλλου και της γης. Τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται, γι αυτό επηρεάζουν ανάλογα και με τη θέση στην οποία βρίσκονται.

feng_shui
Το Feng Shui, παρέχει στο χώρο μια ενεργειακή ισορροπία, απομακρύνοντας την αρνητική διάθεση, προσελκύοντας όμως τη θετική. Για να πετύχουμε αυτή την εξισορρόπηση, ακολουθούμε τους παρακάτω 5 χρυσούς κανόνες!

Με τους χρυσούς κανόνες, αφού τοποθετούμε σωστά τα αντικείμενα και προβούμε στην απαραίτητη διαρρύθμιση του χώρου, τότε αποκτάμε καλύτερη ροή ενέργειας, η οποία μας προσδίδει ευτυχία, υγεία, πλούτο και αρμονία.

spiti_energeia

5 χρυσοί κανόνες για θετικό "τσι"

1. Καθρέπτες: Επιλέγετε σχήματα οβάλ και όχι τετράγωνα. Τοποθετήστε τους προσεκτικά, ούτε πολύ χαμηλά ούτε πολύ ψηλά, καθώς προκαλούν δυσφορία. 

2. Αποφεύγουμε να βάφουμε τους τοίχους του σπιτιού με έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο χρώμα, καθώς προκαλεί εντάσεις. Διαλέγουμε απαλά, παλ χρώματα, γήινα, παστέλ χρώματα, χαλαρά για το μάτι.

3. Γίνετε τακτικοί, αποφύγετε την αταξία στους χώρους και κυρίως απαλλαγείτε από τα άχρηστα αντικείμενα. Καθαρίστε και πετάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε και αερίστε καλά τους χώρους. Ο αέρας και η ενέργεια πρέπει να κινούνται ελεύθερα στον χώρο και η ακαταστασία μπορεί να την εμποδίζει. 

4. Επισκευάστε ό,τι χαλάει και ό,τι δε φτιάχνεται πετάξτε το. Τα κατεστραμμένα αντικείμενα επηρεάζουν πολύ αρνητικά την ενέργεια στους χώρους μας. 

5. Στο υπνοδωμάτιο το κρεβάτι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται διαγώνια. Το να κοιμόμαστε κάτω από σκεπή, αν είστε σε σοφίτα για παράδειγμα, προκαλεί πονοκεφάλους. Επίσης, να αποφεύγονται οι καθρέπτες που τοποθετούνται απέναντι από το κρεβάτι ή πάνω στην οροφή, γιατί εξαντλούν την ενέργειά μας. Τέλος, δεν πρέπει να κοιμόμαστε με το κεφάλι στη Δύση και τα πόδια στην Ανατολή, καθώς είναι η στάση των νεκρών στην παράδοση. 

 

Αγαπημένο