ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ένας είναι ο τρόπος για να δείχνει ο χώρος σου μεγαλύτερος και σου τον παρουσιάζουμε

Με τον πιο απλό τρόπο ο χώρος σου θα αλλάξει μορφή και θα αποκτήσει άλλη διάσταση!
24.12.2022
1
'
Ένας είναι ο τρόπος για να δείχνει ο χώρος σου μεγαλύτερος και σου τον παρουσιάζουμε istock

Στα σπίτια όλων μας υπάρχει αυτός ο χώρος που θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερος αλλά δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας να τον μεγεθύνουνε!

Ωστόσο, μπορούμε να δώσουμε αυτή την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία, με βασικότερο το χάλι.

Μπορεί να μην το ήξερες αλλά το χαλί κάνει πραγματικά το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο και δίνει μία άλλη αίσθηση και νότα στο δωμάτιο.

Τι πρέπει να προσέξεις για να κάνεις την κατάλληλη επιλογή χαλιού:

1.Έξυπνη τοποθέτηση και μέγεθος

Ο τρόπος που θα τοποθετήσεις ένα μεγάλο σε διάσταση χαλί, σε ένα δωμάτιο που απέχει λίγα εκατοστά από τον τοίχο, ίσως είναι και ο τρόπος να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος.

Σκεπάζοντας σχεδόν όλο το μέρος του πατώματος, μπορείς εύκολα να δώσεις την αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο μεγάλος από όσο δείχνει και έτσι φαντάζεται και ο ίδιος ότι πρόκειται για περισσότερα τετραγωνικά.

Το πιο σημαντικό όμως για να κάνεις την κατάλληλη επιλογή χαλιού είναι να χρησιμοποιήσεις και το κατάλληλο μέγεθος. Ένα κύριο διακοσμητικό λάθος που τείνουν οι περισσότεροι να κάνουν είναι η επιλογή χαλιών που είναι πολύ μικρά και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ακόμα πιο μικρό.

Δείτε επίσης: Ποιοι βαριούνται πρώτοι στο σeξ σε μια μακροχρόνια σχέση; Άνδρες ή γυναίκες;

Πώς θα βρεις το ακριβές μέγεθος για το δικό σου χώρο:

Σε αυτό παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως το που έχεις τοποθετήσει τα έπιπλα στο δωμάτιό σου. Σημαντικό είναι όλα τα έπιπλα του χώρου να βρίσκονται πάνω από το χαλί.

Εικόνα
 Στα σπίτια όλων μας υπάρχει αυτός ο χώρος που θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερος αλλά δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας να τον μεγεθύνουνε! Όσο δύσκολο κι αν είναι λοιπόν να μεγαλώσουμε το χώρο, άλλο τόσο εύκολο είναι να του δώσουμε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία, με βασικότερο το χάλι. Μπορεί να μην το ήξερες αλλά το χαλί κάνει πραγματικά το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο και δίνει μία άλλη αίσθηση και νότα στο δωμάτιο. Τι πρέπει να προσέξεις για να κάνεις την κα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα θα μπορούσε να είναι τα πόδια του καναπέ που πατάνε στο χαλί. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η αίσθηση μίας αρμονικής και μαζεμένης εικόνας που εμπνέει μια καθαριότητα και δεν κλείνει τον χώρο.

2.Το χρώμα

Δεύτερο στοιχείο που πρέπει να προσέξεις είναι το χρώμα. Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους ότι τα ανοιχτά χρώματα είναι και αυτά που κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα σκούρα.

Χρησιμοποιώντας πιο ήπιους τόνους αποχρώσεων βοηθάς στην οπτική επέκταση του χώρου.  Επιπροσθέτως οι ανοιχτόχρωμοι τόνοι αντανακλούν περισσότερο ηλιακό φως ή και τεχνητό συγκριτικά με τα σκούρα χρώματα.

 Έτσι το έντονο φως στο χώρο βοηθάει σε μία πιο ανοιχτή αίσθηση του δωματίου!

Στην περίπτωση που το δωμάτιο σου είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με πολλά πράγματα και χρώματα, το καλύτερο είναι να προτιμήσεις ένα ακόμα πιο ήσυχο χαλί, ώστε το μάτι να ξεκουράζεται και να μην χάνεται σε μία μόνιμη πληροφορία γύρω του. Έτσι θα είναι και πιο εύκολο να αναδειχθούν στην ένταση που πρέπει τα στοιχεία που έχεις ήδη επιλέξει.

Εικόνα
Κάνε το χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος με ένα εντυπωσιακό χάλι, ακολουθώντας 3 απλά βήματα!

3.Το σχέδιο

Ωστόσο εάν δε σου αρέσουν οι μονοχρωμίες και προτιμάς τα σχέδια, σιγουρέψου ότι το μέγεθος του μοτίβου στο χαλί σου είναι προσαρμοσμένο στο μέγεθος του δωματίου.

Ο τυπικός εμπειρικός κανόνας λέει πως τα μεγαλύτερα μοτίβα είναι για μεγαλύτερα δωμάτια. Βέβαια αυτός δεν είναι και ο νόμος και πάντα όλα εξαρτώνται με βάση την ποσότητα του ορατού χώρου που υπάρχουν στο δάπεδο του δωματίου.

Όπως και ένα μικρό δωμάτιο που δεν έχει πολλά έπιπλα θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα μεγαλύτερο σχέδιο. Από την άλλη, μία μεγάλη περιοχή με πολλά έπιπλα, πιθανότατα να χρειάζεται μικρότερο σχέδιο.

Σχέδια όπως ρόμβοι και ζιγκ-ζαγκ δίνουν στο χώρο ένα δυναμικό χαρακτήρα ενώ οι ρίγες προσφέρουν οπτική μεγέθυνση.

Οι συνδυασμοί αντίθεσης είναι και αυτοί που τραβάνε την προσοχή από το πραγματικό μέγεθος του δωματίου.

Στην περίπτωση που καταλήξεις σε ένα έντονο pattern, το καλύτερο είναι να μην προτιμήσεις κάτι παρόμοιο σε σχέδιο με τις κουρτίνες, ώστε να επικρατήσει στο χώρο μία ισορροπία.

Μάθετε ακόμα: Τα 2 υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και θα κάνουν τα ρούχα να λάμπουν!

Εικόνα
Κάνε το χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος με ένα εντυπωσιακό χάλι, ακολουθώντας 3 απλά βήματα!

Φωτογραφικά Πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο