ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διακόσμηση σπιτιού με πίνακες: Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις

Μήπως κάνεις κάτι από αυτά και το αποτέλεσμα δεν «δένει»;
3
'
Διακόσμηση σπιτιού πίνακες Shutterstock

Η διακόσμηση σπιτιού με πίνακες, μπορεί να φαίνεται σαν μια αρκετά εύκολη διαδικασία αλλά αν δεν προσέξεις, είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να μην είναι αισθητικά ομοιόμορφο και τελικά να μην «δένει». Υπάρχουν ορισμένα λάθη που είναι αρκετά συχνά και σου κοστίζουν το τελικό αποτέλεσμα. 

Μάθε ποια είναι:

Οι πίνακες δεν έχουν χρώματα που ταιριάζουν με το σπίτι σου

Ο τοίχος του σπιτιού σου είναι ένας καμβάς, και εκεί φυσικά μπορείς να βάλεις ό,τι πίνακα θέλεις. Όμως, πρέπει να προσέξεις τα χρώματα που έχει ο πίνακάς σου να ταιριάζουν με το γενικό vibe του σπιτιού σου. Σε ένα μπεζ σπίτι για παράδειγμα, ένας μπλε πίνακας ίσως να μην δείχνει τόσο όμορφος. Αντίθετα, ένας με ζεστά χρώματα θα απογειώσει την διακόσμησή του σπιτιού σου.

Εικόνα
Διακόσμηση σπιτιού πίνακες 1
Shutterstock

Το ύφος του πίνακα παίζει ρόλο

Αν το σπίτι σου είναι διακοσμημένο σε boho στιλ, τότε ένας πίνακας με μια γυναίκα στο Παρίσι θα δείχνει παράταιρος. Η επιλογή του... Παρισιού δεν είναι καθόλου τυχαία, γιατί πίνακες με μέρη και αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Άιφελ ή το Big Ben είναι πάρα πολύ δημοφιλείς. 
Ωστόσο, προτού αγοράσεις έναν πίνακα με τον κλασικό κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο του Λονδίνου, θα πρέπει να αναρωτηθείς αν ταιριάζει με το vibe και το ύφος του σπιτιού σου. Μιας που αναφερθήκαμε στο boho στιλ, σε αυτή τη περίπτωση θα ήταν πιο σωστό αισθητικά να επιλέξεις έναν πίνακα με θέμα την φύση, όπως για παράδειγμα τα στάχυα που θα ταιριάξουν πιο όμορφα στον χώρο σου.

Εικόνα
Διακόσμηση σπιτιού πίνακες 3
Shutterstock

Δες και αυτό: Γιατί είναι σωτήριο να βγάζεις τα παπούτσια σου πριν μπεις στο σπίτι;

Ένας πίνακας σε κάθε τοίχο αρκεί

Αυτό το λάθος, είναι το πιο κοινό από όλα. Από τον υπερβάλλοντα ζήλο μας να κάνουμε το σπίτι μας grande, το γεμίζουμε με πίνακες και τελικά το αποτέλεσμα φαίνεται υπερβολικό και «μπουκωμένο». Θυμήσου ότι ένας πίνακας σε κάθε τοίχο αρκεί και αν έχεις ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στο σαλόνι, τότε ίσως να είναι περιττό να βάλεις και ένα δεύτερο έργο τέχνης στον ίδιο χώρο.

Αγαπημένο