ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διακόσμηση σπιτιού: 3 λάθη που κάνεις και φαίνεται μικρότερο

Το 3ο το κάνουμε σχεδόν όλοι!
3
'
διακόσμηση σπιτιού λάθη

Το σπίτι μας είναι ουσιαστικά η «φωλιά» μας, ο προσωπικός μας χώρος και βέβαια, το μέρος στο οποίο όλοι ανυπομονούμε να γυρίσουμε μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο. Αναφορικά με την διακόσμησή του, όμως, ειδικά αν μένεις για πρώτη φορά μακριά από τους γονείς σου, είναι πιθανό να κάνεις ορισμένα λάθη και τελικά  το σπίτι σου να φαίνεται οπτικά μικρότερο. Πάμε να δούμε τα πιο συνηθισμένα: 

Επιλέγεις πολύ σκούρα χρώματα

Τα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο για παράδειγμα (που έχουν όλοι οι εργένηδες στο σπίτι τους), κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται πιο μικρός. Αντί για μαύρο ή μπορντό, επίλεξε γήινους τόνους, φωτεινά χρώματα και κάνε σωστούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις το καφέ με το μπεζ ή το σπασμένο λευκό, το γκρι με το μπεζ ή ακόμα και το λευκό για τον χώρο σου (αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει στο καθάρισμα ένα ολόλευκο σπίτι). Φυσικά, μπορείς να «σπάσεις» την αρμονία των ουδέτερων χρωμάτων με πινελιές σε πιο έντονα, όπως το μπορντό ή και το μαύρο, αν θέλεις να τα συμπεριλάβεις στην διακόσμησή του.

Το φορτώνεις με πράγματα

Αυτή είναι μια συνήθεια που είχαν οι μαμάδες μας, περίπου στα 80's αλλά πολλοί έχουν κληρονομήσει. Όσο πιο λίγα πράγματα έχει το σπίτι σου, τόσο πιο μεγάλο θα φαίνεται. Φυσικά, δεν εννοούμε να έχεις τόσο λίγα αντικείμενα και έπιπλα, ώστε να μοιάζει «άδειο», αλλά το να έχεις 100 διακοσμητικά πάνω στο έπιπλο εισόδου ή τηλεόρασης, δεν θα σε βοηθήσει να το αναδείξεις.

Παίρνεις κοντές κουρτίνες

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όταν επιλέγουμε πράγματα ή έπιπλα για το σπίτι μας. Οι κουρτίνες που σταματούν πριν το πάτωμα, κάνουν τα παράθυρά σου να φαίνονται πιο κοντά και άρα τον χώρο μικρότερο. Αντίθετα, εκείνες που ακουμπούν στο πάτωμα (ή οι διπλές κουρτίνες) δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος.

Αγαπημένο