ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διακόσμηση κήπου: Πως θα φτιάξεις εντυπωσιακά παρτέρια γύρω από τα δέντρα του κήπου σου

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τι καλύτερο από το να ανανεώσεις τον κήπο σου;
15.05.2021
3
'
διακόσμηση κήπου με παρτέρια shutterstock

Σκέφτεσαι να αλλάξεις λίγο την διακόσμηση του κήπου σου τώρα που «ανοίγει» ο καιρός; Σου έχουμε την λύση. Παρακάτω θα δεις πως μπορείς να φτιάξεις εντυπωσιακά παρτέρια γύρω από τα δέντρα του κήπου σου, ώστε να αλλάξεις την εικόνα του εξωτερικού σου χώρου.

Γιατί όμως να επιλέξεις παρτέρια για να διακοσμήσεις τον χώρο σου; Γιατί προσφέρουν δυσκολότερη πρόσβαση στα έντομα, έχουν καλύτερη αποστράγγιση υδάτων ενώ είναι ιδανικά τόσο για λουλούδια, όσο και για φυτά.

Τα πιο δημοφιλή παρτέρια για διακόσμηση κήπου

Ξεκινάμε με τα πέτρινα παρτέρια κήπου, καθώς η πέτρα προσθέτει μια ξεχωριστή ομορφιά στον χώρο μας. Είναι μεν λίγο πιο ακριβή σε σχέση με τις άλλες επιλογές, όπως τα τσιμεντένια παρτέρια και τα ξύλινα παρτέρια, ωστόσο το αποτέλεσμα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.

Συνεχίζουμε με τα υπερυψωμένα παρτέρια με τσιμεντόλιθους. Είναι η πιο απλή αλλά και η πιο οικονομική επιλογή, που θα προσφέρει μια διαφορετική πινελιά στον κήπο σου, ειδικά αν σκοπεύεις να τον γεμίσεις με λουλούδια. Αυτό που πρέπει να προσέξεις εδώ, είναι πως οι τσιμεντόλιθοι είναι αρκετά πορώδεις, που σημαίνει ότι χωρίς την κατάλληλη επεξεργασία δεν θα μπορούν να συγκρατήσουν νερό. Για αυτό θα πρέπει να προσέχεις καλά τα υλικά που επιλέγεις για τα παρτέρια σου. 

Εικόνα
παρτέρια κήπου με πέτρα
istock

 

Αρκετά δημοφιλή για την διακόσμηση κήπου είναι και τα στρογγυλά παρτέρια με λουλούδια και διάφορα φυτά κάτω από δέντρα, αλλά και τα παρτέρια με παλέτες. Είναι ένας πιο κλασσικός τρόπος για να διακοσμήσεις τον κήπο σου, που σίγουρα προκαλεί «αίσθηση» και θαυμασμό.

Δες και αυτό: Οι 5 πιο «δροσερές» ιδέες για μια καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζιού βεράντας

Εικόνα
διακόσμηση κήπου με παρτέρια και λουλούδια
shutterstock

 

Αν πάλι θες να δημιουργήσεις ένα παρόμοιο στυλ με πέτρες, για την διακόσμηση κήπου σου, αλλά πιο οικονομικό, υπάρχει λύση και αυτή είναι να χρησιμοποιήσεις κυβόλιθους για παρτέρια. Προσφέρει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα και σίγουρα «σπάει» την μονοτονία.

Αγαπημένο