ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Cluttercore: Η ακαταστασία είναι η νέα απρόσμενη τάση στην διακόσμηση. Εσύ θα την υιοθετήσεις;

Είναι ήδη το hot trend σε Tik-Tok, Twitter, Instagram και έχει σκοπό να προκαλέσει πραγματικά πονοκέφαλο στους φανατικούς υποστηρικτές του μινιμαλισμού!
3
'
cluttercore shutterstock

Πώς φτάσαμε όμως, από την μινιμαλιστική κουλτούρα της Μαρί Κόντο και τα όσα πρεσβεύει για την απλότητα στην οργάνωση του σπιτιού, στην απόλυτη τάση του μαξιμαλισμού και του διακοσμητικού χάους;

Η μέντορας της απλότητας, Μαρί Κόντο, μέσα από το βιβλίο της «Σπίτι σε Τάξη, Ζωή σε Τάξη: Η μαγεία του να τακτοποιείς», παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές για το πώς θα οργανώσουμε και πώς θα τακτοποιήσουμε τον χώρο μας, αποφορτίζοντας τον από τα περιττά αντικείμενα. Ο μινιμαλισμός αγαπά και επενδύει στην έννοια της ποιότητας –και όχι της ποσότητας- των αντικειμένων που διακοσμούν το σπίτι μας, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο της ζωής μας, αφού μας προσφέρει μεγαλύτερη ηρεμία και συγκέντρωση.

Ο μινιμαλισμός, βρήκε αμέσως την θέση του στον χώρο της διακόσμησης και απέκτησε αρκετούς ένθερμους υποστηρικτές που πρεσβεύουν το ρητό «λίγα και καλά». Τι γίνεται όμως με όλους εκείνους που αδυνατούν να πουν αντίο σε όλα εκείνα τα αγαπημένα τους αντικείμενα; Η Cluttercore τάση, είναι η λύση.

Διάβασε επίσης: Βάλε το Shabby Chic στυλ στον προσωπικό σου χώρο και κάνε την διαφορά

Τι αφορά η Cluttercore διακόσμηση

Εικόνα
maximal
shutterstock

 

Φέρε στον νου σου, εκείνες τις φορές που έβλεπες το σπίτι σου σε μια οριακή κατάσταση από την πληθώρα των αντικειμένων που κατέκλυζαν κάθε πιθανή γωνία του σπιτιού σου. Κάποιοι από εμάς πάλι, έχουμε διαφωνήσει στο παρελθόν έστω και μία φορά με τα παλιά κλασικά διακοσμητικά της γιαγιάς μας, ψάχνοντας να βρούμε τον λόγο που υπάρχουν ακόμα ως διακοσμητικά στοιχεία σε κάποιο έπιπλο του σπιτιού μας.

Όλη αυτή την φιλοσοφία της λιτότητας, αντικρούει μια νέα τάση, το Cluttercore, που προσεγγίζει το καλαίσθητο και το μοντέρνο μέσα από μία διαφορετική οπτική γωνία. Σε αυτή την περίπτωση ο χώρος προκαλεί εγκεφαλικό κομφούζιο και σύγχυση , όπως υποδηλώνει και το πρώτο μισό συνθετικό (-clutter). Η νέα φιλοσοφία Cluttercore, προσεγγίζει το καλαίσθητο και το μοντέρνο μέσα από μία διαφορετική οπτική γωνία. Σε αυτή την περίπτωση ο χώρος προκαλεί εγκεφαλικό κομφούζιο και σύγχυση, όπως υποδηλώνει και το πρώτο μισό συνθετικό (-clutter).

Αυτό που μοιάζει με «πρόβλημα», αποτελεί τον πυρήνα της Cluttercore τάσης. Δεν εννοούμε φυσικά να πετάς τα πράγματά σου αριστερά και δεξιά, όμως μπορείς με το γούστο και την φαντασία σου ν’ αναδείξεις όλα τα αντικείμενα που διαθέτεις στο σπίτι σου, τοποθετώντας τα στα κατάλληλα σημεία. Θα δημιουργήσεις με αυτό τον τρόπο έναν ατμοσφαιρικό και ζεστό χώρο.

 

Εικόνα
mix and match

 

Τι περιλαμβάνει

Τα πάντα! Μικρά αντικείμενα, όπως βάζα, μικροσκοπικά φωτιστικά, κάδρα, παλιά βιβλία, σεμεδάκια, διακοσμητικά κουτιά, κηροπήγια, πολύχρωμα μαξιλάρια, μπουκάλια, φυτά εσωτερικού χώρου, πίνακες, πουφ και οτιδήποτε άλλο κοσμεί ήδη το σπίτι σου! Το μυστικό για να πετύχεις την πιο δυνατή και ευφάνταστη Cluttercore διακόσμηση, είναι να παντρέψεις τα χρώματα, τα υλικά και τις υφές με τέτοιο τρόπο, ώστε ν’ απολαμβάνεις και να χαίρεσαι αυτό που βλέπεις!

 

 

 

Αγαπημένο