ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτά είναι τα δύο σημεία του σπιτιού που θα λάμψουν αν τα καθαρίσεις με ξύδι!

Μια συνήθεια που αξίζει να προσθέσεις στη ρουτίνα καθαρισμού του σπιτιού σου!
09.03.2023
1
'
Αυτά είναι τα δύο σημεία του σπιτιού που θα λάμψουν αν τα καθαρίσεις με ξύδι! Photo/Istock

Σε κάθε κουζίνα υπάρχει κάπου στα ντουλάπια ένα ξύδι κυρίως για μαγειρικές χρήσεις.

Βέβαια μπορεί να χρησιμεύσει και σαν ένα ιδανικό καθαριστικό για διάφορα σημεία του σπιτιού, εκτός από την προσθήκη του σε διαφορετικές συνταγές!

Το ξύδι δεν είναι τοξικό και αποτελεί προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, όποτε και σίγουρα μία καλή αντικατάσταση των σκληρών καθαριστικών προϊόντων που τείνουν να αγοράζουν οι νοικοκυρές.

Μάθε επίσης: Φτιάξε το δικό σου αρωματικό σπρέι με 3 μόνο υλικά για να μοσχοβολάνε τα ρούχα σου

Εικόνα
Αυτά είναι τα δύο σημεία του σπιτιού που θα λάμψουν αν τα καθαρίσεις με ξύδι!

Πως το ξύδι μπορεί να χρησιμεύσει για τον καθαρισμό του σπιτιού;

Το ξύδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να καθαρίζει τους λεκέδες και τις ραβδώσεις του νερού, κάνοντας το ένα δυνατό καθαριστικό μέσο για χρήση σε οποιαδήποτε επιφάνεια που θέλει να λάμπει και να γυαλίζει. Επίσης είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού για τους καθρέφτες.

Αρκεί να αναμείξεις ένα προς ένα ξύδι και νερό! Είναι αποτελεσματικός τρόπος εξάλειψης των ραβδώσεων και τον κηλίδων νερού, που είναι πολύ συνηθισμένη στους καθρέφτες τόσο του μπάνιου, όσο και άλλων σημείων του σπιτιού.

Αρκεί να ψεκάσεις το μείγμα και στη συνέχεια να το σκουπίσεις με σταθερές κυκλικές κινήσεις, είτε με μία χαρτοπετσέτα, είτε με μία λεπτή πετσέτα που θα δώσει ένα καθαρό αποτέλεσμα, χωρίς ραβδώσεις και σε χρόνο ντε  τε.

Συμπερασματικά το ξύδι σε συνδυασμό με το νερό αποτελεί το τέλειο μείγμα για καθαρισμό των τζαμιών,  αλλά και αφαίρεσης των κηλίδων νερού σε μεταλλικές κύριος επιφάνειες του μπάνιου της κουζίνας.

Εικόνα
Αυτά είναι τα δύο σημεία του σπιτιού που θα λάμψουν αν τα καθαρίσεις με ξύδι!

Εκτός των τζαμιών το ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμεύσει και σε σκληρές επιφάνειες της κουζίνας. Αυτό γιατί αποτελεί μία ιδανική επιλογή για όσους προσπαθούν να αφαιρέσουν τα σκληρά λίπη που έχουν κολλήσει σε επιφάνειες όπως η κουζίνα, οι πάγκοι, ο νεροχύτης και τα πατώματα. Και σε αυτή την περίπτωση η αναλογία ξύδι και νερού είναι η ίδια.

Τέλος αποτελεί μία οικονομική λύση έναντι των ακριβών καθαριστικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, που λειτουργεί αποτελεσματικά και είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Εικόνα
Αυτά είναι τα δύο σημεία του σπιτιού που θα λάμψουν αν τα καθαρίσεις με ξύδι!

Διάβασε ακόμα: Τα 2+1 θαυματουργά υλικά για να καθαρίσεις τα βρώμικα τάπερ σου και να μοιάζουν σα καινούργια!

Τιπ: Μπορείς επίσης να προσθέσεις λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου ή μία μικρή δόση σαπουνιού στο μείγμα, στην περίπτωση που η μυρωδιά του ξυδιού γίνεται υπερβολικά ενοχλητική.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο