ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυτά είναι τα 6 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σαλόνι του σπιτιού σου που πρέπει να καθαρίζεις συχνότερα!

Τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σαλόνι σου, που δεν πρέπει να αμελείς στην γενική σου καθαριότητα
15.11.2022
1
'
Αυτά είναι τα 6 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σαλόνι του σπιτιού σου που πρέπει να καθαρίζεις συχνότερα! Photo/Istock

Σίγουρα το σαλόνι είναι το μέρος του σπιτιού που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας, αλλά και ο χώρος που μαζεύεται όλη η οικογένεια για να περάσει στιγμές χαλάρωσης και να επικοινωνήσει μεταξύ της.

Μπορεί να το καθαρίζετε εντατικά με την συχνότητα που πρέπει για να διατηρείται σε μία καλή κατάσταση, είναι όμως ορισμένα σημεία που ίσως να μην σας περνάνε καν από το μυαλό σας ότι είναι βρώμικα.

Δες και αυτό: Έχετε μπάνιο χωρίς παράθυρα; Αυτό είναι το κόλπο που θα πρέπει να ακολουθήσετε άμεσα

Ποια είναι λοιπόν τα 6 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σαλόνι;

1. Τηλεχειριστήρια

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πιάνετε μόλις μπαίνετε στο σπίτι ασυναίσθητα και μηχανικά και τις περισσότερες φορές χωρίς να έχετε πλύνει τα χέρια σας είναι το τηλεχειριστήριο.

Τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης, το στερεοφωνικό και η κονσόλα παιχνιδιών είναι αντικείμενα, που αποτελούν εστία μικροβίων.

Με ποιον τρόπο θα καθαρίσετε το τηλεχειριστήριο:

Αρκεί ένα μαντηλάκι απολύμανσης κατάλληλο για ηλεκτρονικά είδη, για να καθαρίσετε με σωστό τρόπο τα τηλεχειριστήρια σας.

Εικόνα
Αυτά είναι τα 6 αντικείμενα με την περισσότερη σκόνη στο σαλόνι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις!

 

2. Χαλί ή μοκέτα δαπέδου

Καλώς η κακώς ακόμα και με καθημερινή σκούπα στη μοκέτα ή το χάλι δαπέδου σας, η σκόνη δεν φεύγει ολοκληρωτικά.

Καλό θα ήταν μιας και σίγουρα δεν είναι εύκολη η λύση της αντικατάστασης να προβλέψετε ένα καθαρισμό σε εποχιακή βάση και αν υπάρχει η δυνατότητα, θα ήταν ακόμα καλύτερο και ένα συνεργείο καθαρισμού για ακόμα πιο σωστό αποτέλεσμα.

Εικόνα
Αυτά είναι τα 6 αντικείμενα με την περισσότερη σκόνη στο σαλόνι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις!

3. Αποσμητικό χώρου

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείται αποσμητικά χώρου ψεκασμού ή και εμπορικά ποτ πουρί, με σκοπό να μυρίζει ο χώρος σας πιο έντονα αρώματα της επιλογής σας, πρέπει να συμπεριλάβετε το γεγονός ότι μαζεύουν σκόνη και χάνουν την αποδοτικότητα τους.

Ωστόσο, περιέχουν χημικές ουσίες όπως αποστάγματα πετρελαίου, λιμονένιο, φορμαλδεΰδη και αλκοόλες, που μπορεί να δημιουργήσουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους και ερεθισμό των ματιών.

Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να αερίζετε συχνά τον χώρο σας, αφήνοντας πόρτες και παράθυρα ανοιχτά, για να κάνουνε ρεύμα. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μπορείτε να βάλετε ένα μπολ με μαγειρική σόδα, ενεργό άνθρακα ή αποσταγμένο λευκό ξύδι στο σαλόνι σας, ώστε να απορροφήσουν τις οσμές.

Εικόνα
Αυτά είναι τα 6 αντικείμενα με την περισσότερη σκόνη στο σαλόνι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις!

 

4. Κεριά

Τα κεριά τείνουν να μαζεύουν πολλή σκόνη, αφού η πλειονότητα τους είναι φτιαγμένη από κερί παραφίνης, που παράγεται με πετρέλαιο και μπορεί να απελευθερώσει χημικές ουσίες όπως κετόνες και βενζόλιο που συνήθως επηρεάζουν και το αναπνευστικό σύστημα.

Μιας και οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε τα κεριά για το χώρο μας, καλό είναι να επιλέγουμε αυτά που είναι από σόγια ή κερί μέλισσας.

Επιπροσθέτως τα κεριά με φυτίλια που δεν περιέχουν σύρμα ή μέταλλο είναι μία καλύτερη επιλογή σε συνδυασμό με τα βαριά αρωματικά κεριά που καλό είναι να αποφεύγονται!

Εικόνα
Αυτά είναι τα 6 αντικείμενα με την περισσότερη σκόνη στο σαλόνι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις!

 

5. Φίλτρα κλιματιστικού

Ένα σύστημα που όλοι χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας αυτό της θέρμανσης και του κλιματισμού. Τα φίλτρα τους και οι αεραγωγοί μπορεί να γεμίσουν σκόνη με την πολλή χρήση και είναι αναγκαίο να αλλάζονται τακτικά ή να καθαρίζονται.

Μην περιμένετε τον ειδικό να έρθει να τα καθαρίσει! Με απλούς και εύκολους τρόπους, μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο πως να το διατηρήσετε σε μία καλή κατάσταση, μέχρι τον επόμενο έλεγχο.

6. Διακόπτες

Ίσως και το αντικείμενο που μαζεύει τα περισσότερα μικρόβια και αυτό που σπανίως καθαρίζετε, αφού δεν περνάει καν από το μυαλό μας ότι είναι κάτι αναγκαίο που πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνουμε όταν κάνουμε γενική καθαριότητα.

Μόνο αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές ανοιγοκλείνουμε καθημερινά τους διακόπτες φωτισμού και πόσο μάλλον αυτούς στο σαλόνι μας. Τόσο η σκόνη όσο και τα μικρόβια δεν είναι εμφανής στην επιφάνεια αυτή, όμως αποτελούν έντονη εστία μικροβίων και είναι αναγκαίο να απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση.

Εικόνα
Αυτά είναι τα 6 αντικείμενα με την περισσότερη σκόνη στο σαλόνι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις!

 

Ρίξε μια ματιά: Ανακαίνιση μπάνιου: Συμβουλές και ιδέες για να πετύχεις μια οικονομική και γουστόζικη ανακαίνιση

Αγαπημένο