ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ανακαίνιση Κουζίνας: Μάθε τι χρειάζεσαι και πάρε ιδέες για μια οικονομική ανακαίνιση

Ο απόλυτος οδηγός για να μην χαθείς στη... μετάφραση.
3
'
Ανακαίνιση Κουζίνας ιδέες Shutterstock

Η ανακαίνιση κουζίνας, είναι από τις πιο «απαιτητικές εργασίες» σε ένα σπίτι. Χρειάζεται πολύ χρόνο, πολύ ψάξιμο αλλά και σύστημα ώστε να μην πελαγώσεις. Αν είσαι σε φάση που θέλεις να κάνεις μερική ανακαίνιση κουζίνας, ή ακόμα και ολική, τότε αυτό το άρθρο έρχεται για να σε... σώσει!

Κάνε λίστα

Θα σου ακουστεί αστείο, αλλά όπως και σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ χρειάζεται να κάνεις μια λίστα με πιθανές ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας, το κόστος που μπορείς να καλύψεις αλλά και τα ιδανικά έπιπλα που θέλεις να έχει η κουζίνα σου.

Εικόνα
ανακαίνιση κουζίνας ιδέες 2
Shutterstock

 

Δες τα έπιπλα

Ακόμα και στην ανακαίνιση κουζίνας, υπάρχουν συγκεκριμένα έπιπλα που πρέπει να ελέγξεις αν έχεις ήδη, ή αν χρειάζεται να πάρεις ή να αλλάξεις. Μερικά από αυτά είναι ένα τραπέζι κουζίνας, καρέκλες, η νησίδα ( είναι ο πάγκος που υπάρχει στη μέση και χρησιμοποιείται σαν τραπέζι και αποθηκευτικός χώρος) και βέβαια τα ντουλάπια.

Δες και αυτό: Έξυπνες και οικονομικές ιδέες για να διακοσμήσεις το πάσο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου

Μέτρα

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, είναι οι διαστάσεις των επίπλων και της κουζίνας σου. Μέτρα τα πάντα, δες πόσο χώρο θέλεις να «πιάνουν» τα έπιπλα σου και άσε και λίγα εκατοστά περιθώρια για τυχόν αποκλείσεις. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά πίστεψέ με, είναι προτιμότερο να είσαι με ένα μέτρο στο χέρι παρά στο τέλος να μην χωράς ούτε εσύ στην κουζίνα σου.

Δώσε βάση στο χρώμα

Γυαλιστερά ντουλάπια και εκείνα σε πολύ ανοιχτά χρώματα, δείχνουν τέλεια σε περιοδικά και ταινίες αλλά είναι ακατάλληλα για εσένα που έχεις απαιτητικό πρόγραμμα και δεν μπορείς να καθαρίζεις δαχτυλιές και άλλα «δώρα» που σου αφήνουν τα παιδιά σου. Μπεζ, φυσικά χρώματα ή σκούρο καφέ είναι οι ιδανικές επιλογές για μια μαμά που θέλει η κουζίνα της να μοιάζει πεντακάθαρη, ακόμα και όταν δεν είναι.

Ίσως σε ενδιαφέρει: 5+1 ιδέες για εσένα που θέλεις μια ρομαντική vintage διακόσμηση κουζίνας

Εικόνα
ανακαίνιση κουζίνας ιδέες 3
Shutterstock

 

Σκέψου πρακτικά

Το παν σε μια κουζίνα είναι να έχεις χώρο να μαγειρεύεις, να μαζεύεται εύκολα και να μην είναι σε αντίθεση με το υπόλοιπο σπίτι. Αν για παράδειγμα τα έπιπλα σου είναι κλασικά, τότε μια ρουστίκ κουζίνα ίσως δείχνει παραίτερη επομένως σκέψου πρακτικά και δες τι ταιριάζει στο σπίτι σου, σε εσένα και στον τρόπο ζωής σου.

Ποιος ο λόγος της ανακαίνισης της κουζίνας σου;

Προτού ξεκινήσεις την διαδικασία για την ανακαίνιση της κουζίνας σου, θα πρέπει να σκεφτείς τον λόγο που θέλεις να αλλάξεις το συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού. Αν δεν έχεις χώρο να μαγειρέψεις, υπάρχουν μεγάλες φθορές σε ντουλάπια και άλλα έπιπλα ή τίθεται θέμα ασφαλείας, τότε ναι, έχει έρθει η ώρα. Αν απλώς θέλεις μια αλλαγή, τότε σκέψου αν με το να αλλάξεις αξεσουάρ όπως για παράδειγμα η βρύση της κουζίνας, οι κουρτίνες και το χαλάκι που όλοι έχουμε, μπορεί να αλλάξει και η εικόνα της.

Extra tip: Πάρε όσες περισσότερες ιδέες μπορείς για την κουζίνα σου, αλλά λάβε υπόψη σου το προσωπικό σου γούστο και τις ανάγκες. Τα περισσότερα πράγματα που βλέπουμε σε περιοδικά και ταινίες, δεν είναι τόσο πρακτικά για την καθημερινότητα.

Αγαπημένο