ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 πράγματα που κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται ακατάστατο

Σου έχει συμβεί να έχεις καθαρίσει και να έχεις μαζέψει τα πάντα αλλά ακόμα να επικρατεί στο σπίτι ένας χαμός; Δες γιατί.
2
'
ακατάστατο σπίτι Shutterstock

Μερικές φορές κοιτάμε τη λίστα με τις δουλειές του σπιτιού που έχουμε ετοιμάσει για να σιγουρευτούμε ότι τα κάναμε όλα.

Συχνά όμως υπάρχουν κι άλλες δουλειές όπως ξεκαθάρισμα και αποσυμφόρηση του χώρου που το παραβλέπουμε. Αυτό σημαίνει ότι έχεις συνηθίσει να κάνεις κάποιες στάνταρ δουλειές χωρίς να σκεφτείς λίγο έξω από το κουτί για το πώς θα μπορούσες, για παράδειγμα να αποσυμφορήσεις μια πλευρά του σπιτιού σου που συνηθίζεις να αποθηκεύεις πολλά διαφορετικά αντικείμενα.

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να δείχνει λιγότερο "φορτωμένο"

# 1 Δες το φωτισμό

Συχνά παραβλέπεις τη σημασία που παίζει ο καλός φωτισμός του σπιτιού. Σκοτεινές γωνίες και σκιές μπορούν να κάνουν έναν χώρο να δείχνει πολύ μικρότερος και υπερφορτωμένος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος τρόπος για να φωτίσεις τα πάντα!

# 2 Κάνε πραγματικό ξεκαθάρισμα

Εικόνα
ξεκαθάρισμα
iStock

 

Πολλές φορές νομίζεις ότι ξεκαθαρίζεις τα πράγματα σου, αλλά ίσως δεν το κάνεις με την καρδιά σου. Σίγουρα υπάρχουν αντικείμενα με συναισθηματική αξία και άλλα που απλά δεν μπορείς να τα πετάξεις. Για το λόγο αυτό, σκέψου να τα δωρίσεις σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και έτσι θα αισθάνεσαι πως έκανες και μια καλή πράξη πέρα από το ότι κατάφερες να αποσυμφορήσεις τον χώρο σου.

# 3 Καθάρισε την πόρτα του ψυγείου

Εικόνα
πόρτα ψυγείου
Shutterstock

 

Συχνά το εξωτερικό μέρος της πόρτας του ψυγείου είναι γεμάτο με παιδικές ζωγραφιές, μαγνητάκια, φωτογραφίες και μενού για delivery. Όλα αυτά άθελα τους δημιουργούν μια σύγχυση στο χώρο της κουζίνας και "φορτώνουν" το μάτι. Δοκίμασε να αποθηκεύσεις μόνο όσα χρειάζεσαι σε ένα όμορφο κουτί στην κουζίνα και να αφήσεις την πόρτα του ψυγείου σου άδεια. Αμέσως ο χώρος θα αλλάξει μορφή και θα δείχνει πιο τακτοποιημένος.

# 4 Χαρτιά κάθε είδους

Εικόνα
ξεκαθάρισμα
iStock

Η " χαρτούρα" όπως λέμε, είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα να ξεκαθαρίσεις. Με κάποιον μαγικό τρόπο πάντα θα βρίσκεις κάπου ένα χαρτί, είτε αυτό είναι ένας λογαριασμός είτε ένα menu, ακόμα και ξεχασμένες αποδείξεις. Πάρε ένα ντοσιέ με πολλές θήκες και οργάνωσε τα χαρτιά σου. Φρόντισε να κρατάς μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι και κάθε τόσο ξεκαθάριζε και τον ίδιο τον φάκελο.

# 5 Μπερδεμένα καλώδια

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μπλεγμένα μεταξύ τους καλώδια. Μαζεύουν απίστευτα πολύ σκόνη και κάνουν το χώρο να δείχνει εξαιρετικά ακατάστατος. Βρες λίγο χρόνο να ξεμπλέξεις τα καλώδια και να τα ομαδοποιήσεις χρησιμοποιώντας δεματικά. Πέτα ότι δεν χρειάζεσαι και όλα θα φαίνονται πιο καθαρά και πιο οργανωμένο.

Αγαπημένο