ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 φυτά εσωτερικού χώρου που δε χρειάζονται πολύ φροντίδα και φως και θα αλλάξουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Ποια είναι τα φυτά που θα πρέπει να επιλέξετε για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας;
1
'
5 φυτά εσωτερικού χώρου που δε χρειάζονται πολύ φροντίδα και φως και θα αλλάξουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας Istock

Τα φυτά δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας στο χώρο και μπορούν να ανανεώσουν αμέσως την εικόνα του σπιτιού σας. Επίσης, σύμφωνα με μελέτες, είναι ωφέλιμα για την ψυχική μας υγεία και αρμονία, καθώς διώχνουν μακριά το στρες και μας χαρίζουν γαλήνη και διαύγεια. Αποτελούν λοιπόν εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση στο σπίτι και στο γραφείο.

Το κάθε φυτό βέβαια θέλει τη δική του περιποίηση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη φροντίδα και είναι επίσης ανθεκτικά στο μειωμένο φωτισμό.

Φυτά εσωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικά και δε χρειάζονται πολύ φως

Στρελίτσια Βασιλίσσης

Εικόνα
φυτα εσωτερικου χωρου

Η στρελίτσια βασιλίσσης, ή αλλιώς πουλί του παραδείσου είναι ένα φυτό που προέρχεται από τη νότια Αφρική. Τα άνθη της είναι πραγματικά ξεχωριστά και παίρνουν αποχρώσεις του πορτοκαλί και του μοβ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου, φτάνοντας έως και τα 2 μέτρα σε ύψος. H στερλίτσια έχει μέτριες απαιτήσεις σε πότισμα και χρειάζεται να την ποτίζουμε μια φορά τη βδομάδα κατά την περίοδο της άνοιξης, του φθινοπώρου και του χειμώνα, και δυο φορές τη βδομάδα την περίοδο του καλοκαιριού. Για να διατηρήσεις τη στρελίτσια σε καλή κατάσταση, πρόσφερέ της χώμα με καλή αποστράγγιση.

Δράκαινα

Εικόνα
φυτα εσωτερικου χωρου

Η δράκαινα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου που κοσμούν πολλά σπίτια δίνοντας μια άλλη αισθητική. Το τροπικό αυτό φυτό έχει πάνω από 40 είδη και έχει σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα. Επίσης, έχει την δυνατότητα να επιβιώνει ακόμα και σε σημεία με λίγο φως, ενώ χρειάζεται πότισμα περίπου κάθε 10 μέρες, ενώ την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού θα πρέπει να την ποτίζουμε κάθε 5 μέρες.

Δείτε επίσης: Αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για βάζο ώστε να τοποθετήσουμε τα λουλούδια μας

Σανσεβιέρια

Εικόνα
φυτα εσωτερικου χωρου

Η Σανσεβιέρια είναι μια υπέροχη ιδέα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, καθώς είναι ένα ανθεκτικό και όμορφο φυτό που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα για να συντηρηθεί για αρκετό καιρό, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 μέτρο σε ύψος. Επίσης, είναι ένα φυτό που φιλτράρει τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το βενζόλιο, η τολουΐνη και άλλες τοξίνες που απελευθερώνονται στον αέρα, από το μελάνι, τον αφρό ή τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας.

Ανθούριο

Εικόνα
φυτα εσωτερικου χωρου

Πρόκειται για ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου με καταγωγή από τα τροπικά δάση της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Δεν χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως και η φροντίδα του δεν είναι ιδιαιτέρως απαιτητική. Κατά τη χειμερινή περίοδο, το φυτό χρειάζεται πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό.

Καλαθέα

Εικόνα
φυτα εσωτερικου χωρου

H καλαθέα είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επιλογή για το εσωτερικό του σπιτιού σας. Πρόκειται για ένα από τα φυτά που έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον άερα στο χώρου που βρίσκονται. Επίσης, η καλαθέα ευδοκιμεί σε εσωτερικούς χώρους που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως, ενώ θα πρέπει να την ποτίζουμε μια φορά τη βδομάδα άνοιξη και φθινόπωρο και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες κάθε 3-4 μέρες.

Μάθετε ακόμα: Χριστούγεννα 2022: 5 ιδέες για να στολίσετε την πόρτα του σπιτιού σας με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο

Αγαπημένο