ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να κρατήσεις ένα μυστικό

Κρατάς μυστικό; Δες πώς μπορείς να γίνεις αξιόπιστη και να δυναμώσεις τις φιλίες σου.
24.10.2021
2
'
γυναίκα κρατάει μυστικό istockphoto

Η Καναδή συγγραφέας Margaret Atwood υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις ένα μυστικό είναι να προσποιηθείς ότι δεν υπάρχει. Πραγματικά δεν έχεις κανέναν λόγο να διαφωνήσεις μαζί της και δες πώς να το κρατήσεις.

Η εχεμύθεια βελτιώνεις τις σχέσεις

«Το αν μαρτυράμε ή κρατάμε τα μυστικά καθορίζει ποιοι είναι οι περιστασιακοί, οι στενοί ή οι καλύτεροί μας φίλοι, καθώς η εμπιστοσύνη είναι βασική συνιστώσα της οικειότητας», λέει ο δρ Γιαν Γιάγκερ, ειδικός σε θέματα σχέσεων. Αν μια φίλη σου πει ένα μυστικό, δες το σαν μια ευκαιρία να βελτιώσεις τη σχέση σου μαζί της και δείξ’ της πόσα πολλά σημαίνει αυτό για σένα.

Διάβασε ακόμη: Τα 4 πιο σημαντικά μυστικά αυτοβελτίωσης - Σου αλλάζουν την ζωή

Χαλιναγώγησε τον παρορμητισμό σου

«Τα μυστικά μας ξαναγυρίζουν σε μια κατάσταση ανάλογη της παιδικής ηλικίας, όπου δεν υπάρχει λογική, παρά μόνο παρορμητισμός», λέει o ειδικός. Όμως η παρόρμηση να μαρτυρήσουμε το μυστικό είναι προσωρινή. Κάθε φορά που μπαίνεις στον πειρασμό να το κάνεις, αντιστάσου για 24 ώρες και η παρόρμηση θα χαθεί. Τα θετικά συναισθήματα που προκαλεί το γεγονός ότι συγκρατήθηκες υπερέχουν από τη σύντομη παρόρμηση της αποκάλυψης.

Αποκάλυψε το στο... χαρτί

Αν ένα μυστικό σε βαραίνει, μείωσε το βάρος γράφοντάς το σε ένα ημερολόγιο. Έτσι, η σελίδα θα γίνει ο φύλακας του μυστικού αντί για σένα και θα μπορέσεις να απεμπλακείς συναισθηματικά. Απλώς μην το αφήσεις κάπου που μπορεί κάποιος να το βρει.

Να είσαι διακριτική

Τα ευχάριστα νέα απαιτούν διακριτικότητα, λέει ο Γιάγκερ. Η προαγωγή ή η εγκυμοσύνη είναι κάτι που μια φίλη θα θέλει να αποκαλύψει από μόνη της. Αν την παρακάμψεις ανακοινώνοντας πρώτη εσύ τα νέα, θα χαλάσεις τον ενθουσιασμό της. Άφησε τους αγαπημένους σου να πουν μόνοι τους τα καλά νέα, όσο περήφανοι κι αν είσαι γι’ αυτούς.

Μάθε τα μυστικά τους: Το μυστικό των ζευγαριών με διάρκεια

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!

Σχετικά άρθρα