ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα - Τα 3 απαραίτητα βήματα

Εσύ, πόσο χρόνο έδωσες στον εαυτό σου σήμερα για να χαλαρώσει;
3
'
πώς να χαλαρώσεις Istock

Είναι γεγονός πως ακόμα και με καραντίνα, πολλοί από εμάς δυσκολεύονται να χαλαρώσουν είτε γιατί το άγχος τους δεν τους αφήνει, είτε γιατί οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Επειδή στην ζωή μας όμως, τις «ιδανικές» συνθήκες αν δεν τις βρούμε, πρέπει να τις φτιάξουμε, όπως λέει το ρητό, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, ώστε να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα.

Ιδού λοιπόν οι 3 τρόποι που σίγουρα θα σε βοηθήσουν:

Βήμα 1: Αποφορτίσου

Μπορεί η «αποφόρτιση» σαν λέξη να είναι μικρή, αλλά η έννοια πίσω από εκείνη είναι μεγάλη. Προκειμένου να αποφορτιστείς, θα πρέπει να αδειάσεις το μυαλό σου από έγνοιες και πράγματα που σε εκνευρίζουν, όπως το άγχος ή οι εκκρεμότητες στην δουλειά. Μια τεχνική που θα σε βοηθήσει, είναι ο διαλογισμός, ωστόσο μπορείς να δοκιμάσεις και ένα χαλαρωτικό μπάνιο με ζεστό νερό. 

Μόλις τελειώσεις το μπάνιο σου, χαμήλωσε τον φωτισμό, κλείσε το κινητό σου (αλλά και την τηλεόραση) και διάβασε ένα βιβλίο. Υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες που αναφέρουν πως το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες από τις συσκευές τεχνολογίας, δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε ή και κοιμηθούμε. Απόψε λοιπόν, μην κάνεις το ίδιο λάθος.

Εικόνα
πώς να χαλαρώσεις
Istock

Βήμα 2: Κάνε πράγματα που σου αρέσουν

Ο καθένας από εμάς, έχει διαφορετικά πράγματα που αγαπά να κάνει, τα οποία και τον βοηθούν να χαλαρώσει. Πάρε ένα ελαφρύ γεύμα, απόλαυσε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (αλλά όχι 2 ή 3) και άναψε το αγαπημένο σου κερί. Προσπάθησε να μην κάνεις αρνητικές σκέψεις και απλά... χαλάρωσε. Στην αρχή σαφώς και θα σου είναι δύσκολο, αλλά όσο αφήνεσαι, θα γίνεται όλο και πιο εύκολο.

Εικόνα
3 βήματα για το πώς να χαλαρώσεις
Istock

Βήμα 3: Μπλόκαρε ό,τι σε απασχολεί

Ίσως σου ακούγεται δύσκολο το ενδεχόμενο κάποιος να ελέγξει ή έστω να «ησυχάσει» το μυαλό του. Ωστόσο, προκειμένου να καταφέρεις να χαλαρώσεις, αυτό το βήμα είναι μέρος της διαδικασίας. Προσπάθησε να «μπλοκάρεις» ό,τι σε απασχολεί είτε αυτό είναι μια σκέψη, είτε ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση και σου προκαλεί ανησυχία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που τις πιο καλές ιδέες, τις σκεφτόμαστε πριν τον ύπνο ή όσο χαλαρώνουμε. Μόλις ο εγκέφαλός σου «αναπνεύσει», θα δεις ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και πως όσα σε απασχολούσαν δεν είναι άλυτα ή αδύνατα.

Τέλος, μην υπερτιμάς τις δυνάμεις σου και μην δοκιμάζεις τα όριά σου. Δώσε στον εαυτό σου χώρο για να κάνει το απαραίτητο «restart» και μόλις νιώσεις ότι το έχεις ανάγκη, κάνε ένα βήμα πίσω. Αυτό το βήμα, είναι που θα σου δώσει την ώθηση να πας μπροστά!

Αγαπημένο