ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο ιός σου στέρησε την δουλειά σου; Πώς να αναστρέψεις το παιχνίδι!

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
3
'
doulies-ios

Είναι γεγονός πως πολλοί εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους λόγω πανδημίας. Μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα αγγίζει το 15,47%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση, την οποία όμως μπορείς να αναστρέψεις και να «γυρίσεις» το παιχνίδι υπέρ σου. Παρακάτω θα βρεις 3 τρόπους ώστε να αναγεννηθείς από τις στάχτες σου και να βρεις την δουλειά των ονείρων σου, ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Δικτυώσου

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις, είναι να δικτυωθείς. Αναζήτησε επαφές νέες ή καινούργιες, πάνω στο αντικείμενο εργασίας που σε ενδιαφέρει. Αν μάλιστα έχεις οικειότητα με τα εν λόγω άτομα, μην διστάσεις να ζητήσεις την βοήθειά τους ώστε αν προκύψει κάποια κενή θέση εργασίας στην εταιρεία που εργάζονται, να σε έχουν υπόψη τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ντροπές.

doulies-ios-tips

Διεύρυνε τις γνώσεις σου

Σε μια συνεχώς εξελισσόμενη αγορά εργασίας, είναι πάρα πολύ σημαντικό και εσύ ο ίδιος να μην σταματάς να εξελίσσεσαι. Ψάξε για webinars, διάβασε  βιβλία σχετικά με το αντικείμενό σου και μην σταματάς να ερευνάς και να κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο. Φυσικά, το να έχεις αισιόδοξη διάθεση θα μετρήσει υπέρ σου. Άλλωστε, ό,τι βάλεις στο μυαλό σου είμαι σίγουρη πως μπορείς να το κάνεις!

doulies-ios-aggelies

Έχε υπομονή και επιμονή

Αυτές είναι ίσως από τις πιο βασικές αρετές που πρέπει να έχει κάθε επαγγελματίας για εμένα. Αν θέλεις να επανέλθεις δυναμικά και να βρεις ξανά δουλειά, χρειάζεται να έχεις και υπομονή αλλά και επιμονή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο για την οικονομία να επανέλθει στα σημεία που ήταν πριν την κρίση, οπότε πρέπει να περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Από την μεριά σου όμως, δεν θα πρέπει να απογοητευτείς αν το τηλέφωνο σου δεν χτυπήσει άμεσα ή αν λάβεις κάποια αρνητική απάντηση αναφορικά με μια θέση εργασίας. Έχε υπομονή, επιμονή και θα ανταμειφθείς.

Αγαπημένο