ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μήπως η δουλειά σου, δεν σου ταιριάζει; Πώς να το καταλάβεις

Υπάρχουν σημάδια που στο δείχνουν, αλλά το δεύτερο το αγνοούν οι περισσότεροι από εμάς.
3
'
mipos-i-doyleia-sou-den-sou-tairiazei

Δεδομένου ότι περνάμε στην δουλειά μας, το 1/3 της ημέρας μας, είναι πάρα πολύ βασικό να εργαζόμαστε σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και φυσικά πάνω σε κάτι που αγαπάμε πραγματικά. Τι γίνεται όμως όταν δε νιώθεις ευτυχισμένος με το επάγγελμα το οποίο ασκείς ή με την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι; 

Υπάρχουν σημάδια που σου δείχνουν ότι μάλλον η δουλειά σου δεν σου ταιριάζει, και πρέπει να αλλάξεις επαγγελματικό προσανατολισμό ή εργασιακό περιβάλλον, ώστε να νιώσεις καλύτερα.

Η δουλειά σου δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σου

Η επιλογή της δουλειάς μας, πρέπει να γίνεται σε μεγάλο βαθμό με βάση τον χαρακτήρα μας, τα θετικά αλλά και τα αρνητικά μας στοιχεία. Για παράδειγμα, ένας κλειστός άνθρωπος, που είναι κατά κύριο λόγο εσωστρεφής σαν χαρακτήρας, δεν θα μπορούσε να εργάζεσαι σε μια δουλειά που έχει να κάνει με την επικοινωνία. Από την άλλη, ένας εξωστρεφής χαρακτήρας θα ένιωθε πως περιορίζεται σε ένα «αποστειρωμένο» περιβάλλον.

mipos-i-doyleia-sou-den-sou-tairiazei-stoixeia

Δεν ξυπνάς το πρωί με όρεξη για να πας στην δουλειά σου

Αυτό είναι ίσως το πιο τρανταχτό σημάδι, αλλά πολλοί το αγνοούν. Αν δεν ξυπνάς το πρωί με όρεξη και ανεβασμένη διάθεση για να πας στην δουλειά σου, τότε είτε δεν είσαι ικανοποιημένος με το εργασιακό σου περιβάλλον, είτε με το επάγγελμα που κάνεις. Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα δύο θα πρέπει να αλλάξει. 

mipos-i-doyleia-sou-den-sou-tairiazei-erevna

Δε νιώθεις περήφανος για αυτό που κάνεις

Το να αγαπάμε τον εαυτό μας και να νιώθουμε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει, είναι από τις μεγαλύτερες ευλογίες στην ζωή μας. Όμως, πολλές φορές οι συνθήκες ή και εμείς οι ίδιοι, αποτελούμε τροχοπέδη σε αυτό.  Αν δε νιώθεις περήφανος για αυτό που κάνεις, περήφανος για τον εαυτό σου και για τα όσα κατάφερες, τότε μάλλον θα πρέπει να στραφείς σε άλλο επαγγελματικό πεδίο ή και σε μια διαφορετική εταιρεία από αυτή στην οποία εργάζεσαι, ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να κατακτήσεις τους στόχους και τα όνειρά σου.

Ό,τι και αν είναι αυτό που δεν σου αρέσει στην δουλειά σου, θα πρέπει να ξέρεις πως ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις μια συνθήκη η οποία σε δυσαρεστεί. Πάρε μια βαθιά ανάσα, οργάνωσε το πλάνο σου και... go for it!

Αγαπημένο