ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μάθε μια ξένη γλώσσα τώρα που έχεις χρόνο!

Υπάρχει τρόπος;
2
'
kseni_glwssa

Ήθελες εδώ και καιρό να μάθεις μια ακόμα ξένη γλώσσα και δεν είχες μέχρι τώρα βρει το χρόνο να τα καταφέρεις; Σκέφτεσαι να ταξιδέψεις σε μια από τις αγαπημένες σου χώρες, που δεν πρόλαβες να πας εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά μόλις τελειώσουν όλα αυτά, τελικά θα κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα; Να επισκεφτείς μέρη μαγικά, αλλά ταυτόχρονα να μπορείς να συνεννοηθείς έστω και με τα βασικά; Κι όμως, μπορείς να το κάνεις με μερικούς εύκολους τρόπους, αρκεί να το προσεγγίσεις σωστά.

Πως θα μάθω εύκολα μια ξένη γλώσσα:

1. Αποφάσισε ποια γλώσσα θα μάθεις και γιατί;

Σκέψου το κίνητρό σου. Το κίνητρο είναι πολύ βασικό για να κάνεις την αρχή που θες. Για να κάνεις το πρώτο βήμα, άλλωστε, πρέπει να ξεκινήσεις! Θέλεις κάτι που να σε παρακινεί εσωτερικά, γιατί θα μπορείς έτσι να απολαμβάνεις όλη τη διαδικασία και θα σκέφτεσαι πόση ικανοποίηση θα αισθανθείς όταν τελικά τα καταφέρεις. Ρώτησε λοιπόν, τον εαυτό σου, "τι με κάνει να θέλω να μάθω π.χ. ισπανικά;"

2. Μάθε την προφορά

Μπορείς να το κάνεις ναι! Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό όταν μαθαίνουμε ξένες γλώσσες. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό είναι το forvo. Όμως αν το ψάξεις υπάρχουν πολλά online λεξικά που σου δίνουν και το ηχητικό της λέξης και μπορείς να εξασκηθείς εκείνη τη στιγμή.

3. Βρες τους λόγους που θα σε κάνουν να επιλέξεις τη γλώσσα 

Μάθε για τη χώρα και τον πολιτισμό της, την ιστορία της, τα μυστικά της. Αυτό από μόνο του θα σε κάνει να μαθαίνεις πολύ πιο γρήγορα και φυσικά να συνδεθείς μαζί της.

5. Μάθε λεξιλόγιο

Μπορείς να μαθαίνεις 10- 15 λέξεις την ημέρα, σιγά σιγά, ώστε να μπορείς να απομνημονεύεις χωρίς να... υπερπροσπαθείς!

6. Κάνε εξάσκηση, να είσαι συνεπής και αφοσιωμένος στη μελέτη σου

Αν κάνεις εξάσκηση κάθε μέρα, θα βελτιώνεσαι αναλόγως. Τα 15- 20 λεπτά ενεργητικής εξάσκησης (λεξιλόγιο, εκφράσεις, προφορικά και γραπτά) είναι αρκετά καθώς βίντεο στο YouTube θα σε βοηθήσουν αρκετά! Μπορείς ακόμα για παράδειγμα, να μπαίνεις σε ένα site γραμμένο στη γλώσσα που μαθαίνεις και να διαβάσεις ένα άρθρο. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα; Δεν πειράζει, σημείωσε μερικές λέξεις που σουπροκαλούν εντύπωση και στη συνέχεια ψάξ’τες στο λεξικό! Ενδιαφέρον; 

7. Όρισε το δικό σου χρόνο

Κανείς δεν σε πιέζει να μάθεις κάτι που δεν θέλεις ή την ώρα που δεν μπορείς. Βάλε ένα πρόγραμμα μες στη μέρα σιυ, δες ταινίες, άκου μουσική ή παρακολούθησε βίντεο με τη γλώσσα που σε ενδιαφέρει, πιες ένα χυμό, φάε ένα σνακ και σιγά σιγά μάθε όσα θέλεις χωρίς κανέναν να σε χρονομετράει! Είσα άλλωστε στον προσωπικό σου χώρο!

Όλα αυτά είναι απόλυτα λογικό στην αρχή να σου φανούν παρα πολλά και φυσικά δύσκολα. Είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο να επιμείνεις και να σκεφτείς πως θα τα καταφέρεις, άλλωστε η γνώση είναι δύναμη! 

 

 

Αγαπημένο