ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Συνέλαβαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς λίγο μετά τη νίκη του στο δικαστήριο!

Δείτε τι ειπώθηκε από τους δικαστές
10.01.2022
3
'
Τζόκοβιτς abaca

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει απασχολήσει πολύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αυστραλιανά ΜΜΕ, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις συνελήφθη από τις αρχές της χώρας, λίγο αφότου αποχώρησε από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, με σκοπό την απέλαση του. Παρά την νίκη του τενίστα στο δικαστήριο η συνέχεια δεν ήταν όπως περίμενε. Ο κύριος λόγος για την απέλαση του αθλητή αποτέλεσε ότι ήταν ανεμβολίαστος και είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Στην αρχή της δίκης, ο δικαστής έκανε ένα θετικό σχόλιο υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς: “Το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος“.

Δείτε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Εμβολιάστηκε και θα συμμετέχει στο Australia Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε χρησιμοποιήσει ιατρικά έγγραφα, στα οποία αναφερόταν ότι μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open κατ’ εξαίρεση. Παρόλα αυτά, οι αρχές της χώρας απέρριψαν τη βίζα του λόγω των αυστηρών περιορισμών που ισχύουν κατά της.

Ο Τζόκοβιτς όμως έκανε έφεση και η  υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Ο δικαστής Άντονι Κέλι στην αγόρευσή του ήταν υπέρ της θέσης των συνηγόρων του Σέρβου τενίστα και τελικά εξέδωσε απόφαση θετική προς τον αθλητή. Ο δικαστής πρόσθεσε επίσης: “Εδώ έχουμε έναν καθηγητή και έναν ιατρό περιωπής οι οποίοι συνέταξαν και έθεσαν υπόψιν του αιτουμένου την είσοδο στην Αυστραλία βάσει μιας ιατρικής εξαίρεσης. Τώρα, κατόπιν αυτής της ιατρικής εξαιρέσεως και του σκεπτικού με το οποίο χορηγήθηκε, δόθηκε επιπλέον εξαίρεση από ένα συμβούλιο ανεξάρτητων ειδικών που συνέστησε η Κυβέρνηση της Πολιτείας Βικτόρια. Και αυτό το έγγραφο είχε στα χέρια του ο διενεργήσας τον έλεγχο. Οπότε, το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος;”.

Αναστάτωση επικρατεί στην οικογένεια του αθλητή και οι πληροφορίες πως τον έχουν συλλάβει κυκλοφόρησαν και επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο του τον πατέρα.

 

Αγαπημένο