ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όλες οι λεπτομέρειες για την ζωή του Πρίγκιπα Φιλίππου

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, Δούκας του Εδιμβούργου και όλα όσα δεν ήξερες για αυτόν. Μάθε τις λεπτομέρειες για την ζωή του.
3
'
Πρίγκιπας Φίλιππος Shutterstock

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, Κόμης του Μεριονέθου και Βαρόνος του Γκρίνουιτς. Το πρωτότυπο όνομα του είναι Φίλιππος, πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, (γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1921, στην Κέρκυρα, Ελλάδα, άρα με ελληνική καταγωγή), σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β ' του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι ο σύζυγος της Βασίλισσας και είναι παντρεμένοι για σχεδόν 70 χρόνια. Συναντήθηκαν ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν αξιωματικός στο Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, σύμφωνα με το nbcnews.

Το βιογραφικό του

Ο πατέρας του Πρίγκιπα Φιλίππου ήταν ο Πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας (1882-1944), ένας μικρότερος γιος του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ των Ελλήνων (αρχικά ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ της Δανίας). Η μητέρα του ήταν η Πριγκίπισσα Αλίκη (1885–1969), η οποία ήταν η μεγαλύτερη κόρη του Λούις Αλεξάντερ Μουντάμπτεν, 1η Μαρκησία του Μίλφορντ Χέιβεν και η Πριγκίπισσα Βικτώρια της Έσσης και του Ρήνου, εγγονή της Βασίλισσας Βικτώριας. Ο Φίλιππος εκπαιδεύτηκε κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία στη Σχολή Gordonstoun. Από τον Ιανουάριο του 1940 έως το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό σε μάχες στη Μεσόγειο και τον Ειρηνικό.

Εικόνα
Ελισάβετ Φίλιππος
iStock

Βασιλική Οικογένεια 

Στις 28 Φεβρουαρίου 1947, ο Φίλιππος έγινε Βρετανός υπήκοος, αποκηρύσσοντας το δικαίωμά του από τον θρόνο της Ελλάδας και της Δανίας και πήρε το επώνυμο της μητέρας του, Mountbatten. (Το οικογενειακό όνομα του πατέρα του ήταν Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg.) Ο γάμος του με την μακρινή ξαδέλφη του πριγκίπισσα Ελισάβετ πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Το πρώτο από τα παιδιά του ζευγαριού, ο Charles Philip Arthur George, γεννήθηκε το 1948. Συνοδεύτηκε από την Anne Elizabeth Alice Louise (γεννήθηκε το 1950), τον Andrew Albert Christian Edward (γεννήθηκε το 1960) και τον Edward Anthony Richard Louis (γεννήθηκε 1964).

Αν και δεν είναι ο βασιλιάς, ο τίτλος εργασίας του είναι αρκετά ξεχωριστός. Είναι ο «σύζυγος» της Βασίλισσας - και ο ρόλος του είναι να υποστηρίξει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β '.

Ο Φίλιππος εγκατέλειψε τη δουλειά του στο Ναυτικό όταν πέθανε ο πατέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' και έγινε Βασίλισσα. Πάντα  την στήριζε και βρήκε το πραγματικό του πάθος στο να κάνει φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Φιλανθρωπικές Δραστηριότητες

Μέσα στις πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Φιλίππου ήταν να διατελέσει Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Ζωής (WWF) από το 1981 έως το 1996, και ένα από τα προγράμματα του, το Διεθνές Βραβείο επέτρεψε σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια νεαρούς ενήλικες να συμμετάσχουν σε κοινοτικές υπηρεσίες, ανάπτυξη ηγεσίας και δραστηριότητες φυσικής κατάστασης. Το 2011, για να γιορτάσει τα 90α γενέθλιά του, η Ελισάβετ του απένειμε τον τίτλο και το αξίωμα του αρχηγού του Βασιλικού Ναυτικού. 

Πέθανε το 2021, σε ηλικία 99 ετών.

Αγαπημένο