ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όλες οι λεπτομέρειες για την ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ παρά το γεγονός ότι δεν παραχωρεί συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, είναι ίσως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη.
2
'
Βασίλισσα Ελισάβετ Β' iStock

H βασίλισσα Ελισάβετ θα μπορούσε να είναι το πιο διάσημο δημόσιο πρόσωπο στον κόσμο. Η ίδια βρίσκεται στο θρόνο για 65 χρόνια και παρά τα αμέτρητα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει για την μεγαλειότητά της, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες για τη ζωή της, τις οποίες γνωρίζουν ελάχιστοι.

Δες παρακάτω δέκα άγνωστα πράγματα για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ:

1.Παιδική ηλικία

Γεννημένη στις 21 Απριλίου του 1926 ( 94 ετών), η Βασίλισσα της Αγγλίας, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, δεν έχει πάει ποτέ στο σχολείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει περάσει κάποια εκπαίδευση, καθώς η ίδια, όπως και η αδερφή της, διδάχθηκε τα απαραίτητα από ιδιωτικούς δασκάλους στο παλάτι. Γενικότερα, στη ζωή των κοριτσιών υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί, ωστόσο οι γονείς τους έκαναν μια φορά εξαίρεση επιτρέποντάς τους να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτες στους δρόμους του Λονδίνου προκειμένου να γιορτάσουν τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

2.Ο σύζυγός της ( Πρίγκιπας Φίλιππος)

Τεχνικά, η Ελισάβετ και ο σύζυγός της Φίλιππος είναι τρίτα ξαδέλφια. Ο Φίλιππος προέρχεται από τις βασιλικές οικογένειες της Ελλάδας και της Δανίας. Φέτος το βασιλικό ζεύγος κλείνει 69 χρόνια γάμου. Διάβασε για να μάθεις όσα δεν ήξερες για τον Πρίγκιπα Φίλιππο.

Εικόνα
Βασίλισσα Ελισάβετ Β
iStock

 

3. Τα 65 χρόνια στον Βασιλικό Θρόνο

Οι περισσότεροι Βρετανοί πολίτες δεν έχουν γνωρίσει άλλον μονάρχη εκτός από την Ελισάβετ: Το 81% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ζούσε όταν η ίδια ανέβηκε στο θρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα μετά το θάνατο του πατέρα της, το 1952, ενώ στα 65 χρόνια βασιλείας της, χαιρέτισε 14 Βρετανούς πρωθυπουργούς και 13 Αμερικανούς προέδρους.

4.Φιλόζωη -Η αγάπη της για τα σκυλιά

O πατέρας της Ελισάβετ έφερε ως δώρο για τα 18α γενέθλια της στο παλάτι ένα σκύλο ράτσας Corgi το 1933. Η ίδια είχε τουλάχιστον 30 σκυλιά ίδιας ράτσας κατά την διάρκεια της ζωής της, ενώ έχει υπό την κυριαρχία της όλα τα δελφίνια που κολυμπούν στα βρετανικά νερά.

5.Η περιουσία της

Η περιουσία της βασίλισσας προέρχεται κυρίως από τις ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις ακινήτων της βασιλικής οικογένειας, αλλά και από φόρους του κράτους και εκτιμάται σε 340 εκατ. λίρες. Ακούγονται πολλά, ωστόσο η ίδια έχει να εμφανιστεί στη λίστα της Sunday Times με τους πλουσιότερους Βρετανούς πολίτες πάνω από δυο χρόνια.

Extra info : Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φιλοξενούν μέχρι και ΑΤΜ, το οποίο και χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια.

6.Έχει και δίπλωμα οδήγησης και διαβατήριο

Υπάρχει στο όνομα της και δίπλωμα οδήγησης και διαβατήριο, τα οποία η ίδια δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ.

7.Μυστικοί Κωδικοί

Ένα πρόσφατο άρθρο της Telegreph αναφέρει ότι η βασίλισσα χρησιμοποιεί την τσάντα της προκειμένου να «στείλει σημάδια» και να βγει διακριτικά από μία άβολη ή βαρετή συνάντηση. Για παράδειγμα, εάν η Ελισάβετ βρίσκεται σε δείπνο και τοποθετήσει την τσάντα της στο τραπέζι σημαίνει ότι επιθυμεί να λήξει η συνάντησή της μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά. Εάν επίσης την τοποθετήσει στο πάτωμα σημαίνει ότι θα ήθελε να ολοκληρώσει την τρέχουσα συνομιλία της.

Εικόνα
Βασίλισσα Ελισάβετ Β
iStock

 

8.Δεν χρησιμοποιεί το επώνυμό της

O επίσημος τίτλος της βασίλισσας Ελισάβετ είναι: “Ελισάβετ η Β’, με τη Χάρη του Θεού, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και των άλλων Βασιλείων και Εδαφών της, Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας και Υπερασπιστής της Πίστης”.

9.Τα προνόμια της βασιλείας της

Το να είσαι βασίλισσα έχει και κάποια θετικά. Η Ελισάβετ δεν μπορεί να διωχθεί από τις αρχές ούτε είναι υποχρεωμένη να καταθέσει σε δικαστήριο σε περίπτωση που χρειαστεί.

10.Η λίστα δώρων των γενεθλίων της

Kάθε χρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ δημοσιεύει τη λίστα με τα δώρα που της προσφέρουν στα γενέθλιά της, οι πολίτες αλλά και οι ηγέτες κρατών.

 

 

Αγαπημένο