ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Νικόλας Βαφειάδης: Η ηλικία, η γνωριμία με την σύζυγο, οι δυσκολίες στο γάμο και η στιγμή που "λύγισε"

Όλα όσα δεν γνώριζες για τον γνωστό δημοσιογράφο!
3
'
Όλα όσα δεν γνώριζες για τον Νικόλα Βαφειάδη NDP

Ο διευθυντής των διεθνών ειδήσεων του ΑΝΤ1, Νικόλας Βαφειάδης, είναι ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της Ελληνικής τηλεόρασης, που ξεχώρισε τόσο για το δημοσιογραφικό του ταλέντο, όσο και για τον χαρακτήρα του.

Μπορεί να τον βλέπουμε καθημερινά, μέσα από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που σίγουρα δεν γνώριζες για αυτόν, όπως η ηλικία, η γνωριμία με την σύζυγό του, οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στο γάμο του, καθώς και η στιγμή που "λύγισε"... Αν θες να μάθεις άγνωστες πτυχές της ζωής του γνωστού δημοσιογράφου, συνέχισε να διαβάζεις! 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Ρίτσα Μπιζόγλη - Η καταγωγή και οι σπουδές που δεν είχαν σχέση με την δημοσιογραφία

Νικόλας Βαφειάδης: Η ηλικία, η καριέρα και η γνωριμία με την σύζυγό του 

  • Ο Νικόλας Βαφειάδης είναι 60 ετών και συγκεκριμένα έχει γεννήθηκε στο Βύρωνα το 1961.
  • Είναι παντρεμένος κι έχει δυο γιους, τον Λυκούργο και τον Γιάννη.
  • Σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ξεκίνησε διδακτορική διατριβή για την παρουσία κοιτασμάτων βολφραμίου στην Ελλάδα, την οποίαν εγκατέλειψε για να αρχίσει να εργάζεται ως δημοσιογράφος.
  • Διακρίθηκε στις εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου και κέρδισε υποτροφία για σπουδές στο Λονδίνο. Πήρε μάστερ στη Διεθνή Δημοσιογραφία από το City University of London.
  • Έχει εργασθεί για εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Κέρδος, Financial Times κλπ.), ραδιοφωνικούς σταθμούς (Antenna FM, BBC World Service), περιοδικά (Γαιόραμα κλπ.) και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις του έχουν μεταδοθεί από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN, CBS news, Sky News, Al Jazeera, RAI, κλπ.).
  • Τα τελευταία 32 χρόνια εργάζεται για τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Σήμερα είναι ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ-1, παρουσιάζει δελτία ειδήσεων του καναλιού και διδάσκει το μάθημα «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Social Media σε Φυσικές Καταστροφές και Κρίσεις» στο μεταπτυχιακό τμήμα «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Παράλληλα διδάσκει Διεθνή Δημοσιογραφία στο ΑΝΤΕΝΝΑ Media Lab.
  • Έχει καλύψει πάνω από δέκα πολέμους από την πρώτη γραμμή κι έχει πάρει συνεντεύξεις και δηλώσεις από παγκόσμιους ηγέτες που άφησαν το στίγμα τους στη σύγχρονη εποχή (ανάμεσά τους ο Νέλσον Μαντέλα, ο Γιασέρ Αραφάτ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, οι Τζορτζ Μπους πατέρας και γιος, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο Χαμίντ Καρζάι, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, ο Τζίμι Κάρτερ, ο Ίον Ιλιέσκου, ο Τουργκούτ Οζάλ, ο Τζέσε Τζάκσον, ο Τζον Μέιτζορ, ο Σάλι Μπερίσα, ο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο Τάσσος Παπαδόπουλος κ.ά.)
  • Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση που έλαβε το 1993 <για την αντικειμενική κάλυψη των πολεμικών συγκρούσεων στον Περσικό Κόλπο, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην πρώην Γιουγκοσλαβία και σε άλλες περιοχές της γης>, το βραβείο ελληνικής τηλεόρασης του <καλύτερου πολεμικού ανταποκριτή> το 1994, τη διάκριση της πόλεως των Αθηνών για την κάλυψη του πολέμου στο Κόσοβο το 1999, το μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού το 2000, το βραβείο Οικουμενικού Ελληνισμού για τη συμβολή του στην ενημέρωση για θέματα απόδημου Ελληνισμού το 2002, τη διάκριση της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών <για την αντικειμενική κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ> το 2003, το βραβείο <Πρόσωπα 2003> του καλύτερου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ της χρονιάς για την κάλυψη του βομβαρδισμού της Βαγδάτης, το μετάλλιο του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την κάλυψη του πολέμου στο Λίβανο το 2007, ενώ για τη συνολική προσφορά του στην ενημέρωση τιμήθηκε από τους Έλληνες προπονητές το 2009 και έλαβε το Απολλώνιο Βραβείο του 2011. To 2016 έλαβε το πανευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας Amerigo Media Award στη Φλωρεντία.

 

 

Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Νικόλας Βαφειάδης μίλησε για τα χρόνια που ήταν πολεμικός ανταποκριτής, αποκαλύπτοντας τι είναι αυτό για το οποίο έχει μετανιώσει, "Το μόνο που έχω μετανιώσει λίγο ως πολεμικός ανταποκριτής είναι ότι στερήθηκα τα παιδιά μου σε πολύ τρυφερή ηλικία. Πάντα φοβόμουν στους πολέμους και πρόσεχα. Αλλά ο φόβος δεν πρέπει να γίνει πανικός. Για παράδειγμα έπρεπε να προσέχεις τους ελεύθερους σκοπευτές. Ένα κίνητρο για να θες να γίνεις πολεμικός ανταποκριτής είναι ότι ζεις τη γέννηση των γεγονότων. Όλοι οι λαοί σέβονται τους Έλληνες. Έχει όμως να κάνει και με την προσωπικότητα των δημοσιογράφων".

Νικόλας Βαφειάδης: Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στο γάμο του και η στιγμή που "λύγισε"

Ο Νικόλας Βαφειάδης γνωρίστηκε με τη σύζυγο του, Νέλη, στα μέσα της δεκαετίας του '80 στην εφημερίδα Εβδόμη και παντρεύτηκαν το 1993. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο "People" είχε αναφερθεί στην γυναίκα του λέγοντας, "Όταν δούλευα στους Financial Times στο Λονδίνο, εκείνη εργαζόταν ως διοικητικό προσωπικό στο παράρτημα της Αθήνας. Έτσι, βρεθήκαμε ξανά σε ένα συνέδριο της εφημερίδας στην Ελλάδα. Περάσαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η γυναίκα μου στα πρώτα χρόνια πέρασε δύσκολα. Όταν έλειπα σε αποστολές, δεν είχαμε εύκολη επικοινωνία, καθώς υπήρχε μόνο ένα δορυφορικό τηλέφωνο και πληρώναμε είκοσι δολάρια το λεπτό για να μιλήσουμε με τους δικούς μας. Αυτό το λεπτό ήταν τόσο δυνατό, που πολλές φορές μας φαινόταν αιώνας".

Η στιγμή που τον έκανε να "λυγίσει" ήταν το 2003, στο δεύτερο πόλεμο του Περσικού Κόλπου, για την οποία είχε αναφέρει, "Την ώρα που μιλούσα με τα παιδιά στο τηλέφωνο, μου είπαν "Γιατί δεν τα παρατάς να έρθεις; Μας έχεις ξεχάσει;". Εκεί λύγισα. Ήμουν ήδη τρεις περίπου μήνες σε αποστολή. Πήρα τηλέφωνο στον ΑΝΤ1 και γύρισα πίσω".

Δες και αυτό: Ναταλία Αργυράκη - Οι σπουδές, το μέρος που μεγάλωσε και η εκπομπή

Αγαπημένο