ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιώργος Θεοφάνους: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο θάνατος της μητέρας του και ο "δράκος" πατέρας

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για αυτόν!
3
'
Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον Γιώργο Θεοφάνους NDP

Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς συνθέτες της ελληνικής showbiz. Ο ίδιος εκτός από στιχουργός και μουσικός, είναι και συγγραφέας. Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα για την ζωή του, και συγκεκριμένα για το παρελθόν του, που λίγοι γνωρίζουν...

Αν θέλετε να μάθετε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια στον πόλεμο, τον θάνατο της μητέρας του και τον "δράκο" πατέρα του, είστε στο σωστό άρθρο! 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης: Γιώργος Θεοφάνους - Δεν θα πιστέψετε πόσο μεγάλωσε ο γιος του και την ομοιότητα που έχουν

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τον Γιώργο Θεοφάνους

 

  • Ο Γιώργος Θεοφάνους έχει ηλικία 54 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στην Λάρνακα, στις 9 Ιανουαρίου του 1968.
  • Από το 1989 βρίσκεται ενεργά στη δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με τους εξής καλλιτέχνες: Γιάννη Πλούταρχο, Μαρινέλλα, Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου, Καίτη Γαρμπή, Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου, Αντώνης Ρέμος, Πασχάλης Τερζής, Γλυκερία, Αντώνης Βαρδής, Νατάσα Θεοδωρίδου, Νίκος Βέρτης, Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Χρήστος Δάντης, Ελένη Δήμου, Κώστας Μακεδόνας, Δήμος Αναστασιάδης, Αngie, Νίκος Νομικός, Ευρυδίκη, Μαντώ, Γιάννης Σαββιδάκης, Πέτρος Γαϊτάνος, Πασχάλης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Λούκας Γιώρκας, Νικόλας Μεταξάς, ΒΟ, Στέλιος Ρόκκος, Διονύσης Σχοινάς, Θάνος Καλλίρης, Πέτρος Ίμβριος, Αμαρυλλίς, Στέλιος Διονυσίου, Ναυσικά, Ανδρέας Έκτορας, Ανδρέας Λέοντας, Ίαν Στρατής, Νίκος Μακρόπουλος, ΝΙΒΟ, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρίνα Βερζανλή, Άλεξ Παναγή, Γιώργος Τσουρής, Μάριαν Γεωργίου, Αλέξανδρος Νότας, Σταύρος Κωνσταντίνου, Βαγγέλης Δρούζας, Γιάννης Τάσσιος, Βαλάντης, Άντζελα Δημητρίου, Αντύπας, Βασίλης Καρράς, Πέγκυ Ζήνα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Στέλλα Καλλή, Γιάννη Γρόση, Πάολα, καθώς και με τα συγκροτήματα Οne, Κόκκινα Χαλιά και TAG.
  • Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.
  • Είναι παντρεμένος με την Βίλλυ Θεοφάνους.
  • Άρχισε να συνθέτει από την ηλικία των πέντε ετών.
  • Έχει σπουδάσει κιθάρα, πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο της Κύπρου, όπως και στο Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι της Βοστώνης των ΗΠΑ.
  • Στο ενεργητικό του έχει πολλά χρυσά και πλατινένια μουσικά άλμπουμ, όπως τα εξής: "Αισθήσεις" με τη Μαντώ, "Καρδιά μου, μην ανησυχείς" και "Μια αναπνοή" με τον Αντώνη Ρέμο, "Στα υπόγεια είναι η θέα" και "Ο δικός μου ο δρόμος" με τον Πασχάλη Τερζή, "Τόση αγάπη πώς να χαθεί" με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, "Νόημα" με την Πέγκυ Ζήνα, "Κάνε στην άκρη" με την Άντζελα Δημητρίου, "Έχω τόσα να σου πω" με τους One, "Τίποτα δεν γίνεται τυχαία" με την Μαρινέλλα κ.α.
  • Μερικά από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του είναι τα εξής: "Έλα να με τελειώσεις", "Κι έκρυψα το πρόσωπό μου", "Μια αναπνοή", "Παλιόκαιρος", "Ο δικός μου ο δρόμος", "Έχω μια αγάπη", "Το κύμα", "Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου", "Φεγγάρι", "Έλα που φοβάμαι", "Κόκκινη γραμμή", "Τίποτα δεν γίνεται τυχαία", "Σήμερον που σ' αντίκρισα", "Οι ήρωες", "Δίπλα σε σένα", "Ένα τραγούδι ακόμα", "Δώρο Θεού", "Το μόνο που θυμάμαι", "Πυξίδα", "Μίσησε με" κ.α.
  • Εκπροσώπησε την Κύπρο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Eurovision με τα τραγούδια "Ταιριάζουμε" (Ευρυδίκη, 1992), "Είμαι άνθρωπος κι εγώ" (Ευρυδίκη, 1994) και "Gimme" (Συγκρότημα One, 2002).
  • Το φθινόπωρο του 2008 παρουσίασε στην Τάφρο Ντ' Αβίλα της Λευκωσίας , τη μουσική παράσταση "Τραγουδώ το νησί μου", με μελοποιημένα ποιήματα για την Κύπρο από την αρχαιότητα έως σήμερα ("Διγενή και Χάρονος πάλη", "Αροδαφνούσα", "Το γράμμα και η οδός", "Άδεια θρανία", "Σήμερον που σ' αντίκρισα", "Χαίρε Κύπρος", "Ο ήλιος της αυλής μας" κ.α.). Συμμετείχαν η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος, ο Πέτρος Γαϊτάνος, καθώς επίσης, ο Άλεξ Παναγή, ο Γιωργής Τσουρής και η Μάριαμ Βενιζέλου. Η παράσταση παρουσιάστηκε και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού της Αθήνας, στις 7 και 8 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, όπου ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε διπλό άλμπουμ στην Κύπρο, τον Μάρτιο του 2014.
  • Τις περιόδους 2008-2009, 2009-2010 και 2010-2011 υπήρξε μέλος κριτικής επιτροπής στο τάλεντ σόου "X-factor" που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1.
  • Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο "Αιώνιος Δείπνος", από τους "Σύγχρονους Ορίζοντες". Επίσης, κυκλοφόρησε και μια σειρά από επτά βιβλία νεανικής λογοτεχνίας, με τον γενικό τίτλο "Παραμυθολογία", από τις εκδόσεις "Μένανδρος".
  • Από το 2009 είναι πρέσβης καλής θελήσεως στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Hope for Children", με ενεργό ρόλο.
  • Το 2010 ίδρυσε το Μουσικό Εργαστήρι "Γιώργος Θεοφάνους" σε Ελλάδα και Κύπρο, έναν καλλιτεχνικό μουσικό πολυχώρο για παιδιά.
  • Το 2014 συμμετείχε ως κριτής στην εκπομπή "Just the two of us" και ως δάσκαλος και κριτής στην εκπομπή "The Music School" στο MEGA.
  • Στις 29 Μαρτίου του 2015, κυκλοφόρησε στην Κύπρο το άλμπουμ "Χοές", με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1955 - 2015) από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ (1955 - 1959). Το άλμπουμ περιλάμβανε μελοποιημένα ποιήματα για τους ήρωες της ΕΟΚΑ από την ποιήτρια και πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κλαίρη Αγγελίδου. Συμμετείχαν η Μαρινέλλα, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Δήμος Αναστασιάδης, καθώς επίσης, ο Γιωργής Τσουρής στις αφηγήσεις, ο μονωδός Ευάγγελος Δρούζας και η Μαρίνα Βερζανλή. Η παρουσίαση του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα της Λευκωσίας, υπό την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στις 27 Μαρτίου 2015.
  • Το 2016 ανέλαβε ξανά, μετά από έξι χρόνια, κριτής στο "The X-factor" από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.
  • Το 2016 δημιούργησε και παρουσίασε το νέο παιδικό τάλεντ σόου "Junior Music Stars" από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.
  • Έγραψε μουσική στις εξής θεατρικές παραστάσεις: "Η Αλίκη στην Παραμυθοχώρα" (Θ.Ο.Κ 1987), "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" (Θ.Ο.Κ 1995), "Η δωδέκατη νύχτα" (Θ.Ο.Κ 1995), "Επιτρέποντες" (ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας 1996), "Μια μέλισσα τον Αύγουστο" (Θέατρο Αθηνών 2004), "Άρα - μάρα - κουκουνάρα" (Θέατρο Λατσίων 2013), "Ηρακλής" (Πάνθεον 2015), "TERATA - The musical" (Σύγχρονο Θέατρο 2017), "Μένουμε… Ταπί" (Θέατρο από κοινού 2020). Επίσης, έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο στην ταινία "Without borders", μια ελληνοαμερικανική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Γκαιτατζή (με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Χωραφά και Γιώργο Βογιατζή) η οποία κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λος Άντζελες το 2010.
  • Το 2017 εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΩΜΣΕ(Σωματείο Συνθετών/Στιχουργών Ελλάδος).
  • Στις 7 & 8 Φεβρουαρίου το 2019 παρουσίασε την παράσταση "Παναγία - Η μητέρα του φωτός" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία της Δέσποινας Γκάτζιου. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και έχει ως σκοπό την έρευνα, διάσωση και προβολή των πνευματικών και πολιτιστικών μας παραδόσεων και η "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Επί σκηνής βρέθηκαν πάνω από 250 συντελεστές, μεταξύ των οποίων γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Πίτσα Παπαδοπουλου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Δέσποινα Ολυμπίου. Στους συντελεστές αυτούς εντάσσονται και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, η Χορωδία του Δήμου Διονύσου, η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία και η μικτή Χορωδία Επτάχορδη Λύρα Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου.
  • Αυτή τη περίοδο ο Γιώργος Θεοφάνους βρίσκεται σε δημιουργική φάση καθώς ετοιμάζει καινούργια τραγούδια για αρκετούς τραγουδιστές (Γιάννης Πλούταρχος, Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Κωνσταντίνος Αργυρός, Κώστας Καραφώτης και Γιάννης Γρόσης) που θα κυκλοφορήσουν από την δισκογραφική εταιρεία Panik Records.
  • Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ενορχήστρωσης στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης για το τραγούδι "Ψηλά τα χέρια".
  • Έκτοτε έχει πάρει εννέα μουσικά βραβεία "Αρίων", τρία βραβεία "Man of the Υear", βραβείο "Καλλιτέχνης - Προσωπικότητα της Χρονιάς 2016" από την Ακαδημία Τεχνών Κέρκυρας για το τηλεοπτικό πρόγραμμα "Junior Music Stars" (δικής του ιδέας και υλοποίησης), καθώς και πολλές άλλες διακρίσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα για την συνολική προσφορά του μέσα από το συνθετικό του έργο.

*Με πληροφορίες από Wikipedia

Γιώργος Θεοφάνους: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια 

Ο Γιώργος Θεοφάνους  σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Gala, είχε αναφέρει, "Μικρός έκανα μεγάλα όνειρα. Όνειρα σαν αυτά που θέλω να κάνουν τα παιδιά μου, όνειρα σαν αυτά που θέλω να κάνουν οι παίκτες όταν είμαι σε ένα talent show ή οι μαθητές μου στο εργαστήρι ή στο πανεπιστήμιο όταν διδάσκω. Δεν πίστεψα ποτέ σε ήρωες. Μάλιστα, στο τραγούδι “Μια απ’ αυτές τις μέρες” που έχει ερμηνεύσει η Ευρυδίκη και είναι από τα αγαπημένα μου, λέω πολύ χαρακτηριστικά ότι όταν οι άλλοι θα θέλουν να γίνουν κάτι άλλο εγώ για να σωθώ θα γίνω ο εαυτός μου. Είχα μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, ούτε δημοτικό δεν είχα πάει όταν έγινε ο πόλεμος. Μέσα στο μυαλό μου είναι τόσο έντονα καταγεγραμμένο όλο αυτό. Και ως εμπειρία από την εισβολή, τους βομβαρδισμούς, τους πρόσφυγες και ότι ακολούθησε, αλλά και μέσα στην ίδια μου την οικογένεια όπου η πολυτέλεια ήταν το κρέας ή το φρέσκο γάλα, πόσο μάλλον τα μουσικά όργανα με τα οποία ήθελα να ασχοληθώ και να σπουδάσω. Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς μου έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να καταφέρω να ασχοληθώ με την αγάπη μου, τη μουσική".

Ο θάνατος της μητέρας του και οι σχέσεις με τον πατέρα του

"Η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε. Δεν ήμουν ούτε 16 χρονών όταν έφυγε. Δεν με είχε δει ποτέ. Ακόμα και στο ωδείο, στις απλές συναυλίες που δίναμε, δεν κατάφερε να έρθει. Ήμουν δημοτικό όταν είχε αρρωστήσει. Ήμουν 12 χρονών και θυμάμαι σαν τώρα είχε καρκίνο στο μαστό και το ανακάλυψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Δεν μας είπε τίποτα. Αυτό το λάθος που κάνουν οι γυναίκες. Η πρόληψη είναι το κυριότερο. Αποφάσισε να μην μας το πει λοιπόν. Περάσαμε τις γιορτές μαζί και μετά την Πρωτοχρονιά μπήκε για χειρουργείο. Εγώ έχω γενέθλια 9 Ιανουαρίου. Ψήσαμε, λοιπόν, ένα κέικ στο σπίτι και έσβησα τα κεράκια στο νοσοκομείο".

Για τον πατέρα του, ο συνθέτης είχε αναφέρει, "Ο πατέρας μου πρόλαβε να με δει αλλά δεν ήθελε ποτέ. Ο πατέρας μου ήταν δράκος. Δεν πέρασα καθόλου καλά μαζί του. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Κάπου διάβαζα ότι είμαστε οι αναμνήσεις μας. Αυτό που είμαστε τώρα είναι η πρόσθεση των αναμνήσεών μας. Θυμάμαι την ημέρα της κηδείας της μαμάς μου. Ήταν εκεί η μάνα της, η γιαγιά της και η αδερφή μου. Έκλαιγαν όλοι και έλεγαν “έμειναν τα παιδιά ορφανά”. Εγώ όχι. Πήγα πάνω από το χώμα και ακόμα κι όταν έφυγαν όλοι δεν έκλαιγα. Τώρα συγκινούμαι. Τότε είπα ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό". Ο μουσικοσυνθέτης αποκάλυψε πριν λίγο καιρό, πως ο πατέρας του έφυγε από την ζωή πριν τρία χρόνια, λέγοντας στην εκπομπή "Ποιος είναι πρωινιάτικα", "Τον πατέρα μου τον έχασα πριν από τρία χρόνια. Αυτό δεν το ήξερε κανένας, δεν το είχα πει σε κανέναν ποτέ, το έζησα με τα αδέρφια μου στην Κύπρο. Τα τελευταία του πέντε χρόνια τα πέρασε σε ένα γηροκομείο".

 

Αγαπημένο