ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

#FreeBritney: Τι είναι το κίνημα που έχει ξεσπάσει για την Britney Spears

Επανήλθε στην επιφάνεια μετά από καιρό το viral hashtag #freeBritney στο twitter για την διάσημη pop star, εξαιτίας ενός ντοκιμαντέρ που έριξε φως σε λεπτομέρειες της ζωής της πολυσυζητημένης Britney Spears και όσων συμβαίνουν γύρω της.
2
'
#freeBritney

Διάβασε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Η Britney Spears, είδωλο της ποπ με σχεδόν 100 εκατομμύρια πωλήσεις  δίσκων παγκοσμίως, επέστρεψε από το χείλος περισσότερες από μία φορές και απέδειξε τη μακροζωία της με μια καριέρα που έχει ήδη διαρκέσει σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Πέρυσι, η 39χρονη ιθαγενής του Μισισιπή αντιμετώπισε πολλά εμπόδια: την πώληση  της δεύτερης κατοικίας της  στο Λας Βέγκας, την κακή υγεία του πατέρα της Jamie Spears και τους fans  της να εξαπλώνουν την εικασία πως μέσα από τότε προσωπικούς της λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να στείλει μηνύματα βοήθειας.

Καθώς η ιστορία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, συγκεντρώσαμε  ό,τι γνωρίζουμε για την υπόθεση μέχρι στιγμής.

Τι είναι το κίνημα #FreeBritney;

Οι ακόλουθοι  της Britney Spears ανησυχούν  για την ευημερία της  ποπ σταρ, ιδιαίτερα σε σχέση με την συντηρητική εποπτεία που έχει, πιστεύουν, πως την έχει «φυλακίσει» για περισσότερο από μια δεκαετία. Από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το 2008, μετά την περίφημη δημόσια κατάρρευση της, επέτρεψε σε διάφορους κηδεμόνες που διορίστηκαν από το δικαστήριο να επιβλέπουν τη ζωή και τα οικονομικά της  Spears. Επικεφαλής ανάμεσά τους ήταν ο πατέρας της, Jamie Spears, ο οποίος σύμφωνα με το BBC είχε αυτόν τον ρόλο, του επόπτη για 11 χρόνια πριν παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 για «προσωπικούς λόγους υγείας». Ο Jodi Montgomery, μάνατζερ του τραγουδιστή, διορίστηκε τότε ως αντικαταστάτης του. Το κίνημα #FreeBritney επιδιώκει να απελευθερώσει τη Spears από αυτήν τη ρύθμιση, με την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσει την προσωπική και οικονομική της αυτονομία.

Τι είναι όμως η συντηρητική εποπτεία (conservatorship) στις Η.Π.Α;

Η συντηρητική εποπτεία είναι μια μορφή νομικής κηδεμονίας. Όταν ένα άτομο θεωρείται ανίκανο να φροντίσει τον εαυτό του, ένας ενήλικος που έχει σχέση με αυτό το άτομο μπορεί να υποβάλει αίτηση στο  δικαστήριο για έλεγχο των υποθέσεων του. Τέτοιες διευθετήσεις προορίζονται  συχνά για άτομα που είναι ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες ή εξαιρετικά άρρωστοι. Πολλές από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης Spears έχουν παραμείνει απόρρητες, αλλά οι καταθέσεις ανέφεραν μια μη αποκαλυφθείσα ψυχική ασθένεια και κατάχρηση ουσιών ως τους λόγους της συντηρητικής εποπτείας της. Οι υποστηρικτές του κινήματος #FreeBritney, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η δουλειά της Spears την τελευταία δεκαετία - από την κυκλοφορία πολλαπλών στούντιο άλμπουμ έως περιοδείες και την πρώτη της  κατοικία στο Λας Βέγκας - αποδεικνύει ότι είναι μια ενήλικη που λειτουργεί και μπορεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις. Άλλοι επιμένουν ότι η πρόσφατη επιτυχία της έδειξε μόνο την αποτελεσματικότητα της συντηρητικής της εποπτείας.

Γιατί η Britney βρίσκεται σε συντηρητική εποπτεία;

Το 2007, η Spears αντιμετώπισε μια σειρά προσωπικών κρίσεων: πήρε το  διαζύγιό της από τον Kevin Federline, σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε σε κέντρο αποτοξίνωσης ναρκωτικών για λιγότερο από μια ημέρα, ξύρισε το κεφάλι της και επιτέθηκε στο αυτοκίνητο ενός φωτογράφου, όλες οι  εκκλήσεις της για να μην βγουν στη δημοσιότητα όσα συνέβησαν απορρίφθηκαν .Τελικά έχασε την κηδεμονία των δύο παιδιών της, αλλά αρνήθηκε να πάρει πίσω το 2008, καθώς βρισκόταν υπό ψυχιατρική περίθαλψη. Ο πατέρας της, Jamie Spears, στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση  στο ανώτερο δικαστήριο του LA County για έκτακτη προσωρινή συντηρητική εποπτεία- μια ρύθμιση που σύντομα έγινε μόνιμη.

Οι λεπτομέρειες της εποπτείας της Spears δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά βάσει της συμφωνίας, οι κηδεμόνες της έχουν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και της ευημερίας της. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, «τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι ο Jamie Spears έχει τη δύναμη να διαπραγματευτεί επιχειρηματικές ευκαιρίες, να πουλήσει την περιουσία της και να περιορίσει τους επισκέπτες της. Μπορεί να υποβάλει αίτηση για περιορισμό παραγγελιών έναντι εκείνων που πιστεύει ότι απειλούν τη σταθερότητα της κόρης του και η κάθε αγορά που πραγματοποιεί πρέπει να καταγράφεται σε ετήσιες εκθέσεις δικαστηρίου για τις δαπάνες της. " Η εφημερίδα πέρασε τρεις μήνες για να διερευνήσει την εποπτεία της και τον αντίκτυπό της στην Spears. Αν και κανείς από τον εσωτερικό της κύκλο δεν απάντησε στις ερωτήσεις, δεν βρέθηκε «κανένα ανεξάρτητο στοιχείο ότι η Spears βλάπτεται από τη συμφωνία».

Αγαπημένο