ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ελεονώρα Μελέτη: Το “αποτυχημένο” χριστουγεννιάτικο γλυκό που έφτιαξε και η αντίδραση της κόρης της

Οι αναρτήσεις της παρουσιάστριας στο Instagram
23.12.2021
3
'
 Το “αποτυχημένο” χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ελεονώρας Μελέτη NDP

Η Ελεονώρα Μελέτη, μπορεί να έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα βρει λίγο χρόνο για τις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες. Αν και η παρουσιάστρια θέλησε να φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό, εν τέλη το γλυκό βγήκε "αποτυχημένο"... 

Συγκεκριμένα η γνωστή παρουσιάστρια, μπήκε στην κουζίνα παρέα με τη κορούλα της και προσπάθησαν να φτιάξουν Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια, ή αλλιώς γνωστά ως gingerbread houses. 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης: Ελεονώρα Μελέτη - Η κουζίνα, το παιδικό δωμάτιο και τα διακριτικά διακοσμητικά στο σαλόνι της

Δείτε το “αποτυχημένο” χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ελεονώρας Μελέτη

Εικόνα
Μελέτη χριστουγεννιάτικο γλυκό
Εικόνα
Μελέτη χριστουγεννιάτικο γλυκό
Εικόνα
Μελέτη χριστουγεννιάτικο γλυκό

 

Αν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα σπιτάκια, τότε πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά Συνταγής

Για τα μπισκότα

  • 675 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 75 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 75 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 150 γραμ. μέλι
  • 2 κ.γλ κοφτά τζίντζερ (σε σκόνη)
  • 1 κ.γλ κοφτό γαρύφαλλο (σε σκόνη)
  • 3 κ.γλ κανέλα
  • 1½ κ.γλ baking powder
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γλ κοφτό αλάτι

Για το γλάσο

  • 4 ασπράδια (150 γραμ.)
  • 800 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ χυμό από λεμόνι
  • 1 κ.γλ κρεμόριο (θα το βρείτε στο σουπερμάρκετ)

Για την διακόσμηση

  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Διαφορά ζαχαρωτά (smarties-marshmallows-πουράκια-καραμέλες-Χριστουγεννιάτικα γλυφιτζουράκια κτλ)

Εκτέλεση

Για το Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο (Gingerbread house), πρώτα φτιάχνουμε το πατρόν. Μετράμε και κόβουμε σε χαρτί τα κομμάτια για το σπιτάκι στις παρακάτω διαστάσεις και όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Μπροστινός τοίχος: 8 εκ. ύψος + 12.5 εκ. η διαγώνιος για την σκεπή x 14,5 εκ. πλάτος (2 φορές). Πλαϊνός τοίχος: 16 εκ. x 8 εκ. (2 φορές). Σκεπή: 20 εκ. πλάτος x 14 εκ. ύψος (2 φορές). 

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το baking powder, τις βανίλιες και την κανέλα. Μόλις αφρατέψει το βούτυρο, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπάμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε το μέλι.

Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και τα χτυπάμε όλα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Μόλις γίνει ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το πλάθουμε ελάχιστα με τα χέρια μας. Το χωρίζουμε σε 3-4 ίσα μέρη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Bγάζουμε από το ψυγείο μόνο το ζυμάρι που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά και το μαλακώνουμε λίγο με κυκλικές κινήσεις. Το ανοίγουμε με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο αλευρωμένα φύλλα λαδόκολλας, σε πάχος 0,5 εκ.. Kόβουμε με τα πατρόν και ένα μυτερό μαχαιράκι τα σχήματα μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Προσοχή: ΔΕΝ ξεχνάμε να κάνουμε στις σκεπές δυο μικρές τρύπες στο πάνω μέρος σε ίση απόσταση (όπως φαίνονται οι δυο λευκές βούλες στα παρόν της φωτογραφίας) ώστε να περάσουμε την κορδελίτσα από μέσα μετά το ψήσιμο .

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, για 10-15  λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο του gingerbread house (royal icing)

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν και να κάνουν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το λεμόνι. Αρχίζουμε σιγά σιγά και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη στην οποία έχουμε ανακατέψει και το κρεμόριο. Το μείγμα θα αρχίσει να σφίγγει. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει μια παχιά κολλώδη υφή σαν μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα. (Δεν θέλουμε να ρέει). Τότε είναι έτοιμο για χρήση. Το αποθηκεύουμε σε σακούλες κορνέ ή γενικά σε σακούλες πλαστικές χωρίς να παίρνει αέρα. Aν θέλουμε, μπορούμε να χωρίσουμε ένα μέρος από το λευκό royal icing σε μικρότερα μπολ και να τα χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε μια η περισσότερες σακούλες ζαχαροπλαστικής με ότι μύτες κορνέ και σχέδια εμείς επιθυμούμε.

Για να στήσετε το Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με το royal icing

Για να στήσουμε το Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με το royal icing, τοποθετούμε σε μια βάση τον ένα μπροστινό τοίχο, έχοντας βάλει με το κορνέ λίγο γλάσο στο κάτω μέρος του τοίχου αλλά και επάνω στην βάση στο σημείο ακριβώς που θα τον τοποθετήσουμε. Έπειτα παίρνουμε τον πλαϊνό τοίχο και βάζουμε στη βάση, αλλά και στις δύο πλαϊνές μεριές γλάσο. Κολλάμε με τέτοιο τρόπο, ώστε η μία πλευρά του πλαϊνού τοίχου, να ενώνεται με την άκρη της μέσα πλευράς του μπροστινού τοίχου. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τους υπόλοιπους τοίχους, έτσι ώστε να είναι όλοι οι τοίχοι κολλημένοι μεταξύ τους. Όταν σταθεροποιηθεί το σπιτάκι, και παγώσει το γλάσο μας, τοποθετούμε με το κορνέ γλάσο στην σκεπή ακριβώς στο σημείο που θα ενωθεί με το υπόλοιπο σπιτάκι.

Συμβουλή: Περνάμε μέσα από τις δυο τρύπες της πρώτης σκεπής από μια κορδελίτσα και μετά περνάμε μέσα από τις άλλες τρύπες της άλλης σκεπής τις ίδιες κορδέλες αντίστοιχα. Στην ουσία θέλουμε να ακουμπήσουμε τις δυο σκεπές ταυτόχρονα και να κολλήσουν με το γλάσσο. Έπειτα με λίγη βοήθεια, κάνουμε από έναν φιόγκο στην κάθε μια κορδέλα από πάνω ώστε να μην αρχίσουν να πέφτουν και να κρατιούνται οι σκεπές από το υπόλοιπο σπιτάκι μέχρι να παγώσει το γλάσσο.

Μυστικά για το μπισκοτόσπιτο

Aν θέλουμε να στολίσουμε το μπροστινό τοίχο και τις σκεπές βάζοντας πόρτα παράθυρα κλπ, καλό θα ήταν να τον διακοσμήσουμε πριν ξεκινήσουμε να στήνουμε το σπιτάκι μας. Μόλις παγώσει το γλάσο και η διακόσμηση τότε ξεκινάμε να στήνουμε. Τα πατρόν μπορούμε να τα φτιάξουμε είτε σε κάποιο φύλλο χαρτί Α4 σκέτο η πλαστικοποιημένο, είτε σε χαρτόνι. Προσέχουμε να μη λερωθεί με μολύβι ή στυλό, η πλευρά που θα ακουμπήσει στο ζυμάρι μας (η οποία πρέπει πάντοτε να είναι καθαρή). Για να φαίνεται το σπιτάκι ακόμη πιο Χριστουγεννιάτικο, μπορούμε να κάνουμε έξτρα royal icing και να το απλώσουμε με απαλές κινήσεις γύρω από το σπιτάκι για να φαίνεται σαν χιόνι. Με τα σοκολατένια πουράκια μπορούμε να φτιάξουμε κάποιο διάδρομο έξω από το σπίτι ή να σχηματίσουμε μια στιβάδα από ξυλαράκια.

Συμβουλή: Για πολύ πιο εύκολο στήσιμο κάνουμε στο πατρόν της σκεπής δύο τρύπες όπως φαίνεται στην πάνω φωτογραφία (λευκές βούλες), κόβουμε και ψήνουμε το ζυμάρι έχοντας κάνει αυτές τις τρύπες.

Δείτε και αυτό: Ελεονώρα Μελέτη - Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και οι χαριτωμένες ζημιές της κόρης της

Λίγα λόγια για την Ελεονώρα Μελέτη

  • Η Ελεονώρα Μελέτη έχει ηλικία 42 ετών, και συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1978.
  • Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Οι γονείς της ονομάζονται Γιώργος και Μαρία ενώ έχει επίσης έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Δημήτρη. Αποφοίτησε από το τμήμα γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην ιταλική φιλολογία και τη συμβουλευτική ψυχολογία.
  • Ξεκίνησε τη καριέρα της, το 2001, ως συντάκτρια στις Διεθνείς Ειδήσεις του ALTER, ενώ το 2003 ανέλαβε τη παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του σταθμού για μια σεζόν.
  • Το 2004, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι ΑΝΤ1 και ξεκίνησε να παρουσιάζει τα δελτία ειδήσεων για μια σεζόν.
  • Το Σεπτέμβριο του 2005, ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή "Πρωινός καφές" (έπειτα από την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη). Η συνεργασία της με την εκπομπή και τον σταθμό, ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2008. Ενδιάμεσα, παρουσίασε για μικρό χρονικό διάστημα (2006) την εκπομπή "Απόψε κερνάμε εμείς", που διεκόπη πρόωρα λόγω χαμηλής τηλεθέασης ενώ βρέθηκε και στην κριτική επιτροπή του Ελληνικού τελικού της Eurovision (2007).
  • Το καλοκαίρι του 2008, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι STAR και λίγο αργότερα, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή "Πρωινή Μελέτη", η οποία ολοκληρώθηκε σε τέσσερις σεζόν, το 2012. Παράλληλα, παρουσίαζε και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού για το Σαββατοκύριακο. Ενδιάμεσα, τον Ιούνιο του 2009, παρουσίασε τον διαγωνισμό "Playmate of The Year". Τον Απρίλιο του 2012 η εκπομπή "Πρωινή Μελέτη" μεταφέρθηκε στη μεσημεριανή ζώνη και μετονομάστηκε σε "Μεσημεριανή Μελέτη". Τη σεζόν 2013-2014 ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής "Μελέτησε το" ενώ μετά την ολοκλήρωση της, πήρε μεταγραφή για το κανάλι "Epsilontv".
  • Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τα μέσα του 2016, παρουσίαζε τη βραδινή ενημερωτική εκπομπή "Hashtag" ενώ το 2015 (Απρίλιος - Νοέμβριος) ήταν και παρουσιάστρια στα κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
  • Στις αρχές του 2017, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και από τον Απρίλιο του ίδιου έτους ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής "Survivor Πανόραμα", η οποία σχετίζονταν εξ ολοκλήρου με το ριάλιτι "Survivor". Η εκπομπή παρουσίαζε θέματα που αφορούσαν τον πέμπτο κύκλο του παιχνιδιού όπως επίσης φιλοξενούσε συνεντεύξεις των συμμετεχόντων του παιχνιδιού. Τον Ιανουάριο του 2018, ξεκίνησε να εμφανίζεται ως κριτής στον έκτο κύκλο του σόου χορού "Dancing with the stars" στον ΑΝΤ1 αλλά αποχώρησε νωρίτερα από την ολοκλήρωση του, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.
  • Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, πήρε μεταγραφή στον τηλεοπτική σταθμό Alpha TV. Εκεί τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζει το late night talk show "Μετά τα Μεσάνυχτα". Η εκπομπή φιλοξενεί ιστορίες ανθρώπων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως τα έχουν ζήσει. Η εκπομπή συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν με τον τίτλο "Μεσάνυχτα".
  • Στις 28 Δεκεμβρίου 2017 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον θεατρικό παραγωγό Θοδωρή Μαροσούλη μετά από ένα χρόνο σχέσης.
  • Στις 13 Απριλίου του 2018 ήρθε στο κόσμο η κόρη τους Αλεξάνδρα. Επίσης έχει έναν αδερφό τον Δημήτρη Μελέτη.

*Με πληροφορίες από Wikipedia

 

Αγαπημένο