ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι απίστευτες σπουδές, η "υιοθεσία" και η πορεία της στην πολιτική

Όλα όσα δεν ξέρετε για την ζωή της!
2
'
Δόμνα_Μιχαηλίδου Photo_Instagram

H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου είναι Ελληνίδα πανεπιστημιακός και πολιτικός, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν θέλετε να μάθετε για τις απίστευτες σπουδές της, την “υιοθεσία” και την πορεία της στην πολιτική, συνεχίστε να διαβάζετε!

 

 

 • Η Δόμνα Μιχαηλίδου γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1987.
 • Είναι 34 χρονών.
 • Έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
 • Από το 2014 ήταν επισκέπτρια λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Κέιμπριτζ.
 • Έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Κέιμπριτζ, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο γάμος με την Μαρέβα, οι σπουδές των παιδιών του και όλο του το βιογραφικό

 

 • Επιπλέον έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ (OECD) στο Παρίσι ως οικονομολόγος και κατόπιν στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ως οικονομολόγος ειδικός στον ανταγωνισμό.
 • Ακόμη έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο.
 • Το 2016 δημοσιεύτηκε το βιβλίο της «The inexorable evolution of financialization».
 • Το 2019 ανακοινώθηκε ως Future Leader του δικτύου Διατλαντικών σχέσεων του German Marshall Fund.
 • Διατέλεσε γραμματέας του Graduate Union του Κέιμπριτζ και πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Newnham College of Cambridge.

 

 • Ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 έχει επικεντρωθεί στην παιδική προστασία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.
 • Τον Ιούλιο του 2020 το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF.

 

 

Η “υιοθεσία”

Σε συνέντευξη της η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε εξομολογηθεί πως όταν ήταν μικρή και μέχρι την ηλικία των 15 νόμιζε πως ήταν υιοθετημένη.

«Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Αυτό γιατί οι γονείς μου είναι μαζί από τα 15 και με έκαναν στα 35. Είμαι μοναχοπαίδι, είχα πειστεί. Μου το είχε πει και ένας συμμαθητής μου και έλεγα εντάξει ήταν 20 χρόνια μαζί δε μπορούσαν να κάνουν παιδί και με υιοθέτησαν. Πείστηκα στα 15 μου ότι δεν είμαι υιοθετημένη, αλλά δε μου έκανε καμία διαφορά. Είχα ζητήσει πιο μικρή το πιστοποιητικό γεννήσεως λέγοντας στη μητέρα μου ότι κάνουμε μια εργασία στο σχολείο. Εκείνη δεν έδωσε καμία σημασία, δε μου το έδωσε ποτέ και αυτό λειτούργησε σαν τεκμήριο για μένα ότι ήμουν υιοθετημένη, εν τέλει…», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

 

 

Δες και αυτό: Νίκος Χαρδαλιάς: Σε ποιο σημείο του σώματός του έχει "κρυμμένο" τατουάζ;

 

Αγαπημένο