ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η μακροβιότερη μονάρχης που δεν πήγε σχολείο και διδάχτηκε μόνο 2 μαθήματα

Το να γίνει μοναρχης είναι απλά θέμα καταγωγής και όχι γνώσης!
27.02.2022
2
'
QUEEN ELIZABETH ABACA

Σήμερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ φέρει εκτός του τίτλου της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας και τον τίτλο της μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία καθώς βρίσκεται στο θρόνο 70 και πλέον χρόνια. Η πορεία της όμως ήταν αλλιώς προκαθορισμένη και άλλαξε μια μέρα ραγδαία. 

Εσείς γνωρίζατε ότι η Ελισάβετ δεν επρόκειτο να γίνει ποτέ βασίλισσα καθώς ήταν πολύ χαμηλά στη σειρά διαδοχής; Ναι, κι όμως, ο πατέρας της, Γεώργιος ο ΣΤ' ήταν ο δεύτερος γιος του Γεωργίου Ε' και διάδοχος ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός του. Η ζωή της εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά από ότι περίμενε αφού δε ηλικία 20 περίπου ετών κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα μονάρχη. Ποια ήταν η εκπαίδευση όμως που έλαβε;

Μπορείτε επίσης να δείτε: Χαμός στη Βασιλική οικογένεια - Ο κόσμος δεν θέλει την Καμίλα για "Βασιλική σύζυγο"

Αν και πλέον η ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών απασχολεί τους γονείς από τη νηπιακή τους ηλικία, δεν συνέβαινε αυτό πάντα. Ειδικά στη βασιλική οικογένεια, όλα τα παιδιά και ειδικά εκείνα που είναι σε σειρά διαδοχής εκπαιδεύονται από νωρίς και παρακολουθούν αυστηρά σχολεία από μικρά.

Οι γονείς της Ελισάβετ είχαν επιλέξει την κατ' οίκον διδασκαλία, κάτι που συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, μάλιστα τα μαθήματα της έκανε η μητέρα της και μέχρι τα επτά της χρόνια ήξερε μόνο να γράφει και να διαβάζει.

Εικόνα
istock

 

Μεγαλώνοντας και πριν ενηλικιωθεί η Ελισάβετ μελέτησε το Σύνταγμα και εκεί περιορίστηκαν οι γνώσεις της κατά τη διάρκεια της σχολικής της ηλικίας. Ακόμα είχε μάθει δύο ξένες γλώσσες, γερμανικά και γαλλικά. Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους. Έφτασε στο σημείο να προσλάβει δάσκαλο για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα προκειμένου να αισθάνεται πιο άνετα όταν συναντούσε κάποιο πνευματικό άνθρωπο του χώρου των γραμμάτων ή της πολιτικής στο πλαίσιο των βασιλικών της υποχρεώσεων.

Ακριβώς επειδή η ίδια "υστερούσε" φρόντισε ο γιος της Κάρολος να λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια ως προς την πνευματική του καλλιέργεια. Ο πρίγκιπας Κάρολος φοίτησε σε πανεπιστήμιο και πήρε πτυχίο. 

Φυσικά τώρα πια όλα τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας μορφώνονται επαρκώς και μπαίνουν στα βαθιά από νωρίς με αυστηρά σχολεία και πρωτόκολλα. Μάλιστα, όταν ο Γουίλιαμ ανέλθει στο θρόνο, η γυναίκα του Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα είναι η πρώτη βασίλισσα απόφοιτος Πανεπιστημίου στην ιστορία της Αγγλίας. 

Το ζήτημα της ελλειπούς εκπαίδευσης της Βασίλισσας Ελισάβετ είχε τεθεί και στη σειρά του Netflix που αναπαριστά την πορεία του Στέμματος. Δείτε τη σκηνή από το "The Crown".

Remote video URL

 

Σας ενδιαφέρει ακόμη: Θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά o Πρίγκιπας Κάρολος

Αγαπημένο