ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιόρτασε 70 χρόνια στον θρόνο και ανακοίνωσε ποια θα αναλάβει την θέση της... όταν "έρθει η ώρα"

Η κίνησή της έδωσε τέλος σε εικασίες χρόνων!
08.02.2022
2
'
Abaca

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την άνοδό της στον θρόνο, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, η Καμίλα Δούκισσα της Κορνουάλης, να λάβει τον τίτλο της βασίλισσας, όταν ο γιος της γίνει βασιλιάς.

Η συγκεκριμένη κίνηση της μακροβιότερης βασίλισσας, αντικατοπτρίζει και τη γενικότερη αποδοχή της θέσης της Καμίλας στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

«Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο», επεσήμανε η Ελισάβετ στην επιστολή της προς τους Βρετανούς.

Εικόνα
KAMILA

 

Ενώ, ο Κάρολος και η Καμίλα δήλωσαν ότι τα λόγια της βασίλισσας τους συγκίνησαν και τους τίμησαν.

Δείτε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Εμφανίστηκε με ροζ lip gloss και πολύχρωμο μαντήλι

Εικόνα
KAROLOS

 

Η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, είναι η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, Πρίγκιπα της Ουαλίας. Συγκεκριμένα, μετά το θάνατο της Νταϊάνα, Πριγκίπισσας της Ουαλίας, σε τροχαίο το 1997, ο Κάρολος θα εμφανίσει πλέον δημόσια την Καμίλα ως σύντροφό του. Το 2005 το ζευγάρι θα παντρευτεί σε ένα κλειστό πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και ο θρησκευτικός τους γάμος που θα τον τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερυ, Ρόουαν Ουίλλιαμς.

Αν και σε όλη την ιστορία της Βρετανίας, η σύζυγος ενός βασιλιά λαμβάνει συνήθως τον τίτλο της «Βασιλικής Συζύγου», η Καμίλα είχε απορρίψει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας για να αποφύγει τις αντιδράσεις, καθώς αυτός ανήκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, όσο ζούσε, αλλά και μετά το θάνατό της.

Έτσι, είχε αποφασιστεί επισήμως ότι η Καμίλα θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο της «Πριγκιπικής Συζύγου», αν ο Κάρολος γινόταν βασιλιάς.

Η κίνηση λοιπόν της Ελισάβετ, στην πραγματικότητα σηματοδοτεί το τέλος ενός μακρύ δρόμου προς την αποδοχή της Καμίλας από τους Βρετανούς, οι οποίοι για χρόνια την θεωρούσαν υπεύθυνη για τη διάλυση του γάμου του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Εορτασμοί για τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο!

Αγαπημένο