ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Εορτασμοί για τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο!

Αφιέρωμα για την ζωή της!
06.02.2022
1
'
Abaca

Η Βασίλισσα Ελισάβετ κλείνει σήμερα 6 Φεβρουαρίου, 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο και θεωρείται η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου.

Για να γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά και θα τιμήσουν τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Μεταξύ άλλων στις εορταστικές εκδηλώσεις θα δούμε: λειτουργία για την Ημέρα των Ευχαριστιών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου προς τιμήν της μακράς βασιλείας της Ελισάβετ, εορταστικά πάρτι στους δρόμους κατά μήκος της Αγγλίας και φωτισμός 1,500 φάρων σε όλη τη χώρα. Εν όψει της εκδήλωσης, θα έχουν φυτευθεί 6.000 δέντρα στο όνομα της βασίλισσας για την προώθηση του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής. Άλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μια καλοκαιρινή συναυλία με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ένας διαγωνισμός ομορφιάς, ένας διαγωνισμός ψησίματος με πρόεδρο τη διάσημη μαγείρισσα Μέρι Μπέρι. Η πρώτη εκδήλωση δεν είναι άλλη παρά ένας διαγωνισμός εφεύρεσης μιας νέας συνταγής πουτίγκας.

Να σημειωθεί πως ο εορτασμός του Πλατινένιου Ιωβηλαίου θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 15 Μαΐου με ένα 90λεπτο σόου σε αρένα που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 500 άλογα και 1.000 performes. Μια διοργάνωση που, όπως αναφέρει το Παλάτι, θα «μεταφέρει το κοινό σε ένα ταξίδι ιστορίας από την Ελισάβετ Α’ μέχρι το σήμερα».

Δείτε παρακάτω ένα αφιέρωμα για την ζωή της από την εκπομπή "Ελένη".

 

 

 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Το Masterchef στο Παλάτι του Μπάγκιγχαμ - Η Βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζει διαγωνισμό για την καλύτερη πουτίγκα

Αγαπημένο