ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: 5 λόγοι για να υιοθετήσεις μια ψυχούλα που ζει στον δρόμο

Δώστε σπίτι σε μια ψυχούλα που ζει στο δρόμο!
04.04.2022
2
'
Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων: Δώστε σπίτι σε μια ψυχούλα που ζει στο δρόμο! puppy_on_the_road

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 με σκοπό την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων επειδή χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Εικόνα
istock

Γνωρίζατε ότι στην Ελλάδα ζουν περίπου μισό εκατομμύρια ζώα στο δρόμο; Ο αριθμός αυτός είναι σοκαριστικός, ειδικά αν σκεφτείτε πως τα 100.000 από αυτά ζουν στην περιφέρεια της Αττικής. Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, εμείς θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε να μην αγοράσετε ένα ζωάκι αλλά να υιοθετήσετε μία μικρή ψυχούλα που ίσως αυτή τη στιγμή να προσπαθεί να επιζήσει στο δρόμο. 

Διαβάστε επίσης: Σκύλος ή γάτα; Τι κατοικίδιο να πάρεις σύμφωνα με τον χαρακτήρα σου

Εικόνα
istock

5 λόγοι για να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζωάκι

1) Δεν κοστίζει τίποτα. Ακόμη κι αν έχεις τα χρήματα για να τα διαθέσεις, υιοθετώντας ένα ζωάκι μπορείς να αξιοποιήσεις αυτά τα χρήματα για την διατροφή ή την περιποίησή του.

2) Τα ιατρικά του έξοδα θα είναι μειωμένα. Τα ζώα που ζουν σε καταφύγια παρακολουθούνται από κτηνιάτρους και συνήθως είναι ήδη στειρωμένα. 

3) Θα κάνεις διπλό καλό. Στο μεν ζωάκι που θα υιοθετήσεις, θα του δώσεις στέγη και φροντίδα, ενώ στη θέση του στο καταφύγιο ζώων θα μπει ένα άλλο ζωάκι που πριν ζούσε στο δρόμο.

4) Το αδέσποτο ζώο, θα σας ανταποδώσει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη για το καλό που του κάνατε, στο έπακρο! 

5) Θα είναι μεγαλύτερο σε ηλικία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ζωάκια που δίνονται για υιοθεσία είναι κάπως μεγαλωμένα, με αποτέλεσμα να αποφύγετε την ηλικία που τα ζώα κάνουν συνεχώς καταστροφές εντός του σπιτιού επειδή δεν είναι εκπαιδευμένα. 

Πάνω απ' όλα όμως είναι η αγάπη που θα δώσεις και το αίσθημα αυτό της δοτικότητας και της προσφοράς, που είναι αναντικατάστατο! 

Ίσως ακόμη να σας ενδιαφέρει: Έχασες το κατοικίδιό σου; Πώς να διαχειριστείς την απώλεια

Αγαπημένο