ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αν κάνεις αυτό στη δουλειά θα γίνεις πιο παραγωγική!

Θέλεις να γίνεις πιο παραγωγική; Είναι πολύ απλό: σταμάτα να δουλεύεις και κάνε ένα καλό διάλειμμα!
22.11.2021
3
'
γυναίκα στη δουλειά κάνει διάλειμμα istockphoto

Όλοι χρειάζονται ξεκούραση για να δουλεύουν αποτελεσματικά, αλλά το Facebook και το Pinterest δεν βοηθάνε. Ουσιαστικό διάλειμμα σημαίνει να κάνεις κάτι που σε αποσπά σωματικά από τη δουλειά που κάνεις, γι’ αυτό ακολούθησε τις παρακάτω εγγυημένες συμβουλές.

Στις 11:00: Πιάσε το σημειωματάριο

Σημείωσε (ή σκίτσαρε) τα όνειρα και τους στόχους σου. Σε μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που αφιέρωναν χρόνο για να γράψουν σε χαρτί τα μελλοντικά σχέδιά τους, είχαν 33% μεγαλύτερη επιτυχία στην επίτευξή τους. 

Δες ακόμη: Έρευνα: Θέσε στόχους, κέρδισε αισιοδοξία

Στη 13:00: Το μεσημεριανό μετράει!

Μην το παραλείπεις και μην τρως πάνω στο γραφείο. Εκτός από σωματική, θα σου χαρίσει και πνευματική ενέργεια. Σήκω από το γραφείο και πήγαινε κάπου να φας με μια συνάδελφο. Έρευνες δείχνουν ότι όταν κοινωνικοποιείσαι με άλλες γυναίκες, ο οργανισμός σου παράγει περισσότερη ωκυτοκίνη, που καταπολεμά το στρες.

Στις 15:00: Αν μπορείς ξάπλωσε για λίγο

Οι ειδικοί λένε ότι ο μεσημεριανός υπνάκος κάνει θαύματα στην παραγωγικότητα. Σε μια πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτοί σταματούσαν τη δουλειά για 15-20 λεπτά μεταξύ 1 και 3 το μεσημέρι, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση ενέργειας το απόγευμα. «Σε αυτή τη χρονική περίοδο του κιρκαδικού κύκλου μας, νυστάζουμε περισσότερο», λέει ο Alon Y. Avidan, MD, διευθυντής του Κέντρου Διαταραχών Ύπνου του UCLA.

Στις 16:00: Κανόνισε καφεδάκι με συναδέλφους

Ο επιστήμονας του Χάρβαρντ Ben Waber, PhD, διαπίστωσε ότι όταν οι μάνατζερ μετέτρεπαν τους χώρους διαλείμματος της δουλειάς σε χώρους συνάντησης, το ηθικό και η παραγωγικότητα της εταιρείας αυξήθηκε κατά 25%, επειδή ήταν πιο πιθανό οι υπάλληλοι να κάνουν μαζί διάλειμμα για καφέ.

Διάβασε ακόμη: Μήπως η δουλειά σου, δεν σου ταιριάζει; Πώς να το καταλάβεις

 
Αγαπημένο