ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα οικονομικά μυστικά για να δροσίσεις όλο το σπίτι χωρίς κλιματιστικό

Συμβουλές για ένα δροσερό και οικονομικό σπίτι!
26.05.2022
1
'
Τα οικονομικά μυστικά για να δροσίσεις όλο το σπίτι χωρίς κλιματιστικό air_conditioner

Το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ξεκινήσει ήδη. Για τους λάτρεις του καλοκαιριού αυτή η εποχή μοιάζει με όνειρο και η ζέστη ως κάτι μοναδικό.

Είναι λογικό πως η καλοκαιρινή διάθεση και η ζέστη είναι αρεστή ειδικά όταν βρισκόμαστε στην παραλία αλλά όλοι θέλουμε λίγο πολύ ένα δροσερό σπίτι και τη συντροφιά του κλιματιστικού. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά στην οποία ανήκουν τα άτομα που δεν αντέχουν τον καύσωνα το καλοκαίρι. 

Μπορεί η μοναδική ανακουφιστική λύση που βρίσκουμε το καλοκαίρι να είναι το κλιματιστικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει την τσέπη μας.

Εκτός από το ότι θα κάνεις χρυσή τη ΔΕΗ, η συνεχής χρήση του κλιματιστικού είναι επιβλαβής για την υγεία μας αλλά για το ίδιο το περιβάλλον.

Δείτε επίσης: Συντήρηση και καθαρισμός κλιματιστικού - Πως να το κάνεις μόνος/η

Σας έχουμε όμως τη λύση για να διατηρήσετε δροσερό το σπίτι σας και φυσικά με οικονομικούς και οικολογικούς τρόπους.

Εικόνα
warm

Πως να δροσίσεις το σπίτι χωρίς κλιματιστικό:

1 Φαινόμενο του θερμοκηπίου:

Κρατήστε τα στόρια ή τις κουρτίνες κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν οι ακτίνες από το φως του ήλιου μπαίνουν μέσα από τα παράθυρα, δημιουργούν ένα μικρής έκτασης «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

2 Αντικατάσταση τζαμιών:

Αν θέλετε να μπαίνει το φως μέσα στο σπίτι σας εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τα τζάμια των παραθύρων σας με ενεργειακά. Τα ενεργειακά τζάμια έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το υπέρυθρο φως του ήλιου δηλαδή τη θερμότητα και να επιτρέπουν τη διέλευση μόνο στο ορατό φως.

3 Ανεμιστήρας υδρονέφωσης:

Μια ακόμα λύση, είναι να προμηθευτείτε έναν ανεμιστήρα υδρονέφωσης. Πρόκειται για έναν οικονομικότερο τρόπο να δροσιστείτε που βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία. Επίσης αρκετά αποτελεσματικοί είναι και οι ανεμιστήρες οροφής. Αρκεί να σιγουρευτείτε πως κινείται αριστερόστροφα ώστε η δροσιά να πηγαίνει προς τα κάτω.

Εικόνα
warm

4 Παγωμένα ποτά:

Πίνετε παγωμένα ποτά. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη δροσίζοντας το σώμα σας από μέσα προς τα έξω.

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη : Ξεκίνησες να ανάβεις το κλιματιστικό; Τα 4 tips για να μην σου έρθει το ρεύμα "στον Θεό"

5 Φαρδιά ρούχα:

Φοράτε φαρδιά, ελαφριά ρούχα που κρατούν το σώμα σας δροσερό.

6 Βρεγμένη πετσέτα:

Για άμεση ανακούφιση από τη ζέστη τις καυτές μέρες χρησιμοποιήστε μία πετσέτα που πρώτα θα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό. Απλώστε τη στο λαιμό, τους καρπούς, και το μέτωπο σας για να δροσιστείτε.

7 Αποφυγή χρήσης του φούρνου: 

Αποφύγετε τη χρήση του φούρνου όταν έχει καύσωνα! Θα αυξήσει τη θερμότητα στο εσωτερικό του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε μια υπαίθρια ψησταριά ή προτιμήστε τις σαλάτες ή κάποιο σάντουιτς. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά μια χύτρα ταχύτητας ή το μάτι της κουζίνας.
 

Εικόνα
air conditioner
Αγαπημένο